Boterkoek, ik ken niemand die er niet dol op is! Super eenvoudig om te maken en dit recept is met een heerlijke twist. De blokjes abrikoos zijn een lekkere toevoeging en de rozemarijn vooral verrassend. Samen echt een goede combi! Het is alweer jaren geleden dat ik dit eens maakte en dan nu ook eindelijk een recept ervan op eefsfood.nl
Zorg eerst dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je gaat beginnen. Draai in de machine met de deeghaak een deeg van de suiker, roomboter, zelfrijzend bakmeel en het zout.
Voeg dan de abrikozenblokjes en rozemarijn toe en meng dit er doorheen. De 10-12 blaadjes zorgen voor een subtiele rozemarijn smaak. Wil je meer? Dan kan dit. Ook niet ieder takje rozemarijn is even sterk dus wees wel voorzichtig zodat het niet de overhand krijgt.
Als je een mooie bal deeg hebt leg je deze op een stuk keukenfolie. Duw dit een beetje plat en wikkel verder in folie. Leg dit voor een uur in de koelkast.
Bekleed de springvorm bodem met een velletje bakpapier. Vet de randen in en stuif hier ook een beetje zelfrijzend bakmeel op. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Haal het deeg uit de koelkast en rol dit tot dezelfde grootte als je springvorm (zeker 1 cm qua dikte). Leg het deeg in de vorm. Trek met een vork wat streepjes op het deeg. En smeer dan een dun laagje melk/ei erop. Maak af met de amandelen.
Bak de boterkoek goudbruin en gaar in 25 minuten. Laat deze volledig afkoelen en snijd in 8 a 10 punten. Goed afgesloten is dit zeker 5 dagen even lekker en smeuïg te bewaren.
Ingredients
Directions
Zorg eerst dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je gaat beginnen. Draai in de machine met de deeghaak een deeg van de suiker, roomboter, zelfrijzend bakmeel en het zout.
Voeg dan de abrikozenblokjes en rozemarijn toe en meng dit er doorheen. De 10-12 blaadjes zorgen voor een subtiele rozemarijn smaak. Wil je meer? Dan kan dit. Ook niet ieder takje rozemarijn is even sterk dus wees wel voorzichtig zodat het niet de overhand krijgt.
Als je een mooie bal deeg hebt leg je deze op een stuk keukenfolie. Duw dit een beetje plat en wikkel verder in folie. Leg dit voor een uur in de koelkast.
Bekleed de springvorm bodem met een velletje bakpapier. Vet de randen in en stuif hier ook een beetje zelfrijzend bakmeel op. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Haal het deeg uit de koelkast en rol dit tot dezelfde grootte als je springvorm (zeker 1 cm qua dikte). Leg het deeg in de vorm. Trek met een vork wat streepjes op het deeg. En smeer dan een dun laagje melk/ei erop. Maak af met de amandelen.
Bak de boterkoek goudbruin en gaar in 25 minuten. Laat deze volledig afkoelen en snijd in 8 a 10 punten. Goed afgesloten is dit zeker 5 dagen even lekker en smeuïg te bewaren.