• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Eefje
Geen reacties
12 juli 2019
Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Holy wow, afgelopen periode (vooral april) was het echt perspakket hoogseizoen! Toffe dingen, lekkere producten en ook een aantal dingen die niet helemaal lekker gingen met bezorgen. Zo kwamen er begin juni nog 2 giga paas pakketten bij de overbuurman vandaan. Waaronder een enorm groot paasei waarnaast zelfs mijn hoofd klein leek. Deze heb ik vorige week maar meegenomen naar mijn werk en daar was ie in no time op. De inmiddels irrelevante Paaspost heb ik achterwege gelaten. Kijk mee met foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Licor 43 Orochata

De klassieke Licor 43, wie kent ‘m niet? Heerlijk met een blokje ijs erin. Aan deze Orochata moet ik nog steeds een beetje wennen. Ik ben nog niet om, maar ik ben ook nog niet van plan het op te geven. Ik wil er eens een lekkere ijskoffie mee proberen te maken of een glazuur voor op vers gebakken cinnamon rolls. Ik vind de smaak iets weghebben van hoestdrank, in mijn geval is dat niet per se negatief haha.

Licor 43 Orochata

Homemade bakmixen

Deze bakmixen van Homemade liggen nieuw in de winkel. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen en vervolgens goed te schudden. Bij het feit dat je alleen maar water hoeft toe te voegen denk ik wel oei? Ik stop in eigen baksels echt nooit water. Ik ben gelijk iemand die het denkt beter te weten en gebruik dan in ieder geval een volle, plantaardige of karnemelk om het nog een beetje romig(er) te krijgen. Ik blijf er nog steeds bij dat dit handig kan zijn voor mensen die bakken alleen maar gedoe vinden en toch zoiets op tafel willen zetten. Pannenkoekenbeslag zou ik dan weer ten alle tijden zelf maken, dat is toch te simpel?

Homemade bakmixen

Ik wilde natuurlijk wel de proef op de som nemen dus ik probeerde de mix voor wafels uit. Het beslag maken (wat ik dus met melk deed) was appeltje eitje. Het bakken iets minder, de wafels bleven echt best wel plakken aan mijn wafelijzer. De lading later deed ik mèt het ijzer invetten maar dit verbeterde niet veel. Eindconclusie, ik had prima uitziende wafels, smaak was lekker maar ik vond ze een tikkie droog. Dat maakte een lekkere bol banaan-bessen-kwark ijs wel goed.

Homemade wafels

Sunt bananenbrood

Dit bananenbrood van Sunt ligt sinds een tijdje bij Albert Heijn in de schappen. Check even het fantastische bananen tasje, deze gebruik ik al enige tijd als ‘hoes’ voor mijn camera. Volgens mij is dit een prima voedzaam bananenbrood. Ik vind het lastig beoordelen. Volgens mij ging ik jaren geleden mee in de bananenbrood hype maar begin ik er nu achter te komen dat ik gewoon geen groot bananenbrood fan ben. Er liggen nog een paar plakjes in de vriezer, ik denk dat ik daar eens wentelteefjes van ga bakken. 

Bananenbrood Sunt

Beemster

Kaaspost! Echt stuk voor stuk heer-lijke kaas, kan geen favoriet kiezen.. <3 Love de gepersonaliseerde kaasschaaf. Dat kunnen ze wel bij Boska! Dankjewel Beemster, erg van genoten. 

Beemster kaas met Boska

Tia Maria

Nóg een fles likeur, yum! Ook dol op met een ijsblokje erin. En likeur als Tia Maria gebruik ik ook weleens om een cake of basis taart mee te besprenkelen voordat ik deze afsmeer met vulling. Extra smaak en extra smeuïgheid. Feestje dus!

Tia Maria fles

Little miracles

Deze ‘ijsthee’ heeft mij positief verrast. Doordat het nog een beetje troebel is lijkt het ook nog een beetje of je sap drinkt. Alledrie vond ik smakelijk maar mijn favoriet was absoluut de kers!

Ice tea miracles

MyMuesli

Ik krijg wel vaker post van Mymuesli. Eigenlijk vind ik ze regelmatig tegenvallen. Zo kreeg ik de Paas special eerder ook binnen. Naast dat ik de smaak echt niet spectaculair vond zat er ook GEEN ÉÉN chocolade paashaasje in mijn muesli, terwijl dat hetgeen was wat het de Paas special maakte.. Jammer! Nieuwe ronden nieuwe kansen. Onlangs vierde MyMuesli haar 12de verjaardag met deze special. Strawberry cheesecake, deze sprak me uiteraard aan en wilde ik wel proberen. LEKKER! Ik ben echt enorm verrast en dit is zeker de lekkerste die ik ooit van hen heb gekregen. De verhouding koekjes, witte chocolade en aardbeien bleven de hele tijd hetzelfde. Je hebt weleens dat vooral de lekkere toevoegingen bovenop liggen en vanaf de helft alleen maar op droge muesli zit te kauwen. En het belangrijkst (voor mij dan) veel crunch! Ik sluit niet uit dat ik deze nog eens ga bestellen. Echt dikke yum!

Mymuesli jubileum

Bites we love

Ik kende dit merk nog niet maar het schijnt al een hele tijd te koop te zijn. In kleinere zakjes, dat wel. Ter ere van deze grotere verpakking en een nieuwe smaak kreeg ik dit om te proberen. Alle vier erg lekker maar mijn absolute favoriet is de hartige variant met almonds, broad beans, cashews & crunchy peas (de verpakking met paars). Echt vet lekker en ook weer eens iets anders.

Bites we love plaatje

Heinz Edchup

Ed Sheeran en Heinz slaan de handen in één. Dit heeft verder geen introductie nodig denk ik? Briljante samenwerking en deze limited edition is tijdelijk te koop.

Heinz Edchup

Ben & Jerry’s Baked Alaska

Terug van weggeweest, de Baked Alaska van Ben & Jerry’s. Ik kende de smaak niet maar dat komt omdat deze zeker 5 jaar uit de running is geweest. Soms is er zoveel vraag naar een oude smaak dat deze van de ‘graveyard’ wordt gehaald. Van alle smaken van B&J is dit mijn minst favoriet. Sowieso lees ik een hoop verdeelde meningen over deze smaak. Het is een beetje you hate it or you love it. De ene reactie is ‘Oh my god yes, hij is eindelijk terug!’ en de ander ‘Iiiewhl deze is echt vies en smaakt naar warme melk. Die warme melk kan ik helemaal inkomen qua smaak. De smaak romig vind ik bijna (ja echt) to much. En nee, vies vind ik ‘m zeker niet! Wat dus echt wel heel heel lekker is? Een shotje espresso erop (zie header) foto. 

B&J's Baked Alaska

OHMYFOODNESS cheesecake

Food collega Sabine van Oh My Foodness heeft in samenwerking met Homemade 2 bakmixen uitgebracht. Hoe tof?! Het is een mix voor gebakken cheesecake en de ander is een no bake variant. Dik vet pluspunt is dat er een bakpapiertje bijzit. Nou heb ik dat 99% van de tijd in huis. Maar voor de mensen die wat minder bakken, en dus ook sneller een bakmix kopen (denk ik) is dit rete handig. De no bake cheesecake vulling heeft een lekker stevige structuur. Ik maakte deze af met een blik vlaaifruit kers. De bodem is met chocoladekoekjes deze heeft een heerlijke bite maar ik ben persoonlijk niet zo’n van van chocolade in dit soort taarten.

Bakmixen OhMYFoodness

De gebakken variant vind ik echt de bom! Voor als je een lekkere cheesecake wil bakken zonder een recept of zelf na te hoeven denken. Absoluut een aanrader! Heerlijk de koek bodem en de afwerk suggestie met passievrucht en witte chocolade is helemaal heerlijk. Te koop bij Jumbo!

Cheesecake passievrucht witte chocolade

Haribo

Eerder dit jaar kreeg ik een mail of ik mijn favoriete Haribo snoepje wilde doorgeven. Ik twijfelde nog even tussen de bananenschuimpjes of perziken. Het werden de perziken! Ik werd een tijd later verrast met dit toffe pakket! Wist je dat Haribo al 99 (!!) jaar snoepjes maakt? Wat is jouw favoriet?

Haribo pretpakket

Boska chocolade

Boska is al een giga groot merk op kaasgebied maar onlangs zijn ze ook een andere weg ingeslagen met chocolade. Hun drie speerpunten zijn smelten, schaven en presenteren. Dit kun je met kaas en dus ook met chocolade. In het pakket zaten een paar goodies om bijvoorbeeld je chocolade handig te raspen/krullen maar ook 2 prachtige stenen presenteer ‘bordjes’. Ik ben een keer bij Boska op bezoek geweest en dit is zo een ontzettend leuk bedrijf. Echt fan van alles wat ze doen!

Boska chocolade pakket

Hands off my chocolate

Een nieuwe reep van dit merk in samenwerking met Marije van het Youtube kanaal ‘Dit gebeurt er als’. Birthday cake! Het is een reep met witte en melkchocolade, hierin zitten spikkels/disco dip en stukjes gedroogde aardbei. Flink zoet maar heerlijk!

Hands off my chocolate

Rosé Avec…

Deze toffe fles krijg je met stiftje om op de kunnen schrijven met wie je deze fles soldaat gaat maken. Hij staat inmiddels koud maar ik heb nog niet geproefd. Wie de gelukkige is (of niet :P) moet nog blijken. Thanks Avec Vin!

Rosé Avec

WoW Cookiedough

En dan sluiten we af met een knaller! WoW Cookiedough is nieuw en mij kwamen ze een flinke lading brengen. Het cakebeslag en de kaneel dough zijn absoluut mijn favorieten van de in totaal 6 smaken. Binnenkort ga ik een leuke samenwerking met ze aan, daarover later meer (dit zal via mijn Instagram zijn). Voor nu zijn ze alleen nog te koop bij Hanos & Sligro maar de bedoeling is dat daar snel verandering in komt.

Wow cookiedough

Niet normaal hoeveel het is als ik het zo op een rijtje zie. En dan is het nog niet eens echt alles! Ik hoop dat ik je hier en daar ook wat nuttige informatie heb kunnen geven. Als je nog vragen heb over één van de producten, vraag het vooral!

Tot de volgende!

Liefs,
Eef

Bakmixen foodpost IJs likeur
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

volgend bericht

Mosselen met venkel, prei en room

meest gelezen
65.887x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.343x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.499x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.297x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Foodpost #6 - Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!
Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

5 min leestijd
28 januari 2020
Banaan-chocoladeijs EEFSFOOD
Desserts Recepten

Banaan-chocoladeijs

1 min leestijd
21 juni 2015
Foodpost #8 - Tony's, kookboeken en borrelsnacks!
Blog Foodpost

Foodpost #8 – Tony’s, kookboeken en borrelsnacks!

6 min leestijd
4 oktober 2020
img_6941
Drankjes Recepten

Kaneel ijskoffie

1 min leestijd
28 augustus 2016
Foodpost #7 - IJsjes, granola, thee en meer!
Foodpost

Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

6 min leestijd
6 augustus 2020
Banaan-vanille ijsbonbons EEFSFOOD
Bakrecepten Overig zoet Recepten

Banaan-vanille ijsbonbons

1 min leestijd
5 augustus 2015

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord