Eigenlijk stond er vandaag deze shakshuka op het menu. Maar ik vond in de vriezer nog een aangebroken pak wraps en ik kocht vandaag ook een stukje halloumi en een extra prei. Daarmee kwam ik dus op het idee om wraps met gesmoorde prei en gebakken halloumi te maken. Dat heeft me toch een partijtje lekker uitgepakt. Een super simpel sausje erbij en een lekkere bite van de verse spinazie. Ik ga dit absoluut vaker maken!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Wat heb je nodig? (1 grote maaltijd portie)
• 3 wraps
• 1 prei, in halve ringen
• 3 handjes spinazie
• 1/2 rode ui, in ringen
• 200 gram halloumi in 9 plakjes
• 1,5 el Shiracha mayonaise
• 1,5 el magere kwark
• 1 teentje knoflook
• 1 tl van je favoriete specerijenmix (ik gebruikte Picadillo van Euroma by Jonnie Boer)
• peper & zout
• olie/boter om in te bakken
Benodigdheden:
• 2 koekenpannen
• spatel
• snijplank en scherp mes
Zo maak je het!
1. Snijd eerst de prei in halve ringen. Smelt een klontje boter in de koekenpan op laag vuur, bak hierin een fijngesnipperd teentje knoflook. Voeg dan de prei, specerijenmix en peper of zout naar smaak toe en roer dit om. Leg een deksel op de pan en houd het vuur zo laag mogelijk. Roer af en toe om en laat de prei zo min mogelijk verkleuren. Gaat het alsnog te hard? Doe er dan een scheutje water bij.
2. In de tussentijd snijd je de halloumi in plakken. Verhit een andere koekenpan en doe hier een heel klein scheutje olie in. Bak de kaas langzaam aan twee kanten bruin.
3. Maak het sausje door de kwark met de shiracha mayonaise te mengen.
4. Beleg 3 wraps met en handje spinazie, een swirl van de saus, verdeel hierop de gesmoorde prei, en maak af met de plakjes halloumi en halve rode uien ringen.
5. Rol de wraps dicht en smullen maar!