Super snelle pasta met tomaat en burrata

Burrata, wat is dat een fantastisch iets! Eigenlijk eet ik het niet vaak uit pure zelfbescherming. Één stukje per keer is natuurlijk geen optie, dat gaat per bol. Wat je ernaast serveert is eigenlijk al niet meer van belang. Zo ook dit recept, belachelijk simpel maar oh zo lekker. En het staat binnen 20 minuten op schoot, nog een fijne bijkomstigheid. Super snelle pasta met tomaat en burrata:

Burrata pasta horizontaalRECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Totale tijd: 15-20 minuten 

Wat heb je nodig? (1 flink portie)
• 100 gram pasta naar keuze (het liefst snel gaar)
• 150 gram (Heinz) tomatenblokjes met basilicum & oregano 
• 1,5 el geroosterde pijnboompitten 
• 1 middelgrote rode ui, in halve ringen 
• 1 klein teentje knoflook, fijngesneden 
• een paar blaadjes basilicum  
• 1 bol burrata (130 gram)
• peper en zout 
• (olijf)olie

Benodigdheden:
• kookpan 
• koekenpan 
• bolzeef om af te gieten

Zo maak je het!
1. Rooster eerst de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. 

2. Breng in de tussentijd een pan water aan de kook met een flinke schep zout erin. Kook hierin dan de pasta volgens de verpakking.

3. Haal de pijnboompitten uit de koekenpan en doe er een scheutje olie in. Bak de uien zacht op laag vuur en voeg dan de tomatenblokjes en knoflook toe. Zet het vuur iets hoger zodat het overige tomatenvocht een beetje inkookt. 

4. Giet de pasta af en roer dit door de saus. Voeg er dan ook nog wat verse blaadjes basilicum aan toe en optioneel wat zout (eerst proeven).

5. Schep de pasta in een diep bord en maak af met de bol burrata, pijnboompitten en vers gemalen peper.

6. Optioneel kun je nog verse tomaatjes en een schep pesto door de saus heen roeren. Eet smakelijk!

Burrata pasta verticaal

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Pasta met linzen0tomatensaus, spinazie en feta
Pasta met spinazie-champignon roomsaus 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *