Het is gewoon vijf weken geleden (schaam schaam) dat mijn laatste recept online kwam. Afgelopen week was ik op een persreisje naar Tholen en daar heb ik op de locale producten veiling een lekkere bak aardbeien gescoord. Goed om te gebruiken voor dit taartje! De bodem heb ik gemaakt van alles wat ik nog in mijn voorraadkast tegen kwam. Je kunt het zelf ook een beetje invullen als je wil, zolang je deze verhoudingen maar aanhoudt. Hier is het simpele maar lekkere recept voor dit aardbeien kwarktaartje met speculaas-haverbodem:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 4,5 uur
Wat heb je nodig? (4 porties)
Bodem:
• 30 gram havermout
• 30 gram granola naar keuze
• 3 digestive koekjes
• 3 medjoul dadels
• 20 gram gesmolten boter
• 1 dikke tl speculaaskruiden
Vulling:
• 300 gram magere kwark
• 3 el aardbeienjam
• 2,5 blaadjes gelatine
• kleine verse aardbeien (minimaal 200 gram)
Benodigdheden:
• springvorm van 16 cm doorsnee
• velletje bakpapier
• steelpan
• keukenmachine
Zo maak je het!
1. Bekleed de bodem van de springvorm eerst met een velletje bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een egaal kruimelig en plakkering mengsel.
3. Stort dit in de vorm en druk gelijkmatig goed aan.
4. Zet de gelatine te weken in koud water voor ongeveer 8 minuten.
5. Zet in de tussentijd de kwark en jam klaar. Snij de aardbeien in dunne plakjes en bekleed hier de zijkant van de vorm mee. Er hoeft geen folie of bakpapier tussen.
6. Doe dan een heel klein scheutje water in de steelpan en verhit dit op het vuur. Voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot het is opgelost. Roer hier dan ook de jam doorheen en voeg vervolgens de kwark toe. Roer dit goed!
7. Giet dit mengsel in de springvorm en zet dit eerst voor minimaal een uurtje in de koelkast. De gelatine begint dan zijn werk te doen dus wordt de vulling steviger. Beleg dan ook de bovenkant met dunne plakjes aardbei. Zet het taartje dan terug in de koelkast voor zeker nog 2,5 a 3 uur. Prima taartje om mee te ontbijten. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Citroen kwarktaart met bastogne-amandelbodem
– Kokos yoghurttaart met aardbei en mango