Foodpost

Foodpost #1 – ketchup kaviaar, bakmixen en meer!

Foodpost #1 - ketchup kaviaar en bakmixen

Een leuk aspect van een foodblog hebben is dat er regelmatig toffe perspakketten naar je op worden opgestuurd. Soms gaat het om een totaal nieuw product een andere keer gaat het om een nieuwe smaak van een al bestaand product en weer een andere keer is het ter promotie van een dienst of iets dergelijks. Afgelopen maanden deelde ik al mijn foodpost via mijn Instagram stories maar toch was dat niet helemaal wat ik ermee wilde. Daarom heb ik deze serie in het leven geroepen: Foodpost #1 – ketchup kaviaar, bakmixen en meer!

Zoals de meeste van jullie weten ‘promoot’ ik ook weleens producten in opdracht. Dit is een onderdeel van mijn werk en ik vind dat hartstikke leuk om te doen! Meer daarover lees je in DIT artikel. Ik besteed dus niet aan elk pakketje enorm veel aandacht (mede hierdoor). Maar het alleen delen op stories, de merken taggen en het pr bureau bedanken dat mij iets heeft opgestuurd was het ook niet helemaal vond ik. Daarom deze serie! Eens in de zoveel tijd kun je er eentje in verwachten. Daarin laat ik zien wat ik heb ontvangen, en deel ik waar ik kan mijn mening over het product. 

Bakmixen van Pauline

Als je een fanatieke food Instagrammer bent dan zal het je niet zijn ontgaan. Pauline van ‘Uit Pauline’s Keuken’ heeft sinds kort haar eigen bakmixen in de winkel liggen. Deze samenwerking is tot stand gekomen met het merk Leev. Ik kreeg alle 4 de varianten opgestuurd en daarvan heb ik de appel-kaneel cake al gebakken. De basis is simpel en achterop de doos kun je nog leuke tips en variaties vinden. Zo voegde ik aan mijn cake nog wat extra spice toe. Twee mespuntjes kardemom, één mespuntje speculaaskruiden en één mespuntje gember. Ook deed ik er nog twee handjes gewelde rozijnen doorheen. In de mixen van Pauline zit veel minder suiker dan reguliere bakmixen, dat is echt top wat mij betreft. Voor een krokante topping strooide ik toch een dun laagje rietsuiker op het beslag en maakte het af met wat amandelschaafsel. Eindresultaat: boven verwachting lekker! Erg smeuïg vooral.

Bakmixen Pauline

Chikko golden milk

Naar mijn idee is golden milk echt zo’n hype drankje. Wat op zich natuurlijk prima is. Golden milk zie ik de laatste tijd heel erg veel voorbij komen. Als je geen golden milk op je drankenkaart heb staan tel je niet mee in de hippe horeca volgens mij. Enfin, ik was wel erg benieuwd of het ook echt zo lekker is als dat men zegt. Toen ik dit pakketje binnenkreeg kon ik eindelijk eens mijn eigen mening hierover ontdekken. Ik keek op het busje en daar stond op hoe je het kon doseren. Dat het achteraf om een theelepel bleek te gaan ipv een kleine eetlepel (welke ik gebruikte) daar hebben we het niet meer over haha! Het is een mengsel van kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember en kardemom. Ik schepte het mengsel in een glas en deed hier een scheut kokend water bij. Ik roerde goed en zette alvast mijn melkschuimer aan met een flinke hoeveelheid havermelk erin. Ik wist dat het van zichzelf niet zoet was dus ik wilde wel iets van honing toevoegen. Dit kon ik niet vinden en kwam een flesje kaneel siroop voor in de koffie tegen. Ook prima! Ik goot alles bij elkaar en roerde goed. De eerste slok is wel een ervaring. Ik vind het een soort next level chai (waar ik overigens wel dol op ben!). Ik nam een paar slokjes en ik vond het wel steeds lekkerder worden. Ik ben nog niet helemaal om en heb het inmiddels 3 keer gemaakt en gedronken. 

Golden milk poeder

Domino’s pizza met Beemster kaas

Afgelopen 20 januari was het dus ‘international cheese lover’s day’. Bij Domino’s hebben ze tijdelijk 2 pizza’s met Beemster kaas. De double cheese & union of de Tripple cheese & bacon! Bij het bericht hierover kreeg ik een bestelcode om 1 van de 2 te proberen. Ik bestelde de cheese & union. Ik kan niks anders zeggen dan SUPER LEKKER! Mocht je deze pizza ook willen proberen? Wacht niet te lang want deze pizza’s zijn er tijdelijk!

Pizza Beemster

Crodino

Deze leuke flesjes kreeg ik opgestuurd omdat ik begin januari een betaalde samenwerking heb gedaan met Crodino. Ik ben fan en daarom laat ik ze hier nog een keer aan je zien. De eerste keer dat ik dit dronk had ik mijn bedenkingen. Het is een drankje nogal vol van smaak en er zit ook zeker iets bitters aan. Ik weet niet waar het goed is gekomen maar ik vind het nu echt heel erg lekker. Mocht je Crodino willen proberen maar niet zo van bitter houden? Dan zou ik je de rode variant willen aanbevelen, deze is nog iets zoeter en ook wat milder. Oh en! Dit drankje is alcoholvrij maar geeft je wel de borrel beleving. 

Crodino flesjes

Ketchup kaviaar van Heinz

Dit is me toch tof! Heinz bestaat 150 jaar en zij hebben ter ere daarvan ketchup kaviaar gemaakt. Ja echt! De bolletjes spatten open in je mond en daar komt me toch een smaak vanaf. Ik vind dit echt geniaal en ik denk dat je er heel veel gerechten een super sjieke uitstraling mee kan geven en dat het dan ook nog top smaakt is al helemaal meegnomen. Ik kreeg er ook een gepersonaliseerd lepeltje bij <3

Heinz Ketchup kaviaar

Ruby chocolade

Deze giftbox met 2 ruby chocolade diamanten erin is heel geschikt voor de liefhebber! Het zit echt in een mooi doosje. Zelf ben ik niet helemaal weg van ruby chocolade ben ik achter. Ik ga iemand een plezier doen met de andere diamant! Offff ik ga hem als decoratie gebruiken op een mooie taart.

Ruby chocolade kano

Soepboek Magimix

Dit boek is nieuw! In het Frans bestond hij al eventjes maar inmiddels kun je ook aan de Nederlandse versie komen. Toen ik nog bij Kitchen Art werkte heb ik een half jaartje een Cook Expert in bruikleen gehad. Wat ik daar vooral in maakte was soep en dat ging fantastisch. Het apparaat kan zoveel meer maar daar heb ik niet voldoende mee geëxperimenteerd. De recepten zijn simpel, precies de manier hoe ik zelf ook altijd soep maak dus dat spreekt mij heel erg aan. Er staat een grote diversiteit aan soep in. Denk dan ook aan koude soepen, maaltijdsoepen, bouillon soeppen etc. Met verrassende combinaties ook! Denk dan bijvoorbeeld aan: druif-amandel, rode kool-appel, kikkererwt-hazelnoot, venkel-sinaasappel en nog veel meer. Ik ga hier heel snel een lekker soepje uit maken, krijg er trek van!

Soepboek Magimix

Zo, dit was de eerste editie van foodpost! Ik hoop dat je het leuk vond om mee te lezen. Mocht je vragen hebben over een product? Stel ‘m hieronder of stuur een mailtje naar eefje@eefsfood.nl.

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.