Maaltijden

Gevulde kipfilet met aardappelpuree en gegrilde groene asperges

Een aantal weken terug kreeg ik een food pakketje opgestuurd helemaal uit Korea. Seoul om precies te zijn. Best wel gaaf als je het mij vraagt! De inhoud? Marinated & Pickled Mushrooms van Greenco. Ik ben echt dol op paddenstoelen maar op deze manier had ik ze nog nooit eerder gegeten. Met groenten uit een potje denk je vaak gelijk aan iets slaps met weinig bite. Deze paddenstoelen zijn dat absoluut niet. Ik was echt enorm verrast over de smaak en vooral de textuur. En ook echt een flinke bite zit eraan. Yum!

Of ik er een lekker recept mee wil maken? Maar natuurlijk! Ik moet zeggen dat ik best een tijdje idee loos was tot ik bedacht dat ik er een lekkere vulling mee wilde maken. Dit heeft heel goed uitgepakt want het is een heerlijk smaakvol gerecht geworden. Hieronder kun je de hoeveelheden vinden + een instructie video!

Greenco gerecht bovenafRECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
Kipfilet:
• 2 kipfilets 
• 6 plakken rauwe (Serrano)ham 
• 70 gram ‘marinated Mushrooms’ van Greenco, fijn gesneden + extra 
• 6 Kalamata olijven, fijngehakt 
• 2 eetlepels ricotta 
• peper 
Aardappelpuree:
• 750 gram vastkokende aardappels 
• 50 gram ‘Pickled Mushrooms’ van Greenco, grof gesneden 
• 50 ml slagroom 
• 1/4 de bouillonblokje (naar keuze) 
• peper 
Asperges:
• 350 gram groene asperges 
• 1,5 el plantaardige olie (welke goed heet kan worden)
• 1 el olijfolie (voor de smaak na het grillen) 
• zout & peper

Benodigdheden:
• kookpan
• koekenpan 
• grillpan 
• stampotstamper 
• houten spatel 
• serveerring 

Zo maak je het!

Check de video:

De Greenco Mushrooms zijn nog niet te verkrijgen in Nederland maar hier wordt hard aan gewerkt. Ik ben samen met nog een aantal collega bloggers ingezet om jou er alvast kennis mee te laten maken. Wanneer ze hier verkrijgbaar zouden zijn koop ik ze absoluut nog een keer. Vooral de olijfolie gemarineerde variant. Dit is echt mijn favoriet! Echt een product waar je bijvoorbeeld je zondagmiddag borrelplank mee kan verrijken. 

Greenco gerecht vooraf

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Aardappel ovenschotel met groene asperges en chorizo 
Aardappel-tomatenpuree met groene aspergetips

Dit artikel + video is een betaalde samenwerking met Greenco

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.