• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Op pad met Eef

Vakantie dagboek Montenegro deel 1

Eefje
Geen reacties
11 oktober 2018
Vakantie dagboek Montenegro deel 1

Hee, leuk dat je er bent! Vroeger als kind schreef ik bijna altijd een vakantie dagboek. Daar vertelde ik in hoe ik alles beleefde en wat we allemaal meemaakten. Als ik dat nu teruglees vind ik dat zo ontzettend leuk. Na een hoop gedoe (dit lees je in deel 2) zat ik in het vliegtuig terug naar huis zonder oortjes, dus geen muziek. Wat dan? Ik besloot te gaan typen en je gaat nu vakantie dagboek Montenegro deel 1 lezen:

Laten we bij het begin beginnen. Ik was nog maar amper terug uit Italië en Leroy appte mij met ‘Kijk Eef! Montenegro is super mooi, daar moeten we naartoe!’. Uhh ja leuk maar even wachten hoor, heb er net een vakantie opzitten! Dit was ergens begin juni. Een maandje daarna namen de plannen vorm aan en boekten we een ticket. Eind september op zijn vroegst want anders is het mij veel en veel te heet daar! Tickets in de pocket en op zoek naar een toffe Airbnb. Deze was snel gevonden! Meerdere eigenlijk. Zoveel leuke dat het weer moeilijk was te kiezen.. Uiteindelijk kozen we voor een best wel nieuwbouw (2015) appartement in het plaatsje Risan. Wij werden absoluut overtuigt door de foto’s. Zowel van het huisje zelf als van het uitzicht. Wat we allemaal gaan doen zien we later wel en of we een auto huren is ook van latere zorg. 

Weer 2 maanden later besloten we toch echt wel een auto nodig te hebben. Het kwam op mij aan want Leroy heeft geen rijbewijs. Maar ik had geen credit card, dat wordt dan lastig rijden.. Ik moest er dus toch aan geloven. Een credit card regelen en een auto reserveren. Vraag me niet waarom maar ik vond het een spannende bedoeling. Krijgen we een fijne auto? Dit is bijna nooit welke je denkt geboekt te hebben. Is wel alles goed ingevuld? De laatste keer in Italië was het ophalen van de auto nogal een gedoe,  daarom zag ik er tegenop. 

Dag van vertrek: met mijn koffertje in mijn fietskrat pikte ik Leroy op. We fietsten naar het station en sprongen in de trein. Uiteraard waren we netjes op tijd! Uiteindelijk vlogen we een uur later dan gepland de lucht in. Ze hebben nog 20 minuten ingevlogen waardoor onze overstap van Belgrado (Servië) naar Tivat (Montenegro) niet in gevaar kwam. Alles liep gesmeerd! Een tikkie norse Serviër wie mijn paspoort controleerde mompelde wat. Ik verstond er serieus tot 4 keer toe echt geen REET van! Tot ik erachter kwam dat hij iets bedoelde als ‘is dit de eerste keer in Belgrado?’ (daar zeggen ze mompelend Belgrade) en ik zei ‘yes’. Rond de paspoort controle hangt vaak zo’n grimmige sfeer en kun je beter geen grappen maken. Door het gevoel van Eef doe even serieus word ik daar juist jolig van. Vervolgens vroeg hij of ik een nieuw paspoort had? Uhh no, ik reis niet zo vaak en binnen Europa krijg je nauwelijks stempels vriend. Oké, dit dacht ik en zei natuurlijk netjes ‘No, sir’. Er kwam een gaar lachje vanaf. Het was zo ongemakkelijk en het leek minuten te duren. Welkom in Servië. Vlucht 2 ging top!

Auto ophalen! We waren voor de ‘goedkoopste’ met airco gegaan. Ook hier ging op lang wachten in de rij alles gesmeerd. De opluchting was nabij! Ik vind rijden in vreemde auto’s leuk dus ik was er benieuwd wat we kregen. Er stond een hele rij witte Volkswagen Up’s waar de verhuur meneer heen liep. Ik was blij want die rijden best heel lekker weet ik. Maar nee hij sloeg af en liep naar een andere auto. Ook wit, yay! (Ik ben helemaal geen autofreak maar ik vind witte auto’s gewoon heel mooi). Hij reed een ander kek karretje voor. Een net niet meer gloednieuw Toyota Yaris. Na inspectie stapte ik in, het bleek een automaat!! Ik moest even schakelen, ha-ha slechte grap. Ik ben dit zo niet gewend, ik had echt een black-out.. Hoe werkt dit (ook alweer)?? Na 10 minuten klooien gingen we ervandoor. Op naar ons huisje! Ik voegde in en trapte eens even dat gas in. Wayoooo, racemonster! Nu ben ik qua optrekken in mijn 15 jaar oude Opel Agila ook niks gewend dus dit was echt fantastisch. Gelijk verliefd! Oké, ik dwaal af! 

Vakantieliefde Toyota Yaris

Leroy navigeerde ons perfect naar de Airbnb waar we al werden opgewacht door de host. In sneltreinvaart kregen we uitleg en onze vakantie kon beginnen. Boodschappen! Honger en niets in huis. De host vertelde dat we lopend sneller waren. We zaten hoog in de berg en de weg er naartoe was toch wel een kilometer of 2,5 aan smalle kronkelwegen. Lopend de short cut dus! We waren nog niet op een kwart of ik wist al dat terug lopen een helse tocht zou worden. Zo stijl, echt niet normaal! Het bleek, ik was kapot (geen conditie) er stroomde overal zweet + het was een graad of 30 en er stond geen zuchtje wind. Maar, de boodschappen waren binnen! Eerst het zwembad in, daarna eet ik wel iets. Wat een verkoeling! Het werd al donker en mijn zin om te koken was weg. Ik maakte pantosti’s met een spiegel ei. Lekker vet en vet lekker! We gingen op tijd naar bed want we waren behoorlijk moe. 

View huisje Risan

Op de eerste dag stond er een flinke roadtrip op de planning naar 1 van de 2 natuurparken van Montenegro. Het is een enorm wandelgebied in de bossen met een mooi meer aan het begin. Eerlijk, de weg er naartoe vond ik leuker dan het meer zelf. Het was mooi, echt waar. Maar ook best toeristisch. Als je van wandelen houdt is het absoluut de moeite waard heb ik mij laten vertellen. Ik vind het zo heerlijk om rond te cruisen door een ander land. Onderweg stopte we nog een paar keer bij mooi uitzicht en een supermarkt voor wat lekkers. Het landschap werd steeds minder rotsachtig en er kwam steeds meer groen. We trotseerde bizarre haarspeldbochten en stijle heuvels en het ene uitzicht was nog toffer dan het andere.

Kerkje bij het meer Montenegro

Leroy had ook nog gelezen over een ander meer op 15 minuten rijden van het park. Na een ijsje en zakje chips besloten we daar nog heen te gaan. En man man man, wat was dat een pareltje. De omgeving was heel mooi groen met leuke huisjes en fijne wegen. Amper tot geen ander verkeer en daar doemt ineens een enorm blauw meer op. Er stond 1 auto en er waren 4 mensen aan het zwemmen. Verder was er niemand! Zo rustgevend. We bleven niet heel lang want we moesten nog minimaal 3 uur terug rijden en liever niet helemaal in het donker. Dat tweede meer heeft ons echt verrast en was toch wel het hoogtepunt van de dag. Eenmaal thuis kookte ik nog een heerlijk maaltje. Gebakken gnocchi, een romige saus met daarin spek, champignons, paprika en ui. Ik bleek gezoete slagroom te hebben gekocht voor de saus maar gelukkig heeft dat het niet verpest. Sterker nog, het was super lekker! Leroy vond een chille muziekzender op de tv (we kregen de Sonos box niet aan de praat) en danste er nog wat op los. Ik was behoorlijk uitgeblust, toch wel zo’n 7 uur achter het stuur gezeten. 

Met Leroy bij het meer nationaal park

Op dag 2 begonnen we met een ritje naar Kotor. Een historisch oud stadje. Ik had vooraf via Instagram tips aan jullie gevraagd. Uit een heel aantal reacties bleek dat het wel tegenvallend kon zijn, anderen vonden het echt aan te raden. We gingen er een beetje blanco heen. Het was een drukte van jewelste en we zaten nog geen 5 minuten op een terras en een enorm crouseschip kwam aanmeren. Dat was een hele happening. We aten een ijsje en gingen de stadsmuren binnen. Heel veel winkeltjes, eigenlijk alleen maar. Afgewisseld met restaurants, dat dan weer wel. Het zag er gezellig uit maar het was druk en vies benieuwd warm. Allebei voelde we hem niet echt hier. Het werd bewolkt en het begin enorm te waaien. De regen die was voorspeld liet wel op zich wachten.

Reisleiden Kotor

We besloten terug naar de auto te gaan en door te rijden naar Budva. Hier hadden we net als in Kotor mega mazzel met parkeren in de buurt van het oude stadsdeel. We wandelden door de haven waar veel vissersbootjes maar ook enorme jachten lagen. Wij vonden er een veel leukere sfeer hangen. We aten een mega lekkere ‘roll’.  Ik vond het een soort mix tussen een wrap en een dunne pizza bodem. Gevuld met kaas, salami, tomatensaus en stukjes jalapeño. Wederom baggervet maar HEEL ERG LEKKER! Daarna haalde Leroy nog wat zoetigheden bij de bakker en deze aten we op onder het genot van een flesje bubbels (Spa). Dit was op de stadsmuur rand aan zee. We hadden niet enorm veel tijd (want parkeergeld) maar het korte bezoekje (ruim 2 uur) was wel heel leuk vonden wij. Op de weg terug stopte we nog bij een supermarkt omdat we toch wel heel erg snakte naar een maaltje met wat groenten. Het werd broccoli met gebakken aardappels en sla met tomaat, rode ui en feta. De sla bleek achteraf kool te zijn maar toch was het heel erg lekker. Tnhx for cooking gappie! We namen voor morgen dan echt echt uit eten te gaan…

Lekker vette rol Budva

Dag 3 en 4 kun je in deel 2 lezen. Deze komt binnenkort online! Ook zit er nog een vlog in de edit. Coming soon! Ondanks dat er niet veel eten in voorkomt hoop ik toch dat je het leuk vond om te lezen <3

Liefs,
Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

volgend bericht

Zo kwam onze ‘favorites food party’ tot stand!

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni '19
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni ’19

11 min leestijd
12 juli 2019
Een paar dagen varen + een weekendje Keulen
Op pad met Eef

Een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

7 min leestijd
7 juli 2020
Op seafood reis door het mooie Zeeland
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Op seafood reis door het mooie Zeeland

7 min leestijd
30 mei 2019
Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

6 min leestijd
7 juli 2019
Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!
Blog Op pad met Eef

Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!

7 min leestijd
11 oktober 2017
Weekendje Den Haag - overnachting Voco hotel
Blog Op pad met Eef

Weekendje Den Haag – overnachting Voco hotel

6 min leestijd
17 augustus 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord