Bakrecepten

Brookies van Dr. Oetker, wat zijn het en hoe maak je ze?

Brookies, wat zijn het precies? Ik had er tot verkort nog nooit van gehoord. Het is een combinatie van brownies en cookies. Brookies dus! Ik ben ze gaan uittesten en ik deel graag mijn bevindingen met je:

Als je mij en mijn baksels op de voet volgt weet je dat ik mij onlangs iets meer aan het verdiepen ben in het gebruiken van kant en klare bakmixen. Bijna al mijn bak recepten op eefsfood.nl zijn from scratch gemaakt en ik was altijd sceptisch over kant en klare mixen. Een tijdje geleden nam ik de proef op de som en testte 3 verschillende biscuitmixen uit. Ik was positief verrast! Mijn kijk op bakmixen veranderde langzaam. Ik denk nu toch wel dat het een toegevoegde waarde heeft wil je snel iets lekkers maken zonder al teveel na te hoeven denken. Of je bent niet zo’n groot baktalent van jezelf en verrast toch graag een keer je vrienden, collega’s of familie.

Dr. Oetker Brookies verpakking

De hoogste tijd voor een nieuwe test dus. De Brookies! Zoals ik als zei is het een combinatie van een smeuïge laag brownie met daarop een krokante brosse laag van chocolate chip cookies. Dat laatste spreekt mij vooral aan. Gewone brownies zijn lekker maar ook een tikkie saai als je het mij vraagt.

In de doos zit al een bakvorm, dat is echt een enorm gemak! Ondanks dat iedereen wel een bakvorm in huis heeft is het toch fijn om te weten dat dit gewoon een goed formaat is. Je hoeft hem niet in te vetten en het scheelt afwas. Winning! Ik heb ook een video gemaakt waarin ik laat zien hoe ik de brookies gemaakt heb. Deze video kun je vinden onderaan dit artikel.

Brookies hori Dr. Oetker
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Wachttijd: 1,5 uur afkoelen
Totale tijd: 2,5 uur

Wat heb je nodig? (8 porties)
• 1 pak Dr. Oetker Verwen Brookies
• 100 gram roomboter 
• 2 eieren 

Benodigdheden:
• steelpan
• mixer 
• mengkom
• spatel (optioneel)
• muffinvorm (optioneel)

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan en verwarm deze voor op 180 graden. Zelf vind ik het prettig om het rooster vooraf uit de oven te halen.

2. Open de Dr. Oetker verpakking. Hierin vind je drie onderdelen, één daarvan is de bakvorm. Deze zet je alvast klaar op het rooster.

3. Verwarm dan 75 gram roomboter in een steelpan tot het gesmolten is. Doe dit samen met 1 ei en de browniemix in een mengkom en mix dit in een minuutje tot een glad beslag.

4. Giet het beslag in de bakvorm en strijk dit glad. 

5. Spoel de mengkom om of pak een schone en mix hier de overige boter los en romig. Voeg dan het andere ei en de cookiemix toe en mix dit tot een kruimelig deeg.

Making of de kruimels Dr. Oetker
 
6. Verdeel dit gelijkmatig over de brownie laag. Dit gaat het makkelijkst met je vingers.

7. Bak de brownie in 30 tot 35 minuten gaar. Zelf heb ik de brookies 32 minuten gebakken.

8. Laat volledig afkoelen en snijd de brookies in stukken. Na een paar dagen bewaren zijn ze nog steeds heerlijk smeuïg.

9. Met deze bakmix van Dr. Oetker kun je ook nog variëren en er de brookie cups mee maken. De cups maak je met het koekjes deeg en deze worden vervolgens gevuld met met het brownie beslag voor ze de oven ingaan. Hiervoor gebruik je een muffinvorm.

VIDEO

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Gezouten karamel pecannoten brownies
White chocolate chip cookies met pecannoten 

Dit artikel inclusief de video is gemaakt in samenwerking met Dr. Oetker

Brookies heel na bakken Dr. Oetker

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.