• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Eetdagboeken

2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18

Eefje
1 reactie
5 juni 2018
2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni '18

Zo, ik ben weer terug uit Italië. Ik heb me daar een partijtje zitten eten! Elke dag een reuze ijsje, wijn, spritz, pizza, pasta etc. Heel erg genoten en ik heb deze week ook niet aan Intermittent Fasting gedaan. Halverwege de vakantie week had ik alweer zin om thuis gezonder en in ieder geval minder te gaan eten. Ik vond het een geruststelling dat ik dat gevoel al na een paar dagen vakantie had. Ondanks dat heb ik het er het tweede deel van de vakantie minstens net zo hard van genomen als de eerste helft. Ik ben bij thuiskomst ook niet op de weegschaal gaan staan. Eerst weer even een weekje ‘normaal’ doen en dan zien we wel weer verder! Hier mijn 2-daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18:

Mijn eetdagboeken worden altijd leuk ontvangen en ik vond het de hoogste tijd er weer eentje te maken. De laatste twee waren in video vorm maar deze is weer gewoon met tekst en foto’s. 

Zaterdagavond laat kwam ik terug uit Italië. Op dagen dat ik in een vliegtuig zit kan ik echt gigantisch veel snaaien. Nooit lijkt het genoeg te zijn. Dat wist ik van tevoren al dus had ik een lekker zakje chips klaargelegd op mijn aanrecht. Als ik dan toch een weekje los ga moet dat ook goed afgesloten worden. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zondag sliep ik lekker uit. Ondanks dat een vakantie chill is doe je ook veel en je eigen bed slaapt toch altijd het allerlekkerst. Rond 10 uur nam ik een bakkie koffie en ik dronk mijn Camelbak fles water (750ml) leeg voordat het 12 uur was. Ik had niet echt honger deze ochtend en dat was wel fijn voor de dag dat ik gelijk weer zou IF’en. Een uurtje daarna kreeg ik wel trek en ik maakte een klein bakje havermout gemaakt met rijstemelk en kaneel. Daarop een berg bevroren blauwe bessen, een schep aardbeienjam, kaneel en kokosrasp. Dit at ik rond 13H.

Havermout blauwe bessen

‘s Middags ging ik even de stad in om iets te drinken met een vriendin. Terwijl ik nog steeds geen gember lover ben (working on it) ben ik sinds kort helemaal fan van ginger beer! En dit vind ik tot nu toe echt de lekkerste. Goed pittig! 

Ginger beer bij roos

Daarna deed ik een retourtje Katwijk voor een lekker visje met verse ravigottesaus. Ik vind dit zooo lekker <3

Visje Katwijk in hand

Om een week lang ijs af te sluiten en de deceptie van het Nerderlandse versus het Italiaanse ijs te hebben gehad nam ik er nog maar eentje om het af te leren. Mango-framboos!

IJsje framboos mango

Mijn plan was eigenlijk om kei veel groente te gaan eten deze dag. Maar dat spontane visje en ijsje gooide een beetje roet in het eten. Ik gooide het maar op een goede afsluiter van mijn vakantie. Als avond eten nam ik een halve liter verse tomaat-oregano soep met drie crackers besmeerd met Slankie tuinkruiden. Ik ben echt totaal niet van het magere broodbeleg. Maar tijdens mijn calorie tel weken kwam ik erachter hoe weinig kcals zo’n bakje bevat. En ik moet zeggen, als je gewoon het hele idee van kaas uitschakelt is het best een lekker smeerseltje! 

Soep, crackers en slankie

Over de hele dag dronk ik nog een keer m’n Camelbak fles water leeg en dronk ik ook nog een litertje bruiswater met muntsmaak. 

Maandag begon ik mijn werkdag bij Lot & de Walwis. Ik zat daar al rond een uurtje of 9. Ik dronk 2 zwarte koffie, kaneelthee en bewaarde de koekjes tot 12h. 

Koffie bij Lot

Als ontbijt bestelde ik de eggs benedict. Me-ga lekker! Aanradertje als je hier gaat ontbijten of lunchen. Ik nam er een ginger beer bij. 

Eggs Lot

Eenmaal thuis nam ik een appel. Natuurlijk was het een Jonagold van de Appie, dat zijn echt mijn lievelings. Deze was echt reuze! #handforscale 

Joekel Jonagold

Als lunch moest er echt wat groente in van mezelf. Ik kocht een 300 gram zakje wortels en maakte er een lekker sausje bij. 3/4 magere kwark, 1/4 mayonaise, knoflookpoeder, peper, maggi, mosterd en een beetje gedroogde dragon. 

Wortels met sausje

Ik bakte ook nog chocoladekoeken met noten! Hier at ik er uiteindelijk 3 van op. Het recept kun je hier vinden!

Choco notenkoek

Als avondeten nam ik een restje tomatensoep van de vorige dag en bakte ik wat gekruide twisterfries in de airfryer. Deze at ik met curry en mayonaise! Dit at ik voor mijn doen best op tijd omdat ik niet met een te volle maag richting mijn zwemtraining wilde gaan.

Twisterfries

Zo zie je maar ik eet echt niet altijd ‘maar’ 2 keer per dag (in diverse blogs schrijf ik dat ik dat vaak doe) deze dagen zitten er ook bij. Absoluut niet extreem gezond! Al voelde deze twee dagen wel zo ten opzichte van die week Italië haha. Uiteraard heb ik ook genoeg gedronken. Ik drink minimaal 2 liter water per dag. De drankjes die calorieën bevatten heb ik natuurlijk wel laten zien. 

Heb jij nog vragen? Stel ze hieronder of stuur een mailtje naar eefje@eefsfood.nl. 

Liefs,
Eef

Lees/kijk ook:

Diverse andere eetdagboeken 

eetdagboeken
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
1 reactie
  1. Sandra

    5 juni 2018 19:24

    Yay voor geschreven eetdagboeken, kan ik gelijk ‘print screen-en’ 🙂
    De havermout klinkt hemels, ik ga het morgenochtend gelijk maken en het wortel sausje klinkt lekker!

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocoladekoeken met amandelen, pecan en pistachenoten

volgend bericht

Mijn hoogtepunten van een weekje Toscane – Italië

meest gelezen
32.203x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.817x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.126x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.447x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Eetdagboek #9
Eetdagboeken

Eetdagboek #9

3 min leestijd
2 januari 2020
Eetdagboek van maandag 19 juni '17
Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 19 juni ’17

3 min leestijd
19 juni 2017
Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!
Blog Eetdagboeken

Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

12 min leestijd
18 mei 2020
Op 3-daags pizza dieet met Magioni - Eetdagboek
Eetdagboeken

Op 3-daags pizza dieet met Magioni – Eetdagboek

1 min leestijd
8 januari 2018
Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)
Eetdagboeken Video's

Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)

1 min leestijd
8 februari 2018
Eetdagboek van maandag 26 juni '17
Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 26 juni ’17

3 min leestijd
27 juni 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord