Blog

Standmixer – mijn Kenwood krijgt hulp van een Kitchen Aid

Als 17 jarig meisje begon ik aan mijn banketbakkers opleiding niveau 2 aan het ROC Leiden. In ons praktijk lokaal stonden zeker 2 rijen van 6 standmixers. Ik weet niet meer precies van welk merk. Er was 1 Kitchen Aid bij! Op één of andere manier was het altijd een sport om die te bemachtigen voor de aankomende praktijk les. Misschien viel die sport best mee maar zo kan ik het mij herinneren. 

KA compleet

Tot de bakkersschool heb ik altijd staan hobbyen met een handmixer. En tot op de dag van vandaag gebruik ik die ook nog wekelijks! Maar ik dwaal af. Die Kitchen Aid! Het had weinig tijd nodig om ook zo’n machine te willen hebben voor thuis. Maar als tiener is een Kitchen Aid natuurlijk minstens 5 jaar zakgeld. Geen optie, dus er moest een alternatief komen. Mijn moeder hielp mee met zoeken en we kwamen uit op de Kenwood Pattisier. Deze was in de aanbieding bij Makro voor ‘maar’ €100,-. Ik kan me nog heel goede herinneren dat ik hem ging kopen. Op die leeftijd was €100,- best een hoop geld. Ik spaarde altijd wel en als ik dan zoiets als dit heel graag wilde kon ik het vaak gelijk kopen. 

Kenwood en KA

Nou dit blije ei had een standmixer hoor! Het was dan wel geen Kitchen Aid in een prachtige kleur maar dat bleef een droom voor als ik later groot was. Ik kon gelijk dingen toepassen die ik op school deed om te oefenen en minder om te hobbyen. Er moest immers wel gewoon een examen gehaald worden. Ik denk dat het geen half jaar geduurd heeft tot ik kon concluderen dat ik hem veel te weinig gebruikte. Ik had absoluut geen spijt maar vond het wel zonde dat hij vooral mooi stond te wezen in de bijkeuken. 

Enfin, nu 10 (!!) jaar later is het mijn bff in de keuken! Vooral de afgelopen jaren heeft hij zijn geld dubbel en dwars opgebracht. In heb nog niet zo lang geleden weleens uitspraken gedaan over dat ik geen Kitchen Aid meer zou willen. Ik heb namelijk een tijdje in een keuken gewerkt waar er eentje stond die ik moest gebruiken. Dit was een andere dan ik nu hebt maar ik vond het soms echt een k*t ding! Hij deed het vaak niet goed, had een ander systeem etc etc. Ik was dan altijd blij om thuis weer met mijn geliefde Kenwood te werken. De droom om er eentje te hebben ging op een laag pitje! 

Close up KA

Nu werk ik ineens in een keukenwinkel waar we ze verkopen! In mijn derde week kwamen er 2 matzwarte binnen en ik was gelijk verkocht. Ik had altijd gedacht een groene (want lievelingskleur) te willen. Uiteraard heb ik mij er meer in verdiept en werd toch wel weer heel enthousiast. Ik wil namelijk al heeeeel lang zo’n vlinder met ‘ruitenwisser’ eraan en deze bestaan naar mijn weten niet voor de Kenwood die ik heb. Ook heb ik nu weleens situaties dat ik denk, een tweede machine zou handig zijn! De Kitchen Aid is ook wel iets krachtiger voor bijvoorbeeld brooddeeg. Daarbij moet ik zeggen dat het ook niet vervelend is dat deze eindelijk van mijn wensenlijstje afkan. Ivm een actie krijg ik er nu ook nog een ijskom bij ter waarde van zo’n €110,- leuk extraatje. Dan kan ik eens zelf echt ijs gaan draaien en dat wordt dan ook gelijk de eerste keer.

Ruitenwisser vlinder

Ik krijg van jullie heel relematig de vragen: welke standmixer heb jij? Welke zou je mij kunnen aanraden? Etc etc. Ik kan daar niet zoveel inhoudelijks over zeggen. Maar uit ervaring kan ik wel zeggen dat je echt niet mega veel geld hoeft neer te leggen voor een fijn en goed werkend apparaat. Al weet ik trouwens niet of je een Kenwood als deze nog voor €100,- kunt kopen.. Ik hoor veel goede verhalen over Kenwood en ik kan dat alleen maar beamen omdat die van mij het na 10 jaar nog net zo goed doet. De Kitchen Aid is natuurlijk al lang een gevestigd merk op hebt gebied van standmixers. Ik vind dit apparaat gewoon prachtig met een hoog hebben ding gehalte. Natuurlijk kun je uitgaan van de kwaliteit en de kleurkruzes en extra attributen zijn eindeloos.

Knuffel KA

Ik ben blij! Welke kleur Kitchen Aid zou jij het liefst willen?

Liefs,
Eefje

10 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.