De rest van het land

Dineren bovenin de Euromast – Rotterdam

Michelle van Miesmedia en Lieke van Lefmedia organiseerde een bloggersdiner en ik mocht erbij zijn. Een diner bovenin de Euromast is nou niet een alledaags ding. Gelukkig kon ik wat schuiven in mijn agenda om er bij te zijn. Dit soort dingen wil je meemaken!

Bij aankomst kreeg ik een hip toegangskaartje om door het poortje te kunnen richting de lift. Het voelde al gelijk als een attractie. Nog nooit eerder was ik in de Euromast geweest dus ik was super benieuwd naar het uitzicht. Eenmaal boven werd ik eerst afgeleid door de prachtige tafel die voor ons gedekt klaarstond. Ik kom straks terug op het uitzicht! 

Gedekte tafel Euromast

Zo leuk, het ene na het andere bekende gezicht kwam binnen. Na een aantal jaar blog events en diners bijwonen weet je dat je altijd wel iemand kent. Maar zo’n giga opkomst van bekenden heb ik nooit eerder gezien. Heel gezellig! De locatie maakt het echt een hele belevenis en niet allemaal maar een tof diner. 

Euromast naamkaartjes

Naambordjes, ben ik gek op. Ik zat naast Desmond, je weet wel, de wafelkoning van Nederland. Dan is het sowieso feest. Na een beetje bijgekletst te hebben her en der gingen we aan tafel. Ik had mijn elderflower spritz nog niet op en de wijnen voor het voorgerecht kwamen er al aan. 

Wijnen voorgerecht Euromast

Het voorgerecht bestond uit een proeverij van 3 verschillende gerechten van de nieuwe kaart. Ceviche van zeebaars met zoetzure groentes. Dit was een examen gerecht van één van de koks en is na wat aanpassingen nu te bestellen als voorgerecht. Dat lijkt me zo leuk als je op zo’n manier in een keuken terecht komt en er vervolgens iets met jouw gerecht gedaan wordt. Hierbij hoorde een witte wijn! Dit gerechtje vond ik gelijk de beste match van alledrie. Er gebeurde zoveel dingen met de wijn en de smaak van de vis.

Ceviche zeebaars Euromast

De andere witte wijn hoorde bij de vitello tonato. Hier zaten spicy gefrituurde glasnoodles op. Super lekkere toevoeging. Super lekkere toevoeging. De rode wijn hoorde bij de tempura van oesterzwam.

Vitello euromast

Tijd voor het hoofdgerecht. Hier kregen wij ook een proeverij van 3 gerechtjes en uiteraard weer met bijpassende wijnen. 

coquille Euromast

Quiche met artisjokken en brie, coquille met gebakken gnocchi, dragon schuim & bacon krantjes en een stukje kalfsmedaillon met tomatenrisotto. Ik vond de quiche een tikkie droog maar wel heel lekker van smaak! Mijn absolute favoriet was het coquille gerechtje. Heerlijk gebakken gnocchi en er zit dragonschuim bij. Dan ben je al klaar bij mij, ik vind dragon zo’n fantastisch lekker smaakje. 

City view Euromast

Tijd voor een uitje! We mochten met zijn allen mee in het draaiende platform naar de echte echte top van de Euromast. Het was echt een gezellige boel en het leek eventjes op een schoolreisje! Wat een gaaf uitzicht en perfecte timing wat licht betreft. We moesten op tijd terug zijn voor het dessert maar dat waren we een beetje vergeten. Whoops! 

Dessert Euromast

Dat resulteerde in een iets te ver gesmolten dessert. Sorry Euromast keuken voor het in de war schoppen van de planning. Witte chocolade parfait met karamel, macha ijs met een cakje met citroen en gepocheerde perzik met rode wijnsorbet. O, en de heerlijke dessertwijnen niet te vergeten. 

Dessertwijnen Euromast

Ik heb echt een TOP avond gehad. Lekker eten, mega leuk gezelschap en mooie foto’s kunnen maken! De Cityguys waren er ook. Vastgelegd door Desmond en z’n fotoskills. Michelle, Lieke en de Euromast enorm bedankt voor de uitnodiging. Echt aan te raden als je een keer uit eten wilt met een extraatje!

aan tafel Euromast

Heb jij weleens gedineerd in de Euromast? En wat vond je ervan?

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.