Weekoverzichten

Mijn februari in foto’s (’18)

Februari is rap voorbij gevlogen! Het was natuurlijk een korte maand maar hij zat bomvol leuke dingen. Ik neem jullie graag mee terug in de tijd:

Bakvormen
De maand begon met een baksessie! Ik lever mijn basis red velvet cakes aan Lot & de Walvis dus dit is een wekelijks klus(je). Als iemand nog een gouden tip heeft om springvormen functioneel op te bergen, hoor ik het graag! Wat zijn die dingen een ramp in je keukenkastjes zeg.

Garnalen en vongole
Als dank voor ons (mijn collega’s en ik) harde werken tijdens kerst afgelopen jaar bij Leonidas had onze bazin ons uitgenodigd voor een etentje. Haar zoon heeft een aantal maanden geleden een zaak geopend in Delft. De Gist, hier kun je leuk borrelen en lekker eten. Wij werden de hele avond verrast met een heleboel verschillende gerechtjes. Garnalen, vongole, diverse vleeswaren, melanzane, kip piri piri, octopus en andere groente gerechtjes. Het was heel gezellig en we hebben genoten!

Zonsondergang Leiden
Na een dag werken ging ik eten bij mijn moeder en heb ik echt een uur genoten van de ondergaande zon. Het begon al mooi maar het werd alleen nog maar beter. Prachtig toch?!

Kokos koffie Chummy
Ook filmde ik een 2-daags eetdagboek en dronk hier mijn lievelings kokos latte uit de stad. Heb je de eetdagboek video nog niet gezien en ben je benieuwd? Klik dan hier.

Rtl Nieuws
Toen werd ik ineens gebeld door een man van het RTL Nieuws! Naar aanleiding van een Tweet die ik 2 weken eerder had geplaatst wilde hij alles weten over mijn Olympische kriebels. Nou hij kon het krijgen natuurlijk! De volgende ochtend stond er een uitgebreid artikel op rtlnieuws.nl. Check ‘m hier!

Botercreme vanille
De hele dag de keuken in want ik had een bestelling voor een bruiloft. Ik heb er denk ik ruim 4 kilo boter doorheen gejaagd deze dag. Één taart en honderd cupcakes! Dit is trouwens de witte chocolade botercrème waar ik later nog limoenrasp aan heb toegevoegd.

Patat ras Hendo
Na zo’n dag slecht/bijna niet eten kon ik nog maar aan één ding denken! Raspatat flip, met natuurlijk Zaanse mayonaise uit mijn eigen koelkast. Ik vind dit zooooo lekker!

Bruiloft cake
De dag daarna heb ik de bestelling naar de locatie gebracht. Alles is heel goed in de smaak gevallen! Dat is natuurlijk wat je graag wil horen. Het blijft toch altijd een beetje spannend.

Drop schoolkrijtjes
Ik had al weken trek in drop. Al een paar keer was ik langs het snoepschap in de supermarkt geschuifeld. Toch kreeg ik mezelf steeds zo ver het niet te doen. Want je zit weer gelijk met een grote zak, dat is eigenlijk het hele probleem van snoep etc. Toen kwam het briljantje idee in mij op een een klein zakje te kopen bij het tankstation waar ik heen moest om mijn Eefsfoodmobiel vol te tanken. Ik koos voor lekkere dropjes maar niet mijn lievelings (dan wist ik helemaal dat ik die zak in 1x leeg zou eten). Na 10 krijtjes was ik er eigenlijk wel weer klaar mee en waren mijn drop cravings voorbij.

Appel OS
Ik heb het uiteindelijk voor elkaar gekregen om op 3 afstanden na alle schaatsnummers live te zien. Hier had Jorien net goud gewonnen en at ik een appel met kaneel. De Spelen waren echt genieten met een hoofdletter G. Mijn sporttranen hebben hun hart weer op kunnen halen in ieder geval. Die waren meer dan eens aanwezig!

Hooglandse kerk Leiden
Vriendin Michelle kwam een dagje naar Leiden. Ik liet haar de stad zien. De burcht kan dan niet ontbreken natuurlijk.

Eten met mies
We aten een lekkere lunch bij ROOS op de Nieuwe Rijn en hebben er een gezellige middag van gemaakt. Leuk dat je er was girl <3

Iglo vaartocht
Voor een opdracht ging ik samen met Ashley op pad in Amsterdam. Daar lag een boot met kapitein Iglo op ons te wachten. Na een gezellig tochtje met lekker eten en drinken gingen we weer op huis aan. Alweer een gezellige middag.

Naar Rotterdam
Op naar Rotterdam voor een lunchafspraak met een vriendin die ik al een tijd niet had gezien. Zij heeft mij geholpen met het aanmaken van een LinkedIn pagina (die had ik nog niet! Erg, ik weet het..). Ik moet de pagina nog verder aanvullen en onderzoeken hoe het allemaal werkt maar ik ben daar nu in ieder geval ook te vinden. Check it out!

Pizza party
Voor een samenwerking met Magioni had ik weer een gigantisch tof doe het zelf pizza’s pakket gekregen. Ik nodigde wat mensen uit voor een pizza party. Smullen!

Ontploft haar
Ontploft en dood haar! Al 8 maanden was ik niet bij de kapper geweest. Ik heb er lekker weer een flink stuk af laten halen. 

Pearl tafel view
Op uitnodiging ben ik samen met Leroy gaan eten bij restaurant Pearl in Den Haag. Het restaurant zag er na een verbouwing echt prachtig uit. Ze bereiden hier fantastisch vlees! De cocktails en voorgerecht hapjes waren erg smakelijk! 

pearl vlees
Eerst kwamen de side dishes op tafel en deze zagen er al top uit. Paddestoelen, aardappelpuree, spinazie. friet van de Friet Boutique en salade. Daarna kwamen er nog sauzen op tafel. Mijn absolute favoriet was de Hollandaisesaus met dragon! Het vlees was zo mals en perfect gebakken. Het was echt een topavond. Restaurant Pearl kun je vinden aan de Zeestraat 35. Bedankt!

Tosti spijsbereiders
Toen kreeg ik bezoek van de Spijsbereiders. Zij hebben 3 nieuwe soorten tosti’s ontwikkeld en deze kun je nu kopen bij AH in het vriesvak. De tuna melt vond ik erg lekker maar mijn favoriet was de mozzarella-pepperoni. Met de 4-kazen heb ik iemand anders blij gemaakt want ik hou zelf niet van gorgonzola. De tosti’s worden met de hand belegd. Hierdoor heb je dus ook gelijk smaak en vulling bij de eerste hap!

Video filmen
Ik ben ook afgereisd naar Apeldoorn om daar een video op te nemen met Sabine van Ohmyfoodness.nl. Deze komt snel online! Voor het kanaal van Sabine hebben we ook een video opgenomen. Deze komt er ook aan.

Op het ijs Leiden
Na VIER (4!!) jaar ben ik weer eens mijn oude en eeuwige liefde achteraan gegaan. Langebaanschaatsen <3! Op de baan waar ik het als 11 jarige allemaal begon te leren. Ik werd hier zo gelukkig van!

Schaatsen uit
Zelfs m’n afgeknelde blote kramp voeten kon ik gewoon weer voor lief nemen. Ook al bak ik er niet meer zoveel van smaakte dit echt weer naar meer!

Ik ben heel benieuwd wat maart gaat brengen want ik ben achter een paar toffe dingen aan het aangaan waar ik volgende maand misschien meer over kan delen. Ik hoop het! Dankjewel voor het lezen <3 Had jij ook een fijne maand?

Liefs,
Eef

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.