• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 2!

Eefje
7 reacties
21 februari 2018
Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 2!

Sinds ik met intermittent fastig begonnen ben houd ik jullie maandelijks op de hoogte met een nieuwe update. Vooraf had ik nooit gedacht of verwacht dat dit zoveel interesse bij jullie zou opwekken. Dit resulteert in heel veel vragen! Dit vind ik heel leuk en beantwoord ze ook graag. De laatste tijd werden het er steeds meer en kreeg ik er soms een dagtaak aan. Vorige week deed ik een oproep via Instagram om jullie vragen in te sturen. Ik was van plan die te beantwoorden in een video maar ik heb toch besloten om het in blog vorm te doen. Ik heb al eens eerder wat vragen beantwoord en voorbeelden gegeven. Dat kun je lezen in deze blog!

Deze vragen beantwoord ik allemaal vanuit mijn eigen ervaring en niet vanuit echte kennis. Ik ben geen expert dus dit is niet een advies of waarheid. Voor iedereen is het anders en ik ben ervan overtuigt dat deze manier voor heel veel mensen niet is weggelegd. 

• Voel je je nooit slap en hoe doe je dat met sporten?
Nee ik voel mij eigenlijk (bijna)nooit meer slap ten opzichte van voor ik aan IF deed. Sinds een week of 6 ben ik bezig met zwemmen. Drie keer per week ga ik baantjes trekken. Vooral schoolslag en doe er dan tussen de 60 en 100 in een 25 meter bad. Ik doe dit bijna altijd ‘s ochtends en dat betekent dus op een lege maag. De eerste paar keren vond ik het wel spannend want ik wist nog niet hoe mijn lijf hierop zou gaan reageren. Dit blijkt dus bijzonder goed te gaan. Al had ik laatst een keer na het zwemmen dat ik echt dacht ik moet nu even gaan zitten. Een kwartier daarna ging het weer goed en gelukkig is het daarbij gebleven.

• Hoe doe je dat met drinken in de tijd dat je aan het vasten bent?
Ik vast alleen wat eten betreft! Ik drink dus wanneer ik wil. In de tijden dat ik vast is dit alleen thee, zwarte koffie, water of Spa (met een smaakje). Als het maar calorie loze dranken zijn. Gelukkig ben ik geen frisdrank lover bijvoorbeeld en houd ik ook helemaal niet van drankjes gemaakt met zoetstof. Blehhg, dat proef je er gelijk bovenuit. Als ik dit drink dan is het omdat ik er echt mega trek in heb en is het dus ook nooit een light versie. Ik lust graag een ice tea of ik kan soms gigantisch zin hebben in een ijskoud Fanta’tje. Dit heb ik eigenlijk nooit in huis, dus als ik dit drink is het altijd buiten de deur.  

• Hoe pas je IF toe in het weekend?
Net zo als doordeweeks. Als ik een goede week heb gehad ben ik weleens iets losser en eet ik misschien iets minder gezond of iets extra’s lekkers. Van de tijden dat ik eet wijk ik zelden af. Soms dus als ik het vooraf weet, want dan kan ik er rekening mee houden en begin ik die dag ook later dan 12h met eten.

• Hoe ben je begonnen? Heb je dit langzaam afgebouwd, had je hulp of een soort schema? En vond je het begin juist niet ontzettend moeilijk?
Het kwam op mijn pad, ik dacht dit zou weleens iets voor mij kunnen zijn. Ik las me een beetje in en bedacht daarna welke maandag ik hiermee zou gaan beginnen. Dit is denk ik in een tijd van 3 weken gegaan. Ik begon zonder hulp, schema’s of afbouwen. De eerste dagen gingen eigenlijk heel goed en ik vond het gelijk fijn. Ik heb weinig honger gehad en dat is eigenlijk (met wat uitzonderingen hier en daar) tot nu toe altijd zo gebleven. 

• Houd je bij wat je allemaal eet in een app of doe je dit op gevoel?
Dit houd ik niet bij. Ik heb jaren geleden in een vorige afval poging weleens weken lang bijgehouden wat ik allemaal at. Dit deed ik allemaal handgeschreven en ik rekende zelf ook het aantal calorieën uit. Nogal een klus maar ook wel heel leerzaam is dat geweest.

• Tel je je calorieën?
Ook dit doe ik niet. Soms ben ik weleens nieuwsgierig naar hoeveel calorieën ik eigenlijk naar binnen heb gewerkt op die dag en dan bereken ik het nog weleens met terugwerkende kracht. Soms is het dan verrassend weinig en soms is het meer dan in had gedacht. Dat is nog steeds weleens leerzaam.

• Hoe zou ik IF moeten toepassen in drukke en lichamelijk zware baan?
Dit vind ik lastig om te beantwoorden! Ik heb het geluk dat ik veel voor mezelf werk en dus ook zelf in de hand heb wanneer ik eet/kan eten. De dagen dat ik op mijn werk ben kan ik ook zelf beslissen wanneer ik eet. Het is lichamelijk niet zwaar ook al sta ik toch de hele dag. Misschien is schuiven met de tijden een optie. Zodat je bijvoorbeeld eet tussen 10 en 18h. Ik heb geen gouden tip ben ik bang. Proberen kun je het altijd.

• Hoe zorg je dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt? Veel mensen lopen tekorten op met IF. Ben je hier bewust mee bezig?
Er zijn zeker dagen dat ik niet binnenkrijg wat het boekje zou voorschrijven. Ik ben me daarvan bewust en maak het de dag daarna vaak goed mocht het nodig zijn. Misschien is dit niet helemaal DE manier maar ik voel me er goed bij. Zeker de laatste maanden werk ik toch wel wat extra groente en/of fruit naar binnen. Denk aan een extra paprika of appel tussendoor. Als ik s’ avonds met groente kook gaat er eigenlijk altijd wel 400/500 gram doorheen. De dagen dat ik niet zelf kook zijn dan ook al snel de dagen dat ik het op een andere tijdstip moet ‘goed maken’ of toevoegen.

• Welke thee mag je drinken tijdens het vasten? Ik ben die groene thee wel een beetje zat.
Naar mijn weten kun je elke thee drinken. Die 0,5 kcal die een andere thee misschien wel bevat zou ik gewoon voor lief nemen.

• Hoe doe je dat met spontane leuke dingen zoals een borrel?
Ik kan het mij heel goed voorstellen dat deze vraag in je opkomt. Ik stond er in het begin zo sterk in dat ik gewoon meedeed met alle gezellige dingen maar dan met een Spa’tje in mijn hand. Vroeger nog voor dat ik alcohol dronk deed ik dit eigenlijk ook en daar heb ik het geen avond minder gezellig om gehad. De uitspraak ‘doe eens gezellig’ heb ik ook vaak zat naar m’n kop geslingerd gekregen. Inmiddels kan ik enorm genieten van bijvoorbeeld wijn en kan ik er ook echt trek in hebben. Op avonden dat ik spontaan in een kroeg beland of bij vrienden thuis hou ik mij gewoon aan de ‘regel’ eten doe ik niet en een glas water is prima. Ik heb al regelmatig meegemaakt dat er dan ook nog een schaal bittergarnituur op tafel komt. Ja dat vind ik dus echt heel erg lekker. Toch kan ik het vrij gemakkelijk laten liggen. En ik denk dat dat komt omdat ik deze dingen wel gewoon blijf eten en mezelf de gedachte voorhoud dat ik komende week een keertje bij de snackbar sta en dan alsnog geniet van een kroket. Soms werd ik weleens getest doordat het mij dan extra vaak werd aangeboden maar ze weten inmiddels wel dat ik niet meer ben over te halen. Het doel op langere termijn vind ik dan belangrijker. Maar dat komt omdat ik dit natuurlijk doe om af te vallen. Andere doen aan IF voor andere redenen. Mocht jij dat zijn, zou ik gewoon een wijntje bestellen en een bitterbal eten en de volgende dag de draad weer oppakken. 

• Hoe vaak en wat eet je ongeveer op een dag?
Meestal eet ik 2 maaltijden op een dag met een tussendoortje of ik eet 3 keer en dan zijn het net wat kleinere of wat minder calorierijke maaltijden. Ik ben zelf meer fan van minder vaak maar meer eten dan vaker maar minder eten. Als ik bijvoorbeeld minder eet zodat ik net niet lekker vol zit kom ik veel vaker en sneller met ‘snaai trek’ te zitten. Daar zit ik dus mooi niet op te wachten. Die kleine maaltijden ben je dan aan het matigen waardoor het een beetje grijs gebied wordt. Ik eet dus liever een goede maaltijden met de wetenschap dat ik daar 4, 5 en soms misschien wel 6 uur op moet doen. Lekker zwart wit is dat en daar hou ik van. Niet voor niets dat het intermittent lastig mij past want ik schrap met een hele simpele regel 16 uur waar ik niet in eet. Punt uit. Ik heb verschillende eetdagboeken online staan waar je wat voorbeelden kunt vinden. Klik dan hier!

Een korte update:
Sinds ik aan het zwemmen ben gaat het afvallen niet echt rap meer. Waar het in mijn vorige update nog een soort van frustratie was heb ik het nu eigenlijk losgelaten. Een week of 2 geleden liet mijn meetlintje toch weer goede resultaten zien. M’n armen, buik en benen voelen al wat steviger zelfs. Naast dat ik het zwemmen leuk vind brengt het ook nog wat extra’s dus. Natuurlijk zou ik die laatst 8 kilo er hoppa zo nog even afhebben. Maar helaas, zo werkt het niet. Dit gaat nog wel wat langer duren. Er is in ieder geval een goede 22 kilo af en soms kan ik eigenlijk nog steeds niet geloven dat dat op eigen houtje gelukt is. Daar ben ik ook trots op!

Ik hoop dat ik jullie vragen goed beantwoord heb! Ik vond het in ieder geval heel leuk om er iets mee te doen. Heb je andere vragen? Stel ze hieronder en wie weet neem ik ze mee in een volgende blog hierover.

Liefs,
Eef

meest gelezen
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Tom

    21 februari 2018 22:20

    Wow! 22kg, knap werk Eef 👍

    Beantwoord
  2. Sofie

    22 februari 2018 06:48

    Persoonlijk zou ik hey hierbij laten Eefje, als ik eerlijk ben vind ik je benen op de foto die je plaatste al erg mager! 8 kilo minder zou denk ik ook echt niet mooi meer zijn!! Dus behoud dit gewicht, je bent prachtig zo!! Echt! Denk dat magerder alleen maar lelijker gaat zijn en dan ga jr ook een ingevallen gezicht krijgen!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 februari 2018 08:19

      Hi Sofie! Bedankt voor je bezorgdheid. Ik heb alleen nog 15 kilo te gaan voor ik überhaupt een gezond BMI heb zelfs. Ik ben lang (1,86) en daarom oogt het misschien zo. Geen zorgen dus ik heb echt nog veel overgewicht en die benen lijken misschien zo door deze foto maar die hebben nog steeds een aardige omvang hoor. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
      1. Sofie

        22 februari 2018 10:43

        Haha oké nou dan lijkt het misschien maar zo 😁sorry voor men bezorgdheid, heb zelf een slecht verleden gehad met teveel ondergewicht en vond dat allesbehalve, vandaar dat ik misschien sneller bezorgd ben als iemand veel afvalt! 🙈maar verder meen ik het wel dat ik je prachtig vind zo!

        Beantwoord
  3. Josina Brugmans

    22 februari 2018 07:41

    Wat een super mooi blog
    En super mooi resultaat
    Zo blij voor jou
    En petje af voor t zwemmen. In de ochtend

    Beantwoord
  4. Helena

    4 mei 2021 08:59

    Hallo Eefje, wat fijn om jouw blog te lezen. Vraagje, als het gaat over het drinken van thee tijdens de vastenperiode, zoals wanneer ik ‘s ochtends opsta. Mag dat ook een flesje Fuze Tea zijn, of cranberryjuice? Waarop bepaal ik mijn keuze: max aantal kcal per portie? Dankjewel om me even op weg te helpen, ben net gestart 🙂 Groetjes, Helena

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 mei 2021 13:17

      Hi Helena, fijn weer om dat te lezen. Dankjewel! Is dat gezoet met zoetstof? Ik ken het niet namelijk. Ik zou het gewoon altijd bij ongezoete thee, koffie of water houden. Wat wel en niet mag daar wil ik liever geen uitspraken over doen. Ik deel alleen mijn eigen ervaringen en ben geen expert. Succes! 🙂 Groetjes, Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appel-kaneel cakejes met pecannoten en vanilleslagroom

volgend bericht

Pindakaas-haverkoekjes met kersenjam en kokos

meest gelezen
66.262x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord