Bakrecepten

Smeuïge amandel-espresso brownies

Brownies, bijna iedereen is er dol op! Volgens mij ben ik één van de weinige die niet lyrisch wordt van het woord brownies. Dat neemt trouwens niet weg dat ik ze niet lekker vind (maar je hoeft mij er niet voor wakker te maken). Deze brownies zijn makkelijk te maken en je zit niet met een berg afwas daarna. Ook wel fijn toch?! Ik zou nu naar de supermarkt sjezen om de ingrediënten te halen voor deze smeuïge amandel-espresso brownies. Geniet ze alvast!
Amandel brownies close up

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur + afkoelen

Wat heb je nodig? (9 stuks)
• 150 gram kristalsuiker 
• 120 gram roomboter 
• 120 gram pure chocolade 
• 2 middelgrote eieren 
• 40 gram zelfrijzend bakmeel
• 40 gram cacaopoeder 
• 10 gram oplos espresso 
• 1 zakje vanillesuiker 
• mespuntje baking soda
• mespuntje zout
• 100 gram hele amandelen met vlies 

Benodigdheden:
• vierkant bakblik van 18 bij 18 cm 
• velletje bakpapier 
• steelpan, neem een niet te kleine want deze dient ook als mengkom
• spatel
• snijplank 

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 200 graden. Doe de amandelen in het bakblik en rooster deze voor 10 tot 12 minuten. Zet daarna de oven op 170 graden. Leg dan de amandelen op een snijplank en hak deze grof. Bekleed de bakvorm met bakpapier wanneer deze is afgekoeld. 

2. Doe de chocolade samen met de roomboter in een steelpan en smelt dit al roerend op laag vuur. Zodra het beide gesmolten is zet je het vuur uit. Voeg nu de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Roer tot een mooi glanzende massa. Roer dan 1 voor 1 de eieren er doorheen. Het mengsel moet dus niet te heet zijn, blijf er daarom bij met het smelten.

3. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de baking soda, oploskoffie en cacaopoeder toe. Roer dit tot een glad beslag. Spatel dan de grof gehakte amandelen er doorheen en giet het beslag in de bakvorm.

4. Bak de brownie voor 30 minuten. In het midden is hij dan nog een beetje zacht maar dat is juist het smeuïge wanneer de brownie is afgekoeld. Deze brownies bewaar ik graag in de koelkast omdat ze dan lekker stevig en chewy worden. Je kunt ze ook gerust buiten de koeling bewaren. Eet smakelijk!

Amandel brownies verti

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Gezouten karamel pecannoten brownies
Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.