• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Afval update #7 | Mijn geduld wordt op de proef gesteld?!

Eefje
14 reacties
29 januari 2018
Afval update #7 | Mijn geduld wordt op de proef gesteld?!

Iedereen die zich nu of ooit eens met afvallen heeft beziggehouden kent het wel. Het punt dat het even niet lukt. Je bent goed bezig maar de weegschaal doet alles behalve dat even te bevestigen. Frustrerend! In al mijn voorgaande afval pogingen kwam deze dip vaak al na 3 maanden om de hoek kijken. Deze keer, wat ik inmiddels meer geen poging noem maar gewoon de afval race van mijn leven, duurde dat een stuk langer. Ik vertel je er meer over:

Vliegende start
Begin januari zat ik vol motivatie om weer keihard verder te gaan waar ik in november was gebleven. Zoals je in de vorige update hebt kunnen lezen heb ik in december genoten zonder aan te komen. De eerste 2 weken van januari gingen top! Ik was gelijk weer 2,5 kilo kwijt in nog geen 14 dagen en dat zonder moeite eigenlijk. Ik ging een grens door en tikte de -21,5 aan. Ik was blij, gelukkig en voelde mij goed. Dit had niet alleen te maken met afvallen maar zo’n nieuw jaar vind ik altijd heel fijn.

Singels boom

Beweging
Zoals jullie misschien wel weten sport ik er niet naast. Ik zou het best willen doen maar ik zou niet weten wat. Een paar keer per week naar de sportschool vind ik hooguit voor 2 maanden leuk en dan denk ik echt joe en de groeten! Ik heb vroeger fanatiek gesport. Ik stond 3 keer per week op het ijs, 1 keer per week krachttraining in de sportschool en ongeveer om het weekend een wedstrijd. Schaatsen vond ik zo te gek dat ik er alles voor over had. Zelfs het hardlopen en wielrennen in de zomer (wat ik echt stom vond). Zelfs toen mijn benen vooral flink waren van spieren was ik toch altijd de molligste van de ijsbaan en stond ik altijd met een ingehouden buik aan de startstreep van de 500/1000/1500 meter. 

Sporten vind ik dus eigenlijk alleen leuk als de sport zelf ook tof is. Zo zou ik best graag willen tennissen en als trefballen een sport zou zijn was ik de eerste de mezelf inschreef. Nu ben ik afgelopen 2 weken aan het zwemmen geslagen. En dat bevalt me toch een partijtje lekker! Niet heel zwaar maar je doet toch wat met je hele lijf, dus alles beter dan niets. Mijn record staat nu op 80 baantjes (25 meter) net binnen het uur. Racen tegen de klok maakt mij dan toch wel weer fanatiek! Voor nu is het plan om 2 tot 3 keer per week een duik te nemen en voor minder dan 50 baantjes het bad niet uit te komen.

Dip?
Even terug naar het begin van deze blog. De ‘dip’ waar iedere afvaller wel mee te maken krijgt. Volgens mij is deze na 7,5 maand ook bij mij beland. Ik doe mijn best, het eten gaat best goed en toch gaat er niets vanaf. ME-GA frustrerend! Gaat het eten toch niet zo goed als ik denk? Heeft het zwemmen invloed (spiertoename)? Dit laatste lijkt me sterk trouwens. Het zijn maar twee weken dus waar maak je je druk om? Waarom is het toch zo verdomde moeilijk om even schijt te hebben aan die weegschaal? En gewoon op de goede weg door te gaan. Ik moet eigenlijk niet zeuren want er is toch weer gewoon 2 kilo af in een maand. En het gemiddelde van een halve kilo per week is eigenlijk een prima score! En toch merk ik dat ik het niet uit kan staan, terwijl ik het mega goed kan relativeren. Als je gewoon in zo’n flow zit dat het lekker gaat, wil je dit gewoon niet. Je lichaam is nou eenmaal geen geprogrammeerd ding. Als dat zo was, bestond het probleem van overgewicht ook niet lijkt mij. Kortom ik moet niet zeuren, maar makkelijk is anders!

Singels helemaal

Complimenten
Ondanks bovenstaande struggles heb ik deze maand meer dan ooit ‘wat zie je er goed uit’ en ‘wow, je ziet nu echt heel goed dat je al zoveel bent afgevallen’ gehoord. Is dat niet veel meer waard dan zo’n stom getalletje op de weegschaal? Ja eigenlijk wel. Ik moet gewoon zo doorgaan en afwachten wat februari gaat brengen! Al is dat moeilijk loslaten.. 

Ik wil jullie bedanken voor het nog steeds veelvoudig lezen van deze afval updates, de interesse en de berichtjes die ik van jullie ontvang. Liefs, Eef

Lees ook:

– Afvallen in december, ging dat zo gemakkelijk als gedacht

– Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

– Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt wel te veranderen

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
14 reacties
  1. Astrid

    29 januari 2018 16:42

    Oh geef niet op hoor Eefje! Want meid wat doe je het goed..
    heel begrijpelijk dat het je frustreert nu, maar het is maar een getal..
    Wat je zegt, een maand vol complimenten.. je voelt je goed, je hebt een bewegingsvorm gevonden die je leuk vind. Ik zie je vrolijk stralende koppie steeds vaker op een foto ipv een prachtige taart, heerlijke lunch of een doordeweekse supergoed opgepimpte diner maaltijd.
    Dus ik zou zeggen.. win win win!!
    Keep going, een getal is maar een getal..

    Liefs

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 januari 2018 19:48

      Dankjewel voor je super lieve reactie Astrid! X Eef

      Beantwoord
  2. Kim

    29 januari 2018 19:41

    21,5 kilo!! En zonder te sporten, wauw!! Je kan echt al onwijs trots op jezelf zijn! Die laatste kilootjes hebben gewoon wat meer tijd nodig, komt vanzelf! Niet van balen, lekker genieten van de kilo’s die je al verloren bent.

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 januari 2018 19:52

      Dankjewel Kim! Balen heb ik zeker even gedaan. Zo’n blog erover schrijven helpt in dit geval ook wel. Ben je er weer vanaf. Nu weer doorgaan! En de al verloren kilo’s zijn inderdaad heel fijn, daar sta ik maar al te vaak bij stil 🙂

      Beantwoord
  3. Doro

    29 januari 2018 21:08

    Hee Eef,
    ik vind het echt top van je dat je al deze gedachtes met ons deelt!
    Het is zeker niet makkelijk niet meer elke week de bevestiging (in getallen) te krijgen dat je het goed doet. Maar zoals je zelf al ziet (en hoort en voelt) heb je al heeel veel gedaan en daar moet je gewoon trots op zijn! En er gaat sowieso een tijd komen waar je niet meer gaat avfallen: omdat je je doel bereikt hebt. En als je het mij vraagt zie je er echt heel mooi uit op de foto’s, dus val vooral niet TE veel af en doe een beetje waar je zin in hebt en wat goed voelt, want dat is uiteindelijk wat telt ;-).

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 januari 2018 11:53

      Dankjewel Dorothea, ik ben ook trots! Ik ga gewoon verder en hoop dat er snel weer wat vanaf gaat. Voorgaande updates gingen over het algemeen goed en voorspoedig. Dit wilde ik dan dus ook graag delen!

      Beantwoord
  4. Mariette

    29 januari 2018 22:23

    Ik vind je zoooo goed bezig! Echt bewondering voor! Waarom ga je niet weer schaatsen btw? 🤗

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 januari 2018 11:56

      Lief! Dankjewel Mariette. Ik heb een beetje moeite met het feit dat ik het niet meer zo kan als toen, en dat het ook niet meer gaat worden. Ik sta heel soms nog op het ijs en dan voel ik me voor even altijd heel gelukkig haha. In trainings/sport verband zie ik het niet echt meer zitten. Dus ga ik nu maar zwemmen. Ook iets met water, haha!

      Beantwoord
  5. ohladybake

    30 januari 2018 12:28

    super hoor Eef van jouw!
    en weet je, soms ben je gewoon prima en hoeven die paar extra kilo’s niet meer
    zolang je blijft opletten en jezelf in balans kan houden…dat is het allerbelangrijkste
    vergeet zeker niet te genieten want anders kan je het zeker niet volhouden

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 januari 2018 12:01

      Ik geniet volop! Ik wil nog wat kwijt voor het echt balanzen gaat beginnen. Ik heb niet eens het gevoel alsof ik iets aan het volhouden ben wat dat intermittent lastig past mij helemaal!

      Beantwoord
  6. Wendy

    30 januari 2018 14:47

    Goed bezig hoor!!
    Ik ben sinds begin augustus 18 kilo afgevallen (was bijna 19 kilo, maar toen moest ik zo nodig sushi gaan eten en taart eten op een verjaardag haha). Ik heb nu een dipje in mijn doorzettingsvermogen. Maar ik wil zoooo graag die -20 en dan die -25.. maar waarom dan zo’n zin hebben in slechte zooi!?
    Hou je ook de verloren cm’s bij? Ook al staat de weegschaal stil, kan daar soms wel een min in zitten?
    Succes nog en het gaat je lukken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 januari 2018 12:04

      Hi Wendy, volhouden hoor! Of even een weekje toegeven als je daarna weer met volle moed verder kan! Ik meet ook inderdaad! Dat is ook erg leuk om een beetje bij te houden. Het was om en nabij gelijk gebleven afgelopen maand. Ruim 12 cm taille kwijt in ieder geval. Succes! Liefs, Eef

      Beantwoord
  7. Romana

    12 februari 2018 13:49

    Altijd weer leuk om te lezen! Even wat tips van de health coach 😉 : Als je toch 2 kilo bent afgevallen, zit je niet op een platteu! Je valt nog steeds af! Houd jij wel eens kcal bij? Hoe lichter jij wordt, hoe minder kcal jij per dag nodig hebt, dus als jij nog steeds hetzelfde eet aan calorieën toen je 22 kilo zwaarder woog, dan is het logisch dat het nu minder snel gaat!
    De weegschaal zegt eigenlijk alleen iets over jouw aantrekkingskracht tot de vloer 😉 Je bent meer gaan bewegen, dus dat lan zeker ook invloed hebben op je gewicht! Check je centimeters eens en mijn aanbod staat ook nog, voor een spiermassa/vetmeting! Verder echt nog steeds super goed bezig!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 februari 2018 18:06

      Dankjewel Romana, er zijn inmiddels ook weer wat centimeters af en ook weer ruim een kilo. Ik snap je toelichting compleet! Soms check ik m’n kcals maar meestal niet. Ik denk dat ik wel weer gevonden heb wat ik wil en dat ik me er ook bij neer moet leggen dat het niet meer zo snel gaat. Ik merk wel dat er dingen aan het veranderen zijn nu ik sinds een een maandje weer extra beweeg. Ik hou dit goed in gedachte! Xx

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

(Ontbijt)kwarktaart met koffie, banaan en kaneel

volgend bericht

Smeuïge amandel-espresso brownies

meest gelezen
65.883x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.333x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.498x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.291x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord