• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Eef’s week #2 | Wandelen, shoppen, lekker werken en vis eten in Katwijk

Eefje
Geen reacties
15 januari 2018
Eef's week #2 | Wandelen, shoppen, lekker werken en vis eten in Katwijk

Precies een jaar geleden kwam mijn eerste weekoverzicht online! Dit heb ik 22 weken op rij volgehouden. Het voelde daarna meer als een ‘moetje’ dus ik stopte ermee en schreef ze alleen nog maar wanneer ik dat leuk vond. Daar wil ik dit jaar gewoon mee verder gaan. Ik vond dit een topweek! Waarom? Dat kun je nu lezen in een gloednieuwe Eef’s week:

Maandag
Maandagen plan ik meestal ‘vrij’ zodat ik de week kan beginnen hoe ik dat wil. Er zijn altijd wel wat dingen die moeten gebeuren maar dat kan ik in de loop van de dag doen. Deze dag begon ik met het afronden van een video klus in samenwerking met Magioni pizza. Ik at 3 dagen volgens het door hun ontwikkelde pizza dieet. Heb je die video nog niet gezien? Klik dan HIER!

Ik voor camera

Nadat de video online stond ging ik op broekenjacht! Super fijn dat afvallen maar je krijgt er niet een stapel passende broeken bij helaas. Voor ik het wist stond ik met een jurkje aan. En na een paar broeken die voor geen meter zaten had ik er alweer een hard hoofd in..

Stippen jurkje

Ik kocht het jurkje niet. Het was te kort en zat niet mooi. Het hoge kraagje vond ik wel heel leuk! Minstens 1 nieuwe spijkerbroek, dat is waarom ik nu in de stad ben. Ik trok een broek aan en dat kon wel een maatje kleiner. Ik keek welke maat dit was en het bleek dat ik voor maat 40 (!) terug moest. Maat 40?! Volgens mij was ik 12 toen ik voor het laatst maat 40 aan kon. Dat is niet helemaal waar maar zo lang geleden voelde het. Daarbij boeien maten mij echt geen fck! Maar dat ik nu in maat 40 was gewurmd en die broek nog heerlijk zat ook, gaf mij toch wel echt een blij gevoel. Ik ging door naar een volgende winkel waar ik nog een broek in 42 paste. Weer te groot! Ook hier scoorde ik een maatje 40 en kon het eigenlijk nog niet geloven. Met nog een leuke top en een berg panty’s ging ik naar huis. Ik zocht gelijk mijn kledingkast uit en deed alles wat te groot is geworden in een tas om weg te doen. Lekker opgeruimd voelt dat!

Dinsdag
Tijd voor werk! Onderweg daar naartoe had ik feest met shuffle. Hoe vaak je wel niet liedjes door zapt? En heel soms weet shuffle precies waar je op zit te wachten. Na de Kings kreeg ik een fijn nummer van Ben Howard. Mijn bazin is namelijk anti muziek in de winkel dus de laatste minuutjes voordat de winkel open moet geniet ik altijd nog even extra van een paar nummers. 

Pyro

Door de feestdagen en nieuwjaar was allemaal een beetje anders qua levering. Met andere woorden er waren een aantal dingen op. Dat hebben we eigenlijk nooit. Deze dinsdag werd alles weer geleverd en dat is me dan toch een feestje om te werken. Een rustige dag want de schoolvakanties waren weer voorbij en het is januari. Dan zijn de meeste mensen verzadigd met chocolade. Ik had zoveel te doen dat de dag echt omvloog. Alles weer aanvullen is zo’n heerlijk klusje! 

Leo

Goede vriendin en collega had ook al een lach op mijn gezicht getoverd met haar berichtje in het notitieboek op werk. Ze noemt mij altijd Eef en zelfs ik vind het raar als ze Eefje tegen mij zegt haha. Al het karton kon ‘s avonds naar de hoek van de straat. Op 3 dozen na had ik alles weggewerkt jihaa! Na werk fietste ik naar mij moeder want ze vroeg of ik kwam eten. Aanschuiven bij di mama is nog fijner op dagen dat je hebt gewerkt als je het mij vraagt. We aten een maaltijd uit de Hello Fresh box. Pompoen-pindasoep met gekookt eitje en flat bread. Het was echt lekker, maar ik had ook mega honger. Iets te weinig gegeten overdag..

Soep bij mama

Woensdag
In de ochtend ging ik even langs bij generatie 4, 5 en 6 van het familiebedrijf. Generatie 4 is mijn vader maar inmiddels runnen mijn broers als jaren de toko. Generatie 6 wordt al ingewerkt! Mijn vader had pootjes gemaakt om mijn bureau te verhogen en die ging ik ophalen. 

Friedhoff

s’ Middags had ik met Leroy afgesproken om te lunchen. Ik had hem al veel te lang niet gesproken en gezien! Hij had mij dinsdag via de app al lekker zitten maken voor brood met kroketten. Daar keek ik dan ook al de hele ochtend naar uit. We aten bij Bar Lokaal en het was weer heerlijk! Ze hadden ook perfecte verse sinaasappelsap. Daar word ik altijd blij van. Super zuur of super zoet vind ik altijd zo’n domper!

Kroket lunch

Ik had hierna nog wat nodig bij Kitchen Art. Leroy ging mee en we streken daarna nog neer voor een lekkere latte op het terras van Borgman & Borgman. Het was koud en het regende maar dat mocht de pret niet drukken!

Koffie buiten

Vol goede moed begon ik aan klus ‘bureau verhogen’. Deze strandde al snel want er bleken al grote gaten in de poten te zitten waar zo’n plastic vloer vriendelijk ding in zat. De constructie moest even aangepast worden dus. s’ Avonds kwam Leroy nog bij mij en we maakte er een feestje van. Tot we zittend aan het dansen waren op de meest heerlijke zer00s hits! Dit was ook de dag dat ik een nieuw nies record heb gezet. Ik heb niet precies geteld maar het moeten er minstens 60 geweest zijn. Deze verkoudheid is nu echt compleet!

Donderdag
Ik reed even heen en weer om project ‘bureau verhogen’ wel te laten slagen. Ik maakte 2 componenten plamuur aan om de gaten op te vullen en schroefde die poten erin. Nu kan ik echt chill achter mijn bureau zitten zonder helemaal krom te groeien. 

Bureau

Ik deed boodschappen, maakte stoofpeertjes en zette alles klaar voor een cake. In de middag vertrok ik naar Amsterdam voor een proefsessie in het Tropen café! Het café dat naast het tropen museum zit heeft een nieuwe kaart. Je kunt er niet echt dineren maar ze hebben wel een uitgebreide lunch/borrelkaart. Poké bowls, zalm sachimi, gefrituurde broccoli, heerlijke crispy honing kippen vleugels en hartige oliebollen. Gemaakt van pastinaak, knolselderij en wortel. Was erg lekker!

Tropen

Eenmaal thuis, volgens mij was het al 10 uur. Bakte ik nog een cake die ik had klaargezet. Het recept viervan staat al 2 jaar op mijn blog maar ik vond dat er dringend nieuwe foto’s bij moesten. Het recept kun je HIER vinden!

Cake in de maak

Vrijdag
Normaal gesproken werk ik op vrijdag. Maar ik krijg eind vorig jaar te horen dat ik overuren op moest maken. Nou er zijn vervelendere dingen om te horen. Dit kwam extra goed want er was weer taart bij mij besteld dus kon ik dat mooi gelijk bakken. 

Red velvets

‘s Avonds kwam mijn moeder met haar vriend eten en ik maakte van de gebakken cake een super lekker toetje! Ik bakte een paar plakken in een koekenpan en deed er een bol ijs, een snuf kaneel en grof gehakte macadamia’s op. DIKKE TIP!

Cake toetje

Zaterdag
Op tijd op want ik ging (vrijwillig) mee wandelen in de Amsterdamse waterleidingduinen. Ik hou helemaal niet van wandelen normaal. Ik vind het saai! Alleen leuk als het sneeuwt, dan wandel ik met mega veel plezier. En, in dit geval. Er waren mooie foto’s te maken. Dat scheelt ook een hoop!

Duinen

We gingen al voor 12en dus ik had een ontbijtje mee in mijn rugtas. Ik had overnight oats gemaakt van havermout, chia zaad, honing en kokosmelk. Met daar doorheen stoofperen en frambozen. Het ziet er niet uit maar het smaakte echt goed! Na de wandeling was het tijd voor een pannenkoek. Ik nam er eentje met spek, champignons en kaas. Me-ga lekker ook!

Eten duinen

Eenmaal thuis had ik het echt zo koud en was ik zo moe. Een onschuldig middag tukkie eindigde ik een tot in de avond tuk van zeker 4 uur. Oeps!

Zondag
Eef, ga je zo mee naar Katwijk voor een visje? Uhh ja natuurlijk! Vis & zo in Katwijk is onze favo vistent. Dit soort spontane acties vind ik echt heerlijk op een zondag! Na een korte wandeling (alweer ja!) over het strand gingen we bij een strandtent zitten voor warme choco en appelgebak met slagroom. We genoten van het zonnetje, die had zich al een tijdje niet laten zien.

strand

Thuis werkte ik nog een recept uit en schreef ik een blog. Ik vond dit echt een fijne week. Ik was happy, heb mij niet onnodig druk zitten maken over dingen. Ondanks dat ik van vrijdagmiddag tot zaterdagavond in gevecht was met migraine in combinatie met een neusholte ontsteking voelde ik mij verder toch goed. Zoals ik al bij mijn happy post op Instagram schreef: ‘ik vind 2018 so far een top jaar!’ 

Heb jij ook een fijne week gehad?

Liefs, Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Geroosterde courgette-paprikasoep met feta stengels

volgend bericht

SUE Rotterdam heeft een nieuwe kaart

meest gelezen
66.262x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord