Dol op soep! Ik ben er nog niet zo lang achter dat wanneer je alle groente eerst roostert, soep nog veel lekkerder wordt. Tegenwoordig doe ik dus niet anders meer. Echt een aanrader! Vandaag op het menu: geroosterde courgette-paprikasoep met feta stengels. Als je het als maaltijd wil eten is dit recept goed voor 2 personen. Lunch of voorgerecht zeker voor 3 en misschien wel 4 personen.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 tot 40 minuten
Wat heb je nodig? (3 personen)
• 1 courgette
• 2 paprika’s (ik gebruikte een gele en oranje)
• 1 grote ui
• 200 gram gezeefde tomaten
• 3 kleine teentjes knoflook
• 1,5 tl gedroogde oregano
• 1 bouillonblokje naar keuze
• 3 el slagroom
• peper
• 400 ml water
• olijfolie
Stengels:
• 1 klein blikje croissant deeg
• 1 blok feta van 200 gram
• handje geraspte kaas
• 1/2 geklutst ei
• tl oregano
Benodigdheden:
• pan + deksel
• staafmixer
• bakplaat
• bakpapier
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 220 graden. Snij de groentes grof en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Schuif deze voor 20 tot 25 minuten in de oven. De randjes moeten donkerbruin, bijna zwart zijn.
3. In de tussentijd snijd je de feta in 6 lange repen. Rol deze op in het croissant deeg. Een enkel laagje deeg en een kleine overlapping. Zorg dat je dit goed aan elkaar duwt ander gaat het open tijdens het bakken.
4. Smeer deze in met een laagje ei en strooi er dan wat kaas en oregano overheen.
5. Als de groentes bijna klaar zijn zet je een pan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie erin. Bak hier de groentes nog een minuut of 2 in. Voeg dan de gezeefde tomaten, het bouillonblokje en water toe. Doe de deksel op de pan en laat dit nog een minuut of 10 koken.
6. Wanneer je de groente uit de oven haalt zet je deze op 190 graden en schuif je de feta stengels erin. Bak deze tussen de 12 en 14 minuten gaar en goudbruin.
7. Voeg dan de slagroom toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer samen met de stengels. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Geroosterde bloemkoolsoep met champignons
– Pompoen-preisoep met paprika