Blog

15 Dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gebeuren!

Ga ik een uitgebreide terugblik op 2017 schrijven of maak ik liever een vooruitblik op 2018? Hoewel ik terugblikken heel leuk vind en de zin ‘keep your memories alive’ vaak in mijn hoofd voorbij vliegt, doe ik het niet uitgebreid maar heel kort. Twee hoogtepunten die mij steeds als eerst te binnen schieten zijn mijn nieuwe keuken en het afvallen wat ein-de-lijk lukt! Beide grote projecten waarvan er pas ééntje is afgerond. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor alle toffe dingen die ik voor Eefsfood heb mogen en kunnen doen, de enorme hoeveelheid etentjes, twee heerlijke vakanties naar Porto en Tenerife die ik heb gehad en zo kan ik nog wel even doorgaan. [+ reactie na een jaar]

Laptop hoes

Graag blik ik deze keer vooruit op serieuze (non food)-persoonlijke dingen maar ook een hoop algemene met een knipoog en wishful thinking dingen. Hier mijn 15 dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gebeuren:

1. Dat ik met Eefsfood mijn eerste persreisje met overnachting mag maken. Het liefst natuurlijk gelijk een paar dagen buitenland maar om mee te beginnen zou ik een nachtje Groningen of Limburg ook heel leuk vinden. 

Helaas, voor 2019 blijft dit op mijn lijst staan. Er is een keer bijna spraken van geweest maar dit was zo kortdag dat het niet geregeld kon worden.

2. Dat alle bestellingen die bij mij worden gedaan op het gebied van catering enorm in de smaak vallen. Ik let natuurlijk veel op hoe mijn baksels en creaties eruit zien maar het aller belangrijkst vind ik dat het heel erg lekker is en wordt gevonden. 

Absoluut gelukt! Hoewel ik niet super veel catering heb gedaan waren ze wel heel erg geslaagd. Het is echt ontzettend leuk om achteraf te horen dat iedereen ervan genoten heeft en dat je het goed geregeld hebt.

3. Dat mijn buurman na zo’n 8 maanden gezeik en gezeur eindelijk inziet dat hij echt een nieuw huis voor zijn elke dag 300 decibel kraaiende haan moet zoeken. Als je randje binnenstad hutje mutje op elkaar leeft kan dit gewoon ECHT NIET! Ja, ik ben gefrustreerd. Vooral omdat de regelgeving hierover een enorm grijs gebied is..

Oh yes! DIE HANEN ZIJN WEG! Dit is echt een hoogtepunt geweest. Maar het heeft helaas nog lang moeten duren. Ik schreef een persoonlijke brief aan hem waarin ik uitlegde hoeveel last ik ervan had. In september ging ik een paar dagen op vakantie en bij thuiskomst geloofde ik mijn oren niet. Ik heb echt 2 weken nodig gehad om er zeker van te zijn dat ze weg waren. Ik sta er serieus nog dagelijks bij stil. Hoera!

4. Dat alle horeca bazen van Leiden eindelijk gaan inzien dat social media belangrijk is voor je zaak en daar ook serieus iets mee gaan doen, en daar mij dan voor inhuren. (Ben ik al mee bezig!)

Dit is medium gelukt! Ten eerste heb ik in februari de kans gekregen te mogen beginnen bij een prachtig restaurant in Leiden. Hier werk ik nog steeds voor en dat gaat heel goed en ik vind het heel leuk. Super blij mee dus. Verder krijg ik vooral veel te horen dat ze dolgraag gebruik van mij zouden willen maken maar hier geen geld voor te besteden hebben. Dan wordt het lastig.

5. Dat Instagram weer wordt zoals het ooit was <3

Kijk Instagram is een te gek iets! Maar ik wist natuurlijk ook wel dat het niet meer zou worden als in mijn beginjaren. 

6. Dat alle snackbars van Nederland massaal hun frietsaus bij de grofvuil zetten en alleen nog maar echte mayonaise ‘serveren’. Mayo lover hier! #teamantifrietsaus 

Wishfull thinking was dat natuurlijk. Lang leve de tube Zaanse mayo die altijd in mijn koelkast ligt!

7. Dat ik mijn afval doel haal en komende zomer in een semi strak jurkje over het strand kan paraderen. 

Dit is wel en niet gelukt. Het is niet gelukt in de zin dat ik mijn afvaldoel niet heb gehaald voor de zomer. Het is wel gelukt in de zin dat ik daar best wel oké mee ben. Er zijn andere dingen veranderd, mentaal vooral. Zo voelde ik mijn beter dan ooit in badkleding. Dat is best wel een verademing. Dit neemt niet weg dat ik geen nieuwe doelen heb op afvalgebied voor 2019. Keep you posted!

8. Dat mijn aller lievelingsband Kings of Leon weer gaat touren en ik bij minstens één concert hiervan ben!

Gewoon niet.. Niet eens een nieuw album. Huilen!

9. Dat ik met tekst/recept/foto ergens in een blaadje/tijdschrift/krant word gepubliceerd. Tot nu toe zijn het alleen nog wat kleine dingen online geweest. Lijkt me zo tof om dat fysiek in je handen te hebben.

Nope, ook niet gelukt! Dit blijft ook lekker op mijn lijstje staan.

10. Dat ik na mega lang zoeken eindelijk simpele zwarte leren laarsjes kan vinden die om mijn maat woonboot voeten passen zonder dat ze op een woonboot lijken. En ook zonder dat ze gelijk €300 kosten. Vrouwen met maat 45, laat je hoooooren! #thestruggleisreal 

Nog steeds drama! Ik zoek zoiets simpels, maar dat lijkt ook teveel gevraagd..

11. Dat EEFSFOOD.NL als blog heel veel meer groei gaat doormaken.

Yes! dat is zeker gelukt. Ondanks ik nog steeds bij de kleintjes hoor zijn mijn bezoekersaantallen met zo’n 45% gestegen ten opzichte van 2017. Waarvoor dank <3

12. Dat Kjeld Nuis Olympisch kampioen wordt op de 1000 meter. En als het even kan ook op de 1500! 

Ja hoor, hij deed het. Wat heb ik intens zitten genieten voor de tv!

13. Dat ik nog heel veel sushi, gourmet en andere eetfeestjes heb met mijn lieve vriendinnen.

Absoluut gelukt!

14. Dat ik op sommige momenten toch nog net even een paar tikkies zakelijker word. Al een hoop geleerd afgelopen jaren, het gaat de goede kant op maar het kan nog een stuk beter.

Ja, dit gaat echt beter en beter. Dat voelt super fijn! Ik kan nu al lachen om beslissingen die ik 1,5 jaar geleden nog nam. 

15. Dat ik veel nieuwe video’s ga maken en deze ook steeds meer bekeken gaan worden. Lijkt me leuk een paar mede bloggers te strikken hiervoor. Zin in!

Beter bekeken, zeker gelukt! Meer video’s maken is niet gelukt.

Oliebollen hap 2018

Dit was hem dan! Ik ben echt enorm benieuwd hoe ik over een jaar naar dit lijstje kijk. Zijn er veel dingen uitgekomen? Ik wens jou als lezer van mijn blog echt een topjaar toe!

Liefs,
Eef 

12 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.