Bakrecepten

Christmas velvet met chocolade drip

Het recept van mijn red velvet taart blijft heel goed bekeken en gemaakt worden. Deze stamt al uit augustus 2015! Ik vond het de hoogste tijd voor een 2.0 versie. Een Christmas velvet met chocolade drip! Het recept is eigenlijk gewoon hetzelfde als het red velvet recept maar dan een kleinere hoeveelheid en met een paar aanpassingen en toevoegingen. Ik hoop dat je veel bakplezier hebt en de show steelt tijdens het kerstdiner of de kerstbrunch!kerst velvet inkijkje

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 40 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (12 puntjes)
Beslag:
• 400 gram kristalsuiker 
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 170 gram roomboter
• 170 ml karnemelk 
• 4 middelgrote eieren 
• 18 gram cacaopoeder 
• 2 tl vanille extract 
• 2 tl groene kleurstof gel 
• mespuntje zout
• mespuntje baking soda 
Frosting:
• 300 gram roomkaas 
• 250 gram roomboter 
• 250 gram witte chocolade 
• 1 vanille boon, het merg ervan 
Drip:
• 70 gram witte chocolade 
• 3 el slagroom 
• rode kleurstof 
Topping:
• gesuikerde amandelen in kerstkleur 
• chocolade kerstboompjes 
• rendier prikkers
• eetbare glitters (goud)

kerst velvet

Benodigdheden:
• standmixer 
• 2 springvormen van 18 cm doorsnee 
• velletje bakpapier
• spatel
• paletmes 
• boterhamzakje 

Zo maak je het!
1. Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamtemperatuur zijn. Bekleed de bodem van beide springvormen met een velletje bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden (convectie stand). Smeer de randen van de vorm in met een laagje boter en bestuif dit met wat bloem. 

2. Doe de boter in de kom van de standmixer en roer deze smeuïg en glad met de vlinder. Warm eventueel een beetje bij door de rand van de kom onder de hete kraan te houden. Voeg dan de suiker en het zout toe en meng dit met de boter op een lage stand. Voeg dan de kleurstof toe en meng dit er ook doorheen. 

3. Voeg dan één ei toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle eieren erin zitten. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de cacao en baking soda. Voeg dit samen met de karnemelk toe aan het boter-eimengsel. Meng dit op lage stand tot een glad beslag. Het laatste beetje doe ik altijd met de hand en een spatel want dit beslag moet je niet te lang mixen.

4. Giet het beslag in de springvormen en bak dit gaar in 40 minuten. Haal na het bakken gelijk de ringen eraf. Zo koelt de cake sneller af. 

5. Smelt alvast de witte chocolade voor de frosting. Zet dit dan aan de kant en roer af en toe door. Dit moet volledig afgekoeld maar nog wel vloeibaar zijn. Doe dan de boter in de kom en klop dit wit en luchtig in ongeveer een kwartier op de hoogste stand. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en daarna de vanille en witte chocolade. Meng dit tot een gladde en luchtige crème. Je kunt het in de koelkast zetten om het iets steviger te laten worden mocht dat nodig zijn. 

6. Als de cakes zijn afgekoeld snijd je de bovenkanten recht af en horizontaal doormidden. Vul de cake met laagjes van de frosting. Als je zeker wilt zijn van een goede verdeling kun je het beste ongeveer 3 x 170 gram afwegen en het overgebleven voor de bovenkant en het afsmeren bewaren. Zet de taart dan in de koelkast.

7. Maak de drip door de chocolade samen met de slagroom even kort te verhitten in de magnetron. Roer dit glad en voeg dan kleurstof naar wens toe. Zorg ook dat dit goed afkoelt, anders zakt het zo van de frosting af. 

8. Giet dit dan in een boterhamzakjes en knip er een klein puntje af. Verdeel de drip rondom de taart. Maal de afgesneden cake fijn in een keukenmachine en gebruik dit ook als decoratie. Maak af met divers kerst snoepgoed. Zien hoe je een vergelijkbare taart opbouwt? Check dan deze VIDEO!

kerst velvet hori puntje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Vanille-citroen-meringue taart
Bokkenpootjestaart met banoffee vulling en koffiemousse

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.