Vroeger moest ik echt niks van garnalen hebben. Brrr! De structuur kon ik niet zo goed handelen geloof ik. Tegenwoordig is dat wel anders. Ik ben er dol op, vooral in sushi. Ik maakte al eerder courgette en kip in een krokant jasje van cornflakes. Vandaag zijn de garnalen aan de beurt. Ze zijn heerlijk van smaak maar ook best neutraal. Als je ze spicy’er wil hebben, leef je dan uit met extra chilipoeder. Komt ie: garnalen in een krokant jasje met chili dip.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 3 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig?
• 125 gram cocktailgarnalen met staart
• 1 afgestreken el bloem
• 2 tl Caribbean spice (kruiden van Jonnie Boer) hier zit onder andere paprika, knoflook, ui en peterselie in
• mespuntje Cayennepeper
• 1/2 tl zout
• 1 ei
• 40 gram cornflakes, fijngemalen
• 1 el zure room
• chilisaus
• bieslook
• partje citroen
• flink wat zonnebloemolie om in te bakken
Benodigdheden:
• een aantal kleine schaaltjes
• koekenpan
• staafmixer met maalbakje
Zo maak je het!
1. Meng het bloem met de kruiden, cayennepeper en het zout. kluts het ei los en maal de cornflakes fijn. Doe dit allemaal apart in schaaltjes.
2. Haal de garnalen door de bloem en tik ze af. Dip ze dan in het ei en haal ze door de cornflakes.
3. Verhit een laagje zonnebloemolie in de koekenpan. ‘Frituur’ de garnalen goudbruin een kleine minuut aan elke kant. Leg ze even op een keukenpapiertje wanneet je ze uit de pan haalt.
4. Roer de zure room en chilisaus grof door elkaar en serveer deze bij de garnalen.
5. Sprenkel er wat druppels citroen overheen en maak af met verse bieslook. Dippen en smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Crispy uienringen met dipsaus
– Kaas-uienflappen van bladerdeeg