Blog

Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt te veranderen!

Mijn kijk op eten anders? Ja volgens mij wel. Ik vind het maar een gekke gewaarwording eigenlijk. In dit artikel weer een update over hoe het gaat met afvallen. 

Een half jaar verder
1 Juni dit jaar begon ik met intermittent fasting. Ik heb er niet lang over getwijfeld om het avontuur met jullie te delen. Ik had vooral hoop dat dit bij mij zou passen en het zou gaan werken. Ik dacht ook: hoe kan zo’n suf regeltje die je met jezelf afspreekt helpen om af te vallen? Zeker na heel wat (uiteindelijk) mislukte afval pogingen over de jaren heen. Gewoon niet meer snoepen en alleen maar gezond eten is ook een regeltje die je met jezelf af kunt spreken toch? Er is inmiddels een half jaar om, al voelt het alsof ik net begonnen ben.

YB foto foyo

Bewust en balans, zeg ik dat echt?!
Ik ben nog steeds een lekkerbek en dat zal ook nooit veranderen. Maar het grote verschil ten opzichte van een half jaar geleden is dat ik nu veel bewuster iets lekkers eet. En niet alles maar naar binnen prop. Aan woorden als bewust en balans heb ik eigenlijk een hekel. Maar dit komt vast omdat ik beide nooit had op het gebied van eten. Misschien gaan het nog wel mijn lievelingswoorden worden. Ha, reken daar maar niet op! Ik denk niet meer de hele dag na over wat voor een lekkers (lees ongezonds) ik ga snaaien vanavond. In de tijd dat ik alles at was los en vast zat dacht ik echt heel erg veel aan eten. Tot vermoeiendst toe. De rust die ik al in eerdere blogs beschreef lijkt steeds meer te worden. Ik geniet nog evenveel van eten als altijd maar het voelt anders nu. Dat kan ik niet zo goed beschrijven eigenlijk. Ik kan best wel makkelijk nee zeggen nu. Al helemaal als het voor twaalven en na achten is. Afgelopen week heb ik drie keer een schaal bittergarnituur voor mijn neus gehad. Ik denk nog steeds als eerst, wat een heerlijkheid en geef die schaal maar aan mij. Maar dan denk ik aan hoe lekker het gaat en aan hoe graag ik die 25-30 kilo eraf wil hebben. En dan heb ik geen enkele moeite meer om er vanaf te blijven. Het voelt sterk en die controle is fijn. Wees niet bang dat ik hierin doorsla want daar ben ik mij wel bewust van! Ik geniet er wel weer van als ik volgende week bij de snackbar in de rij sta <3

Resultaten & doelen
En dan de resultaten. Ik weet nog heel goed mijn doel uit de vorige update. Voor eind januari 2018, 20 kilo afgevallen zijn. Nou ik kan je vertellen dat dit doel heel goed haalbaar is geworden, nog voor het einde van dit jaar zelfs. Het gaat echt heel lekker afgelopen weken. Er is weer 4 kilo af wat het totaal nu op 18,7 kilo brengt. Afgelopen maand ÊÊn kilo per week dus. Zonder dat ik voor mijn gevoel extreem veel moeite heb gedaan. Wel moeite hoor! Geloof me het is echt niet altijd even ‘makkelijk’. Naast het getal op de weegschaal voel ik het verschil ook steeds meer en meer. Echt fijn! Zo is er per bovenbeen bijvoorbeeld 8 centimeter af en loop ik de hele dag mijn broek op te hijsen (ik wacht nog even met nieuwe kopen).

Niet schrikken!
Ik deed dat wel eigenlijk.. Moet je zien?! Aan mijn gezicht is het in ieder geval goed te zien. Nu zie ik eigenlijk pas hoe erg het was. Dit motiveert alleen nog maar meer! 

Dik en dunner

Ik ben heel blij maar durf nog steeds niet te hard te juichen. Eerst moet het einddoel nog maar eens gehaald worden. En dan is het nog zaak om op gewicht te blijven. Heb jij nog een vraag over dit onderwerp? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl of laat hieronder een reactie achter. 

Liefs,
Eef

Lees ook:

Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?
Update #3 Intermittent fasting, hoe doe je dat op vakantie?

12 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.