Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? Dit weet ik ook nog niet zo lang maar ik ga het je nu haarfijn uitleggen. RestaurantKaart wil er graag voor zorgen dat doordeweeks uit eten gaan een stuk normaler en populairder wordt dan dat het nu is. Ik sta daar zo achter! Ik ben al jaren fan van uit eten gaan doordeweeks en ik mijd de weekenden het liefst. 

Hoe werkt het precies?

RestaurantKaart kun je aanschaffen voor €6,99 per maand. Hiermee krijg je bij alle 681 aangesloten restaurants 50% korting op het eten (niet op de drankjes dus). Nu hoor ik je denken, dan krijg je vast een samengesteld menu? Dat is dus mooi niet zo. Je mag gewoon à la carte kiezen. Bij de meeste restaurants is de kaart geldig voor 2 personen. Hier ben je natuurlijk welkom met zijn drieën, maar voor deze derde persoon wordt er dan geen 50% korting berekend. Bij andere restaurants is de kaart geldig voor 4 (en soms zelfs 6 tot 8 personen). In bijna alle gevallen is een even aantal dus het gunstigst. Dit staat duidelijk per restaurant vermeld in de bijbehorende RestaurantKaart app. 

Restaurantkaart app

Je mag RestaurantKaart zoveel gebruiken als je wil. De kaart kun je op sommige weekenddagen gebruiken maar vooral doordeweeks. Welke restaurants wanneer meedoen staat duidelijk vermeld in de app! Ook is de mogelijkheid er om met de lunch gebruik te maken van deze kaart. Aan de Rijn, De Vriend & Dartel zijn zaken waar je bijvoorbeeld voor lunch terecht kan. Ik vind dat er best een ruim aanbod aan restaurants is. Natuurlijk zijn dit er in een de randstad iets meer dan daarbuiten. 

Wanneer je lid wordt activeer je de app op je telefoon. Een echt pasje komt er niet meer bij kijken. Je kunt de kaart maandelijks opzeggen. Maar mocht je daarna toch weer bedenken kun je je binnen een week alweer aanmelden. De €6,99 kosten per maand haal je dus al makkelijk uit één etentje. Misschien zit het restaurant waar je al vaak komt wel aangesloten bij dit concept. Dat is natuurlijk helemaal winning! Een ander voordeel is dat er misschien wel een chique of wat duurder restaurant bij zit waar het met deze kaart een stuk betaalbaarder voor je wordt. Dat laatste ben ik uit gaan proberen bij restaurant het Prentenkabinet in Leiden. 

Ik probeerde het uit!

Restaurant Het Prentenkabinet kun je vinden in een van mijn favoriete stukjes van Leiden. Kloksteeg 25 om precies te zijn. Vanaf de straat lijkt het een klein en knus restaurant. Ik was verbaasd hoeveel groter het bleek te zijn. Maar het blijft wel knus want het restaurant bestaat uit allemaal delen. Een zaken of familiediner apart van de rest hoort hier dus ook tot de mogelijkheden. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en werd onze tafel gewezen. Ik was blij dat we een lampje boven tafel hadden (food fotografie struggles). Er kwam een aperitief op tafel. Een mix van witte port met tonic en citroen. Dit ga ik sowieso thuis nog eens namaken, erg lekker!

PK vanaf buiten

Wij lieten ons verrassen met een 4 gangen diner. Voordat dit van start ging kregen we een amuse. Dit was een combinatie van witte chocolade en knolselderij, een pittig krokant worstje en geroosterde hazelnoten. Snel daarna kwam het voorgerecht op tafel. Een langwerpig bord met diverse heerlijkheden erop. Scampi’s met zalm, copa di parma van wild zwijn, paté met pistache en meer! Het was echt genieten. Er werd een bijpassende witte wijn bij geschonken. Hierna kregen wij een scropino op basis van limoen en citroenijs. 

Voorgerecht PK

Het hoofdgerecht was alles waar ik op hoopte, namelijk hert! Op 2 manieren zelfs. Een rosé gebakken stukje met daarnaast stoof van hert. Hierbij werden diverse wintergroenten geserveerd. Onder andere pompoen en pastinaak. Hierbij kregen wij een rode wijn uit echt een gigantisch wijnglas. Ik vind wijn uit een groot glas bij voorbaat al lekkerder dus er waren pluspunten aanwezig voor ik een slokje nam. Echt genieten dit!

Hoofdgerecht PK

Het dessert was een samenstelling van verschillende dingen. Kaneelijs, chocolademousse, een meringue paddestoel, panna cotta en meer. Samen met een dessertwijn was dit de afsluiter van de avond, dachten wij! Bij de koffie werden we nog verrast met een etagere vol lekkers. Ganache bonbons, nougat en het lekkerst van allemaal: gevulde speculaas. Alles was huisgemaakt! 

Nagerecht PK

De sfeer is rustig, de tafels staan best ver uit elkaar. Dit vind ik persoonlijk wel prettig maar voor een ander kan dit misschien minder ‘gezellig’ zijn. De bediening was heel erg vriendelijk en ook divers. En het belangrijkste van alles, het eten is echt top! Genoten van deze avond en ik ga snel een volgende reservering plaatsen bij één van de andere aangesloten restaurants in Leiden zoals de Gaanderij of Puur. 

Toffe winactie!

Maar wat is nou die winactie?! Ik mag dus een half jaar gratis RestaurantKaart weggeven. Tof toch? Om kans te maken moet je het volgende doen:

1. Like de Facebookpagina van de RestaurantKaart.
2. Reageer hieronder of onder mijn RestaurantKaart foto op Instagram waarom jij deze kaart wilt winnen en wie je het liefst meeneemt. 

Tip! Tag ook je food vrienden. Want een vriend of vriendin met zo’n kaart kan heel handig zijn *hint hint*

De winnaar wordt aanstaande woensdag 29 november gekozen en hij of zij krijgt bericht!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RestaurantKaart.

26 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.