• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Eefje
26 reacties
22 november 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? Dit weet ik ook nog niet zo lang maar ik ga het je nu haarfijn uitleggen. RestaurantKaart wil er graag voor zorgen dat doordeweeks uit eten gaan een stuk normaler en populairder wordt dan dat het nu is. Ik sta daar zo achter! Ik ben al jaren fan van uit eten gaan doordeweeks en ik mijd de weekenden het liefst. 

Hoe werkt het precies?

RestaurantKaart kun je aanschaffen voor €6,99 per maand. Hiermee krijg je bij alle 681 aangesloten restaurants 50% korting op het eten (niet op de drankjes dus). Nu hoor ik je denken, dan krijg je vast een samengesteld menu? Dat is dus mooi niet zo. Je mag gewoon à la carte kiezen. Bij de meeste restaurants is de kaart geldig voor 2 personen. Hier ben je natuurlijk welkom met zijn drieën, maar voor deze derde persoon wordt er dan geen 50% korting berekend. Bij andere restaurants is de kaart geldig voor 4 (en soms zelfs 6 tot 8 personen). In bijna alle gevallen is een even aantal dus het gunstigst. Dit staat duidelijk per restaurant vermeld in de bijbehorende RestaurantKaart app. 

Restaurantkaart app

Je mag RestaurantKaart zoveel gebruiken als je wil. De kaart kun je op sommige weekenddagen gebruiken maar vooral doordeweeks. Welke restaurants wanneer meedoen staat duidelijk vermeld in de app! Ook is de mogelijkheid er om met de lunch gebruik te maken van deze kaart. Aan de Rijn, De Vriend & Dartel zijn zaken waar je bijvoorbeeld voor lunch terecht kan. Ik vind dat er best een ruim aanbod aan restaurants is. Natuurlijk zijn dit er in een de randstad iets meer dan daarbuiten. 

Wanneer je lid wordt activeer je de app op je telefoon. Een echt pasje komt er niet meer bij kijken. Je kunt de kaart maandelijks opzeggen. Maar mocht je daarna toch weer bedenken kun je je binnen een week alweer aanmelden. De €6,99 kosten per maand haal je dus al makkelijk uit één etentje. Misschien zit het restaurant waar je al vaak komt wel aangesloten bij dit concept. Dat is natuurlijk helemaal winning! Een ander voordeel is dat er misschien wel een chique of wat duurder restaurant bij zit waar het met deze kaart een stuk betaalbaarder voor je wordt. Dat laatste ben ik uit gaan proberen bij restaurant het Prentenkabinet in Leiden. 

Ik probeerde het uit!

Restaurant Het Prentenkabinet kun je vinden in een van mijn favoriete stukjes van Leiden. Kloksteeg 25 om precies te zijn. Vanaf de straat lijkt het een klein en knus restaurant. Ik was verbaasd hoeveel groter het bleek te zijn. Maar het blijft wel knus want het restaurant bestaat uit allemaal delen. Een zaken of familiediner apart van de rest hoort hier dus ook tot de mogelijkheden. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en werd onze tafel gewezen. Ik was blij dat we een lampje boven tafel hadden (food fotografie struggles). Er kwam een aperitief op tafel. Een mix van witte port met tonic en citroen. Dit ga ik sowieso thuis nog eens namaken, erg lekker!

PK vanaf buiten

Wij lieten ons verrassen met een 4 gangen diner. Voordat dit van start ging kregen we een amuse. Dit was een combinatie van witte chocolade en knolselderij, een pittig krokant worstje en geroosterde hazelnoten. Snel daarna kwam het voorgerecht op tafel. Een langwerpig bord met diverse heerlijkheden erop. Scampi’s met zalm, copa di parma van wild zwijn, paté met pistache en meer! Het was echt genieten. Er werd een bijpassende witte wijn bij geschonken. Hierna kregen wij een scropino op basis van limoen en citroenijs. 

Voorgerecht PK

Het hoofdgerecht was alles waar ik op hoopte, namelijk hert! Op 2 manieren zelfs. Een rosé gebakken stukje met daarnaast stoof van hert. Hierbij werden diverse wintergroenten geserveerd. Onder andere pompoen en pastinaak. Hierbij kregen wij een rode wijn uit echt een gigantisch wijnglas. Ik vind wijn uit een groot glas bij voorbaat al lekkerder dus er waren pluspunten aanwezig voor ik een slokje nam. Echt genieten dit!

Hoofdgerecht PK

Het dessert was een samenstelling van verschillende dingen. Kaneelijs, chocolademousse, een meringue paddestoel, panna cotta en meer. Samen met een dessertwijn was dit de afsluiter van de avond, dachten wij! Bij de koffie werden we nog verrast met een etagere vol lekkers. Ganache bonbons, nougat en het lekkerst van allemaal: gevulde speculaas. Alles was huisgemaakt! 

Nagerecht PK

De sfeer is rustig, de tafels staan best ver uit elkaar. Dit vind ik persoonlijk wel prettig maar voor een ander kan dit misschien minder ‘gezellig’ zijn. De bediening was heel erg vriendelijk en ook divers. En het belangrijkste van alles, het eten is echt top! Genoten van deze avond en ik ga snel een volgende reservering plaatsen bij één van de andere aangesloten restaurants in Leiden zoals de Gaanderij of Puur. 

Toffe winactie!

Maar wat is nou die winactie?! Ik mag dus een half jaar gratis RestaurantKaart weggeven. Tof toch? Om kans te maken moet je het volgende doen:

1. Like de Facebookpagina van de RestaurantKaart.
2. Reageer hieronder of onder mijn RestaurantKaart foto op Instagram waarom jij deze kaart wilt winnen en wie je het liefst meeneemt. 

Tip! Tag ook je food vrienden. Want een vriend of vriendin met zo’n kaart kan heel handig zijn *hint hint*

De winnaar wordt aanstaande woensdag 29 november gekozen en hij of zij krijgt bericht!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RestaurantKaart.

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
26 reacties
  1. Elke Königs

    22 november 2017 18:35

    Dit lijkt me zooooo leuk en lekker! Mhhh! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:10

      Is het ook! Leuk dat je meedoet 🙂

      Beantwoord
  2. Aniek

    22 november 2017 18:42

    Wat een toffe actie! Ik wil graag samen met mijn allerliefste vriendje nog meer en vaker lekker eten en genieten!
    Wat schrijf je leuk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:11

      Dankjewel! Heel tof om te horen, ik doe mijn best 🙂 Leuk dat je meedoet Aniek!

      Beantwoord
  3. Elise

    22 november 2017 19:19

    Wat een leuk concept en leuke actie! Ik zou graag samen mijn vriend gebruik maken van de restaurantkaart. Hij trekt binnenkort bij mij in en heeft nog niet zoveel van Utrecht gezien. Deze kaart is een leuke manier om samen nieuwe onbekende restaurantjes en plekjes te ontdekken en uit te proberen 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:24

      Dat is zeker een leuke manier! Op één of andere manier kom je toch vaak weer bij je favoriete tentjes terecht. Waar niks mis mee is natuurlijk. Leuk dat je meedoet Elise 🙂

      Beantwoord
    2. Eefje

      29 november 2017 21:52

      Gefeliciteerd Elise! Jij bent uitgekozen als winnaar van deze actie. Ik heb je een mailtje gestuurd!

      Beantwoord
  4. Carolien

    22 november 2017 19:21

    Het lijkt me zo gaaf om te winnen! Ik zou dan met mijn moeder gaan, die mij ontzettend heeft gesteund in een moeilijke periode waarin een strijd rondom eten centraal stond. Nu lijkt me dit de perfecte manier om haar te kunnen bedanken dus ik hoop ontzettend dat ik hem win!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 19:25

      Bedankt voor je reactie Carolien. Leuk dat je meedoet!

      Beantwoord
  5. Susan

    22 november 2017 19:55

    Super leuk! Ik zou samen met mijn vriend willen gaan. Hij werkt als sous-chef en werkt dus zelf vooral in de keuken. Zou leuk zijn!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 20:03

      Leuk dat je meedoet Susan!

      Beantwoord
  6. Marieke

    22 november 2017 20:07

    Wat een leuke actie (En die kaart is echt top)! Het eten ziet er echt top uit, net gegeten maar nu alweer honger!
    Wij gaan 1 december verhuizen en gaan de hele boel verbouwen. Ik zit dus een paar maanden zonder keuken dus de restaurantkaart zou echt goed van pas komen! Kunnen we gelijk alle restaurants rondom onze nieuwe woonplaats ontdekken.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:08

      Leuk dat je meedoet Marieke. Succes alvast met verbouwen! 🙂

      Beantwoord
  7. Tanja

    22 november 2017 20:09

    Wat leuk! Ik kende dit helemaal niet… ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, niet zo extreem druk als in het weekend soms en de service vind ik vaak beter.
    ik woon in het oosten van het land, en ben benieuwd hoeveel restaurants aangesloten zijm!
    Graag zou ik dit met mijn familie, vriend, of met mijn vriendinnen samen doen!
    Lijkt me top!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:07

      Hi Tanja, leuk dat je meedoet! Je kunt de app ook downloaden voordat je aan iets begint. Zo kun je dus kijken wat er in jouw omgeving is. Leuk concept he? Had er ook nog nooit van gehoord tot ik erover gemaild werd!

      Beantwoord
  8. Denise

    22 november 2017 20:35

    Ik ga ook het liefst doordeweeks uit eten 🙂
    Mijn man ik zouden het heerlijk vinden om vaker uit eten te gaan en met zo’n kaart zou dat zeker lukken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 21:05

      Leuk dat je meedoet Denise!

      Beantwoord
  9. Anne-Fleur

    22 november 2017 22:16

    Super leuk!! Ik heb een huis gekocht (sorry Buuf ;-)) en dus al mijn geld nodig voor de verhuizing dus minder geld voor leuke etentjes. Dus ideaal om toch uiteten te kunnen gaan (alsof ik zin heb om te koken tijdens een verhuizing). Ik verhuis pas in mei dus ook nog tijd om afscheid te nemen van het Leidsche!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 november 2017 22:23

      Wooow gefeliciteerd! Leuk dat je mee doet. Waar ga je helemaal heen??

      Beantwoord
  10. Natasja

    22 november 2017 23:31

    Toffe actie ik doe mee.

    Wil graag meer uiteten met me vriend. Maar met een leerlingenloon kom je niet bij de wat duurde restaurants 🙈 deze kaart zou echt tof zijn!

    Beantwoord
  11. Sanne

    23 november 2017 07:33

    Jaaaa, ik wil mee doen! Ik ben ook fan van doordeweeks uit eten, veel rustiger! Mijn vriend en ik hebben een traditie dat we iedere maand met ons jubileum uiteten gaan en proberen altijd een ander restaurant uit. Met deze kaart kunnen we ook restaurants zoals het Prentenkabinet uitproberen. Heerlijk!

    Beantwoord
  12. Laura

    23 november 2017 18:41

    Wat een tof concept!! Na een maand detoxen (lees: enkel mungbonen en groente eten) en nog twee weken voor de boeg kijk ik zó uit om weer normaal te kunnen eten en fijn uit eten te gaan ❤️ D’r moet straks wel wat schade ingehaald worden, Hihi.
    Met wie? Met m’n vriend, want die moet het ook allemaal maar slikken wat ik me (ons) op de hals haal.

    Beantwoord
  13. Mevr. M. van Diepen

    25 november 2017 13:24

    Beste Eefje,

    Zojuist voor het eerst jouw blog gezien en al veel gelezen, heel leuk maar ook zinvol! Om over allerlei lekkers en andere zaken te lezen het verhaal van je keuken bijv. Mijn complimenten! Ik hoop zo dat ik op deze wijze ook mee mag doen van Restaurantkaart daar vanwege het werk van mijn man niets van ons op social media geplaatst kan en mag worden. Maar mond tot mond reclame ben ik zeer goed en enthousiast in en via de normale e-mail weg doorsturen naar vele vrienden en familie.
    Ik zou het zo een mooi culinair cadeautje vinden daar ik sinds 2014 een jaar heel ziek geweest te zijn bijna geen energie meer heb ( is letterlijk geknakt) en dus mijn passie koken zo goed als niet meer zonder minimaal 10 keer te gaan zitten uit kan voeren. (Dit typ ik niet om zielig gevonden te worden, absoluut niet! Het is helaas zo.) Daar ik het niet leuk voor mijn man vind na hard gewerkt te hebben om achter het fornuis te gaan staan gaan wij meerdere malen per week uit eten maar zoeken wel de restaurantweg via deals daar het anders niet te betalen is. Hoe geweldig zou het winnen van de restaurantkaart zijn voor ons want dan mogen we a là carte eten en niet een menu wat bepaald word door het restaurant. Wat zou dat geweldig! zijn. Ik ga nu ontzettend duimen en positief denken om kans te maken om die geweldige restaurantkaart te mogen winnnen. Dankjewel! voor het leuke blog en hopelijk blijf je daar nog heel lang plezier in beleven zodat ik er ook nog veel plezier aan kan hebben. Hartelijke culinaire groet!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 november 2017 21:21

      Beste mevrouw van Diepen,

      Bedankt voor de enorm lange en lieve reactie!

      Vriendelijke groet,
      Eefje

      Beantwoord
  14. Renee

    26 november 2017 20:56

    Mijn vriend en ik houden enorm van eten en koken. We proberen graag zo vaak mogelijk nieuwe recepten en restaurants uit, maar we zijn ook student, dus deze combinatie gaat budgettechnisch niet altijd even goed samen. Met deze kaart hoeven we daarom geen enkel restaurant meer aan ons voorbij te laten gaan!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 november 2017 21:21

      Leuk dat je meedoet Renee!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Koffie-kruidnoot havermout

volgend bericht

Afval update #5 | Mijn kijk op eten lijkt te veranderen!

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord