• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Eefje
3 reacties
15 november 2017
Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Toen ik ruim 5 jaar geleden in dit huis ging wonen heb ik even overwogen om de keuken ook gelijk aan te pakken. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Koken en bakken vond ik toen natuurlijk al leuk en deed ik graag en vaak. Beide kon ik prima in de keuken die erin zat. Het aanrechtblad vond ik wel echt lelijk en dat heb ik al die 5 jaar gevonden. Wel heb ik de deurtjes toendertijd lime groen geverfd. Deze keuken was absoluut gedateerd maar functioneerde verder nog prima. Inmiddels heb ik een gloednieuwe keuken en ga ik je nu vertellen hoe dat allemaal is gegaan. Oude keuken vs. nieuwe keuken, hoe ging dat precies?

Blij ei in keuken

Afgelopen jaar begon het toch wel echt te borrelen en droomde ik steeds vaker van een nieuwe keuken. Dingetjes als catering en taart bakken op bestelling was al eventjes aan de gang dus ik had nu ook een veel beter beeld van wat ik graag zou willen. Ik heb dus ook geen spijt dat ik dit niet al 5 jaar geleden heb gedaan. Eefsfood bestond toen nog niet en ik had waarschijnlijke andere keuzes gemaakt waar ik dan nu weer spijt van zou hebben gehad. Een vaatwasser, extra vriezer en koelkast waren er in die jaren al bijgekomen en de helft van mijn keuken leek inmiddels op een witgoed handel. Het hele proces van zoiets willen en het uiteindelijk gaan doen is niet echt makkelijk. Want het gaat gewoon om een hele hoop geld. Punt.

Oude keuken

De eerste afspraak bij een keukenwinkel was gemaakt en ineens zit je daar dan. Het gaat echt beginnen. Je moet vertellen wat je wil en dan ga je samen kijken naar de mogelijkheden. Op een groot scherm kun je meekijken en je zit gewoon middenin de Sims maar dan real life. De eerste tekening en offerte kwamen tot stand. Het begin was gemaakt! Je gaat naar huis met zat stof tot nadenken. Er volgt nog een afspraak om dingen aan te passen en/of toe te voegen. Het kiezen van de materialen, kleuren, merk apparatuur en handgreepjes beginnen nu wel echt definitief te worden. Een keuken inmeter wordt op je afgestuurd, en dan blijkt dus dat er een nogal belangrijk deel van de keuken je huis niet in komt. TÔP! Alles ging ook al te goed tot nu toe.. Wat Nu? Er zou een ingewikkelde oplossing zijn. Maar eerst vroeg ik mijn buurman of het bij hem zou passen en of het misschien mogelijk was om dit deel door zijn huis over de schutting heen te krijgen. Dit kon en hij wilde meehelpen!! Wat een ‘meevaller’ en opluchting. Zonder gekke fratsen kon de keuken nu besteld worden.

Het plannen kon beginnen. Hier zag ik het meest tegenop! Maar gelukkig heb ik een moeder die me daar nogal mee heeft geholpen, want ik zag het niet helemaal zitten. Denk niet alleen dat er maar een nieuwe keuken kwam want ik had ook te maken met een elektricien, loodgieter en stukadoor. De oude keuken moest natuurlijk ook nog gesloopt en afgevoerd worden en er moest nog een nieuwe vloer komen. Nou, een keuken slopen kan ik wel maar dat is in je eentje ook nog best lastig. Leroy (ja wat kan die jongen niet?) was daar om mij te helpen en we hebben maar al teveel lol gehad. Slopen is gewoon leuk en het vervolgens in de container smijten is nog leuker! We hebben voor de hele keuken maar 3 keer naar de Milieustraat hoeven rijden dankzij mijn o zo lelijke maar o zo praktische auto (oude Opel Agila). 

Keuken in container

Het enige leuke aan deze keuken (de witte tegeltjes) bleken de hel op aarde. Deze zaten ZO ERG VAST! Niet normaal! Alles ging zo voorspoedig maar met de tegeltjes zijn we zeker een hele dag bezig geweest. Uit eindelijk gelukt en toen dacht ik, dit komt nooit meer goed! Echt geen gezicht. Veel gaten in de muur etc. Toen de stucadoor kwam gaf hij geen kik en dat stelde mij gerust. Hij had vast weleens erger gezien.

Keuken slopen

Toen de stukadoor klaar was zag ik alles weer zitten! Ik kon eindelijk zien dat het echt mooi ging worden. De planning was ruim en ik heb ongeveer een maand zonder keuken gezeten. Gelukkig kon ik 3 weken in het huis van mijn op vakantie zijnde moeder, en heb ik wel gewoon kunnen koken en een beetje normaal kunnen leven wanneer ik niet aan het klussen was. Ik had een week tussen het stucen en wanneer de keuken geleverd werd. In die week moest ik nog witten. Dit kon met 3 van de 4 muren, deze waren binnen een paar dagen droog. De muur achter mijn aanrecht was alleen zo scheef dat de bovenste helft misschien wel een laag van zeker 7 cm gips had. Dit droogt niet in een paar dagen. Dit heeft uiteindelijk een krappe maand geduurd voor dit eindelijk droog was. Ik kon dus nog niet witten voor mijn keuken werd gemonteerd. Dat vond ik echt een domper want een vlakke lege muur is zo gedaan. En nu moest ik het dus later doen waardoor je je hele keuken weer moest afdekken en tapen (lees: muchos meer werk).

Gestuukte muur

De vloer kon gelegd worden. Ik weet nog dat ik echt niet wist wat ik wilde. Maar ineens was het duidelijk en zocht ik naar de tofste betonlook laminaat. Uiteindelijk gevonden en ik ben er nog (mag ook wel :p) elke dag zo blij mee. Ik vind het echt heel tof staan, zeker in combinatie met de rest van mijn keuken. Bezorg dag was eindelijk aangebroken. Ik was een beetje nerveus zelfs! Er ontbraken 3 onderdelen en er werd verteld dat dit binnen een paar dagen nageleverd zou worden. Jammer joh, toch niet (wordt vervolgd). Mijn hele huiskamer stond afgeladen vol. Maandag 7 augustus was het dan zover, de montage man stond voor de deur. Ik plofte op de bank ik liet me een uur of 6 later verrassen! Wow wat vet!! Allemaal leuk en aardig zo’n tekening maar je kunt het gewoon niet voor je zien. Ik was echt mega blij! Het iets diepere en hogere aanrecht maakt het zoveel groter. En dat terwijl het echt niet mega veel scheelt maar toch net dat hele fijne beetje.

Raamkant keuken

De montage ging op 1 dingetje (noem het maar ding) niet goed. De 10 minuten die ik weg was om boodschappen te doen stapte de monteur mis op de ladder en viel met een hamer in zijn hand half van het aanrecht af. Deuk in de meest zichtbare witte paneel die de keuken heeft. Naast dat het een tegenvaller was had ik hem ook met een gebroken nek in mijn gloednieuwe keuken op de grond aan kunnen treffen. Man man, dat is dus echt met een sisser afgelopen. Hij bestelde een nieuw paneel en deze zou later gebracht en opnieuw gemonteerd worden. De missende onderdelen bleken ook wel iets crucialer dan gedacht. Het waren namelijk de opstaande rand voor mijn aanrechtblad en de platen voor rondom mijn fornuis. Wat dus inhield dat de randen nog niet werden afgekit. Uiteindelijk heeft het zeker 6 weken geduurd voordat die onderdelen kwamen. Zes weken lang bestond dus de kans dat als ik iets vloeibaars zou omgooien dat aan de achterkant van mijn kastjes naar beneden zou druipen. Geloof me, dat wil je dus echt niet! Gelukkig is dit niet gebeurt maar het was af en toe wel spannend. Het paneel met deuk hebben we mooi kunnen gebruiken om te ketel weg te werken. Dat zie je hierboven op de foto, mijn toffe garde lamp hangt er nu aan. In de andere hoek hangt nu een verticale verwarming waardoor rechts daarvan ook nog plek was voor een ondiep aanrechtblok. Hieronder zit ook kastruimte en dat had ik heel erg nodig. 

Ovens

Mijn grote trots zijn natuurlijk twee ovens. Rechts is een oven oven en links is een oven met een magnetron stand. Links hieronder zit een vriezer en rechts een koeling. Onder mijn aanrechtblad vind je aan de linker kant een extra inbouw koelkast. Deze is iets kleiner dan een tafelmodel. Rechts hiervan een iets smaller gootsteenkastje. Een kwart van deze ruimte wordt in beslag genomen door de boiler van de Quooker. Wat een fijn ding is dat! Eerst wilde ik er eigenlijk geen maar ik ben nu toch heel blij dat ik er toch voor gekozen heb. Rechts weer daarvan zit de vaatwasser en onder het fornuis een enorme besteklade en daaronder een lade met heel veel ruimte waar al mijn pannen inpassen. 

Fornuis

Deze keuken kookt en bakt heerlijk! Ik heb er nu al een paar maanden plezier van en ik vind het nog steeds leuker dan ooit om mijn vaatwasser in te ruimen en mijn aanrecht schoon te maken. Het was nogal een bevalling. Een paar tegenslagen maar volgens mij hoort dat er allemaal bij en had het nog veel erger gekund. Het was alles dubbel en dwars waard. 

basilicum keuken

In het geheel is er ongeveer een half jaar overheen gegaan. Iedereen die heeft geholpen, super bedankt! <3 Dit blije ei sluit nu deze enorme blog af. Wat vinden jullie van mijn handgrepen? Of had jij voor greeploos gekozen?

Liefs,
Eef

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
3 reacties
  1. Sandra

    15 november 2017 19:29

    Joh wat ziet ie er gaaf uit! Yes ik heb ook voor grepen gekozen, dat greeploze is niks voor mij, als ik bezig ben hang ik er graag even snel een keuken- of theedoek aan of een pannelikker 😂

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 november 2017 19:31

      Dankjewel Sandra! Ik heb ook heel bewust voor handgrepen gekozen. Er moet regelmatig een kastje open gemaakt worden met vieze handen en dan maak ik liever zo’n greep schoon dan dat het half in mn lades of kastjes zit! 🙂

      Beantwoord
  2. Tineke

    18 november 2017 21:05

    Ik was al heel benieuwd naar deze blog en wauw, wat een geweldig mooie keuken is het geworden. En wat een werk zeg! Maar het resultaat mag er absoluut zijn! Ik vind grepen ook praktischer en het staat ook mooi bij de grepen van je oven ;). Heel veel bak- en kookplezier gewenst!

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Limoen-pistache taart met witte chocolade drip

volgend bericht

Proefvideo #4 | Vegan snacks proeven met Joyce | EEFSFOOD

meest gelezen
58.892x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.986x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.187x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord