Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 13 november ’17

Afgelopen weken kreeg ik een aantal keer de vraag wat ik dan eet op een dag. Hier ben ik al een beetje op ingegaan in mijn vragen en antwoorden blog over Intermittent Fasting. Ik vind het leuk om dit af en toe bij te houden en ben van plan dit in de toekomst wat vaker met jullie te delen. Dit is hoe mijn dag er vandaag uitzag:

Mijn wekker ging om 8 uur maar ik bleef nog een uurtje liggen om lekker relaxed wakker te worden. Het eerste glas water ging naar binnen toen ik uit bed was. Ik had nooit gedacht dat ik nu bijna elke ochtend begin met een kopje zwarte koffie. Mijn Nespresso apparaat heeft nog nooit zo ‘roodgloeiend’ gestaan. Om 10 uur slurpte ik mijn eerste bakkie naar binnen. Meestal blijft het bij ééntje, maar vandaag niet!

Koffie in de keuken

Om half 11 ging de bel en stond Leroy voor de deur. We gingen samen wat aan het werk. Deze ochtend had ik niet echt honger, winning! Voor ik het wist was het 1 uur en vond ik het de hoogste tijd om iets te eten. Ik wilde een mooi yoghurtglaasje maken. Maar dat mooie is voor geen meter gelukt. Het was zo lelijk dat ik er hard om heb gelachen! #Fail Het smaakte wel lekker, want hoe kun je iets met volvette Griekse yoghurt laten mislukken?

Mislukt glaasje

In het glas zat een halve geprakte banaan samen een eetlepel havermout en wat kaneel. Flink wat Griekse yoghurt, granola en een paar gepureerde aardbeien. Dit at ik rond kwart over 1 op! Ik dronk hierna nog een kopje koffie want Leroy had cupjes voor me meegenomen en ik was benieuwd of ze lekker waren. Hierbij dronk ik nog een glas water en ik nam daarna een kauwgommetje (al jaren mijn lievelings).

Freedent kauwgom

Rond 3 uur had ik heel erg trek in iets hartigs. Ik had niet echt honger maar vooral zin in hartige lunch. Ik haalde een snee zuurdesem brood uit de vriezer. Dit had ik nog liggen van een masterclass bij Jordy’s bakery 3 weken geleden. Ik roosterde hem in het tosti-ijzer en in de tussentijd bakte ik een eitje met een handje geraspte kaas en wat ringetjes bosui. Ik deed een heel klein beetje mayonaise op het brood en legde m’n eitje erop. Ik vulde mijn glas water voor de 5de keer bij en genoot van deze kleine lunch tegen half 4.

Zuurdesem ei

We werkten verder en de tijd vloog voorbij. Ik wist dat ik nog boodschappen moest gaan doen om iets fatsoenlijks te eten. Maar zoals jullie inmiddels wel weten vind ik boodschappen doen echt super stom! Enfin ik had trek in alles dus dat maakt zo’n supermarkt bezoekje niet veel makkelijker. Tegen alle verwachtingen in was ik er snel uit. Spaghetti van courgette, gebakken kastanje champignons met ui en knoflook, pesto roomsaus, kaas en pijnboompitten. Dit was echt mega lekker! Zo weer 650 gram groentjes naar binnen. 

Courgette spaghetti

Ik had van mijn feestje afgelopen vrijdag nog een fles rode wijn open staan en daar dronk ik een klein glaasje van bij het eten. Dit doe ik bijna nooit als ik alleen thuis eet, maar heel soms is het toch wel echt lekker! Rond half 9 dronk ik nog een kopje thee. Vanavond waarschijnlijk nog wat water en misschien een kauwgommetje. 

Theetje laptop

Dit was hoe mijn dag er vandaag uitzag qua eten! Een goeie dag voor mijn gevoel. Geen honger gehad en toch lekker gegeten. Ik hoop dat je het leuk vond om weer een inkijkje te hebben en er komt binnenkort een nieuwe eetdagboek online! 

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.