Blog

Intermittent fasting update #4 | Gaat het nog steeds zo goed?

Mijn vorige update is alweer 6 weken geleden! Hierin vertelde ik dat ik tijdens mijn vakantie het vasten voor een weekje los ging laten. Hoe is me dat vergaan? Kom je weer gelijk veel aan? Is het makkelijk om IF weer gelijk daarna op te pakken? Ik ga het je nu vertellen!

Voor een weekje weer ontbijten
De eerste ochtend in Porto gingen we gelijk aan de verse broodjes en pastel de natas. Ik ben echt dol op ontbijten. Klinkt misschien gek dat ik het toch niet echt heb gemist de afgelopen maanden. Maar goed, de broodjes! Ze smaakten me weer heerlijk. Verse harde broodjes met een dikke laag roomboter maakt mij een gelukkig mens. Het voelde een beetje gek om zo rollend uit je bed aan de ontbijttafel te zitten. Zo zie je maar hoe snel iets kan wennen. 

Ik genoot volop van al het eten! Voorgaande vakanties was snaaien en eten een soort van doel ofzo. De hele dag draaide altijd om eten. Ik moet zeggen dat ik dit nu eigenlijk voor het eerst niet had. En dat vond ik fijn! Ik was blij verrast dat je hersenen het blijkbaar ook een beetje oppikken.  Eigenlijk heb ik het grotendeels wel op 3 maaltijden per dag gehouden en is er niet veel gesnaai aan te pas gekomen. 

Wat ik echt vond tegenvallen maar wat ik wel helemaal verwacht had is dat ik echt weer honger had af en toe. En met honger bedoel ik een hardop knorrende maag en de gedachte ‘ik wil NU eten!’. Dat ik dit bijna nooit meer heb is naast het afvallen misschien wel de fijnste bijkomstigheid die het vasten met zich meebrengt. 

De vakantie vorderde en ik merkte dat ik echt alweer zin had om het vasten thuis te hervatten. Ik had alleen nog lang geen zin om naar huis te gaan, laat dat even duidelijk zijn. De laatste dagen hebben we echt fantastisch lekker gegeten, vooral ’s avonds. Enorm genoten en het was een top vakantie. Daar gaat het ook om en dat is goed gelukt.

Nine bar EEFSFOOD

Aangekomen?
Eenmaal thuis was ik heel benieuwd wat de weegschaal zou laten zien. + 2,5 Kilo! Ik had hier eigenlijk wel vrede mee want zoiets had ik vooraf al ingeschat. En ik weet ook dat dit niet gelijk 2,5 kilo vet is en dat als ik een weekje mijn best zou doen dit er wel weer af moest zijn. Dat viel achteraf een beetje tegen want er stonden wat feestjes en etentjes op de planning. De tijd ging voorbij en er gebeurde niet veel. Het meeste van de vakantie was er gelukkig wel weer af. 

Back on track!
De afgelopen 2 weken gaat het wel weer beter. Er stonden wat minder uitjes op de planning en deed ik alles weer wat strenger. Er is ook wel een klein beetje af en het totaal staat nu op -14,8. Dat is dus 1,6 kilo in 6 weken. Het is absoluut niet veel, maar het is iets! Toch voel ik me er wel prima bij. Natuurlijk had ik willen zien dat er veel meer af is maar zo makkelijk werkt het helaas niet. De eerste 3 maanden deed is alles best heel streng. Ik maak nu weleens een uitzondering. Als ik ’s avonds een feestje heb neem ik gewoon een wijntje of twee. 

Doel
Ik denk dat het best een realistisch doel is dat ik eind januari 20 kilo kwijt ben. Misschien zet ik hoog in maar ik denk dat het haalbaar is! Als dit zo is ben ik echt heel blij en heb ik zo erg iets bewezen aan mezelf. Mijn ultieme doel is 25 kilo eraf maar met 20 heb ik echt een stuk gezonder gewicht dan toen ik dit avontuur begon. Ik heb echt een gevoel dat ik met een life changing ding bezig ben en ik mag hopen dat dat gevoel klopt. Ik merk nu echt verschil en zie het vooral aan oude foto’s. Dat motiveert nog meer!

Vragen van jullie
Nog steeds krijg ik regelmatig vragen van jullie over het intermittent fasting. Ik beantwoord ze allemaal met liefde maar ik wil nog even benadrukken dat ik geen kenner of expert op dit gebied ben. Ik heb slechts 5 maanden ‘ervaring’ en alleen van daaruit heb ik wat kennis opgedaan. En dat wil niet zeggen dat mijn ervaringen bij anderen ook zo zullen zijn. Op naar de volgende update!

Liefs,
Eef

Lees ook:
Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?
Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.