Ontbijt/Lunch

Cookie dough pancakes met bosvruchtencoulis

Warning: file_get_contents(http://www.linkedin.com/countserv/count/share?url=https://www.eefsfood.nl/2017/10/15/cookie-dough-pancakes-met-bosvruchten-coulis/&format=json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wp-content/plugins/tk-social-share/tk-social-counter.php on line 145

Ik lag ’s avonds laat een keer 24Kitchen te kijken en er werden pannenkoeken gebakken. Ik had trek en wilde hierdoor sowieso de volgende dag pannenkoeken eten. Ik struinde wat door mijn koelkast en vriezer en daar ontstond het idee voor deze cookie dough pancakes met bosvruchtencoulis.

Cookie pancakes inkijk EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (1 persoon)
Beslag:
• 100 gram zelfrijzend bakmeel 
• 100 ml melk naar keuze
• 3/4 ei
• 1/2 tl baking soda 
• tl vanille extract
• mespuntje zout
• boter of olie om in de te bakken
Cookie dough:
• 2,5 el zelfrijzend bakmeel
• 2 el kristalsuiker 
• 1/4 ei
• 15 gram boter
• mespuntje zout
• 1 el pure chocolade chips
Topping: 
• 80 gram bosvruchten 
• 1/2 el kristalsuiker 
• honing/maple syrup (optioneel)
• pure chocolade 

Benodigdheden:
• koekenpan
• beslagkom 
• garde 
• staafmixer + maalbakje 
• steelpan
• spatel

Zo maak je het!
1. Doe eerst alle ingrediënten voor de cookie dough in het bakje van de staafmixer. Maal dit tot er een deeg ontstaat. Verdeel dit in kleine porties en maak er balletjes van. Het is een beetje plakkerig.

2. Zet de bosvruchten en suiker op laag vuur in een steelpan. Roer af en toe en laat het even pruttelen.

3. Maak het beslag door het ei te mengen met de melk en daarna al roerend het bakmeel met baking soda toe te voegen. Voeg dan de vanille en het zout toe en zorg voor een glad beslag. Gebruik hiervoor een garde.

4. Verhit een koekenpan en doe hier een beetje olie of boter in. Giet hier 3 kleine beetjes beslag in. Verdeel wat stukje cookie dough in het beslag. Bak de pannenkoekjes bijna helemaal gaar en draai ze dan nog even om. Niet te lang want dan kan de chocolade uit de cookie dough verbranden. Herhaal dit tot het beslag en de cookie dough op is.

5. Stapel de pannenkoeken op. Pureer de bosvruchten met een staafmixer. Giet dit over de pannenkoeken en maak af met nog wat pure chocolade. Mocht je het niet zoet genoeg vinden, swirl er dan wat honing of maple syrup overheen. Eet smakelijk!

Cookie pancakes verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Luchtige kaneel pannenkoeken met gegrilde peer
Kwark pannenkoekjes met blauwe bessen, banaan, pancetta & maple syrup

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.