• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

Eefje
67 reacties
30 september 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

Ik was laatst voor het eerst in mijn leven op een boekpresentatie. En wel eentje van Rutger, je kunt hem kennen als winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt. Hij heeft namelijk al zijn vierde bakboek uitgebracht. Daar mocht ik bij zijn! Een bakboek met alleen maar heerlijke hartige recepten. En ik mag een gesigneerd exemplaar weggeven. Hoe leuk is dat?

Winnaar! Wauw, wat een hoop reacties! Het liefst gaf ik jullie allemaal dit boek want er zijn een heleboel leuke reacties op gekomen. De winnares is: Mirthe. Gefeliciteerd! Ik heb je een mailtje gestuurd en het boek komt zo snel mogelijk je kant op. Nogmaals bedankt voor het meedoen iedereen! Liefs, Eef. 

Verrassende wending
Ik had verwacht dat ik als ‘blogger’ was uitgenodigd door bijvoorbeeld de uitgeverij van het boek. Weet ik veel hoe dat werkt, het was mijn eerste keer. Eenmaal op locatie bleek dat niet zo te zijn. Ik kwam binnen, liet mezelf afstrepen van de lijst, hing mijn jas op en wierp een blik naar binnen om eventueel al een bekende te spotten. Zo ver kwam ik niet want Rutger stond bij de deur iedereen persoonlijk te begroeten. Wij staken onze handen uit en hij zegt: ‘Hoi, leuk je een keer in het echt te ontmoeten.’ Ik dacht HUH?! Dat is mijn tekst! Ik verzon snel een andere en zei: “Hoi, ook leuk om jou eens te ontmoeten en tof dat ik hier mag zijn’. Ik was een beetje overdonderd. Hij lichte toe en zei dat hij mij met plezier volgt op Instagram en mij zelf had geslecteerd om uitgenodigd te worden. Oké, weer iets geleerd. Zo kan dat natuurlijk ook haha! 

Heerlijke hapjes
Tijdens de presentatie werden we verwend met heerlijke hartige hapjes. De rundvlees kroketjes waren favoriet bij mij. Zo enorm knapperig! In Rutger zijn praatje kwam al naar voren dat hij liever draadjesvlees in zijn kroketten doet ipv stukjes. Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn, winning! Er lagen ook prachtige broden, manchego koekjes en bladerdeeg hapjes. De recepten hiervan staan ook allemaal in zijn boek. En meer! Zoals hartige broodjes, hoe maak je zelf bladerdeeg en muffins. Ik ben enthousiast en heb nog niet kunnen kiezen wat ik als eerst ga maken. 

Hoe maak je kans?
Vertel onder dit bericht waarom jij dit gesigneerde boek zou willen winnen. Zo maak je automatisch kans. Zondag 8 oktober zal ik de winnaar kiezen en een mailtje sturen. Succes!

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
67 reacties
  1. Joyce Lubbersen

    30 september 2017 11:19

    Yes ik doe mee! Ik ben goed op weg om weer beter voor mezelf te zorgen, inclusief weer nieuwe dingen koken uitproberen. Weer lekker de tijd nemen om te koken! Daar kan ik dit boek goed bij gebruiken!

    Beantwoord
  2. Marlou Remeeus

    30 september 2017 11:26

    Ik ben fan van hartige hapjes maar vind het moeilijk ze zelf te bedenken. Uit een boek als deze kan ik heel veel inspiratie opdoen!

    Beantwoord
  3. Elna

    30 september 2017 11:26

    Ik ben super benieuwd naar dit boek!! Ik heb nog helemaal geen boeken van Rutger, en dat is schandalig! Hopelijk komt er nu eend eind aan!!

    Beantwoord
  4. Pascale Aay

    30 september 2017 11:27

    Ja ik doe mee.
    Niet voor mijzelf maar voor mijn vriend.

    Hij houdt van hartig.
    Ik van zoet.

    Hij vind het leuk om hapjes te maken op verjaardagen maar die standaard hapjes komen zijn neus uit zoals wraps en blokje kaas/plakje worst.

    Dus wil ik hem verrassen met een hartig bakboek!:)
    Liefs Pascale Aay

    Beantwoord
  5. Nathalie

    30 september 2017 11:30

    Als fan van Rutger ben ik zó blij dat hij dit boek geeft uitgebracht. Al die zoetigheid ziet er mooi uit hoor, maar ik ben veel meer een liefhebber van wat hartigs. Zou heel fijn zijn om dit boek te winnen!! Dan hoef ik geen niet voor kerst te vragen.. (lees: niet te wachten tot eind december voor ik eruit kan koken/bakken!)

    Beantwoord
  6. Tiffany

    30 september 2017 11:31

    Ik doe mee! Ik heb veel bakboeken waar vooral zoetigheden in staan. En hoe geweldig is dit dan?! Alleen maar hartigheden om van te genieten! Ik sta met veel plezier in de keuken en een tof boek vol met lekkere recepten zou me daar goed bij helpen!

    Beantwoord
  7. Chanou

    30 september 2017 12:13

    Ik wil dit boek heel graag winnen, omdat ik langzaam maar zeker heb geleerd voor mezelf te zorgen en eten te koppelen aan positieve gedachtes en gevoelens. Bakken heeft hier een hele grote rol in gespeeld, dus ik wil de stijgende lijn graag doorzetten! Ik zou het super fijn vinden om meer gezonde dingen te leren bakken en dit boek kan daar zeker bij helpen 🙂

    Beantwoord
  8. Tessa

    30 september 2017 12:22

    De enige hhb winnaar waar ik de boeken van heb. Alleen deze nog niet aangeschaft.
    Duidelijke uitleg, heerlijke baksels.
    Mijn nieuwe lief is een zoetekauw, ik ben aan het lijnen, hij heeft het niet nodig maar doet met mij mee door geen suiker te eten. Nu kan ik hem alsnog verwennen maar dan met hartig lekker!

    Beantwoord
  9. Lieke

    30 september 2017 14:33

    Als een echte zoetekauw vind ik écht lekkere hartige hapjes lastig te bedenken. De meeste die ik online vind zijn vrij standaard of had ik zelf al bedacht. Met zoveel positieve reacties geloof ik dat dit boek wel écht super hartige hapjes bevat.

    Beantwoord
  10. Janina

    30 september 2017 15:11

    Ik doe supergraag mee, ben wel van het bakken maar qua hartig kom ik nu niet veel verder dan een quiche 🙈 lekker uiteraard maar wil dolgraag uit dit prachtige boek gaan bakken

    Beantwoord
  11. Anne

    30 september 2017 15:13

    Wat gaaf dat hij jou persoonlijk uitnodigde. Ik hoop dat je het naar je zin gehad hebt, deze actie is in ieder geval super leuk. Ik wil deze winnen Eefje! Waarom? Omdat ik al best aardig kan bakken maar ik toch zeker weer dat ik van Rutger nog wel wel wat leren kan. En stiekem hoop ij dat het recept van die verrukkelijke kroketjes er ook in staat.. Ik ga duimen!

    Beantwoord
  12. Marjolein van Lier

    30 september 2017 15:44

    Het wordt tijd om wat meer hartig te gaan bakken ipv zoet!
    Zou het boek dus heel goed kunnen gebruiken!

    Beantwoord
  13. Kim

    30 september 2017 15:45

    Ik doe heel erg graag mee. Ik volg Rutger al vanaf zijn deelname aan Heel Holland Bakt. Al zijn vorige boeken staan al mooi op de boekenplank alleen zijn hartige bakboek ontbreekt hier nog aan. Ik hoop door dit boek ook steeds vaker hartige recepten te maken;)

    Beantwoord
  14. Natalie Visser

    30 september 2017 16:35

    Ja natuurlijk wil ik dit boek ook winnen!!

    Als ik moet kiezen tussen zoet of hartig, dan zeg ik met volle mond 😉 HARTIG!

    Lijkt me dus een heerlijk boek om nieuwe recepten uit te gaan proberen.

    Ik heb al vanaf vorig jaar kerst zo’n kroketten apparaat liggen (ongebruikt), dus die komt dan ook even mooi van pas.

    Beantwoord
  15. Els

    30 september 2017 16:47

    Door Rutger heb ik het plezier in bakken weer gevonden en dank zij de goede tips lukken ze aardig . Denk dat het ook erg leuk zal worden om ipv zoete de hartige baksels te maken en mijn familie en vrienden hiermee te verrassen.

    Beantwoord
  16. Jessica vd linden

    30 september 2017 16:59

    Super leuk ik doe mee! Wat gaaf om bij zo’n boekpresentatie te zijn. En helemaal als je zo ontvangen wordt! Ik zou graag willen winnen omdat dit boek heel hoog op mijn lijstje staat. Altijd als hier vrienden komen probeer ik wat leuks op tafel te zetten. Maar vooral bij hartige recepten kan ik wel wat hulp gebruiken! Zelf ben ik momenteel hard bezig met een afval strijd maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds dol op bakken ben! Alleen geef ik het nu weg 🙂 dus voor mij zou dit boek nu echt heel erg welkom zijn.

    Succes allemaal😊

    Beantwoord
  17. Kelly

    30 september 2017 17:58

    Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek! Ik bak voornamelijk zoete dingen, maar hartig wordt hier thuis ook erg gewaardeerd haha. Dit boek zou perfect zijn om ook eens lekker hartig te bakken.

    Beantwoord
  18. Laura Janssen

    30 september 2017 18:23

    Aangezien ik geen zoetekauw ben, maar wel gek ben op koken, zou zo’n hartig bakboek natuurlijk top zijn!
    Kan ik ook weer eens een andere “taart” maken 😉

    Beantwoord
  19. Hanneke

    30 september 2017 18:57

    Ik zou het supergaaf vinden om dit boek te winnen! Ik ben fan van Heel Holland Bakt en natuurlijk ook van Rutger zelf! En ik vind het heerlijk om in receptenboeken te bladeren en krijg dan gelijk zin om alles te gaan maken! Ik heb nog geen hartig bakboek, dus ik zou die graag aan mijn collectie toevoegen!

    Beantwoord
  20. Silvia

    30 september 2017 19:40

    Rutgers recepten en boeken zijn favoriet in mijn keuken. Het is voornamelijk zoet wat wat ik maak, maar daar kan zeker verandering in komen. Zeker mijn man is wel te porren voor wat extra hartige lekkernijen. Ik doe graag mee en blijf je volgen Eef!

    Beantwoord
  21. Lisa

    30 september 2017 20:30

    Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee 😊 met de zo te lezen bekende reden.. Ik bak veel zoets, maar zou best wat meer hartig willen bakken, benieuwd naar de recepten!

    Beantwoord
  22. Dianne

    30 september 2017 20:30

    Ik vind koken en bakken hartstikke leuk. Maar door mijn drukke baan en 3 kindjes ontbreekt het me vaak aan inspiratie.
    Zooooo jammer om steeds hetzelfde op tafel te zetten. Ik zou het tof vinden ook eens wat anders, lekkers en nieuws voor te zetten 😍

    Beantwoord
  23. Hillegonda haak

    30 september 2017 20:39

    Och zo graag, heerlijk 😍

    Beantwoord
  24. Wendy

    30 september 2017 20:45

    Ik heb tot nu toe een vrij zoete inval gehad maar begin nu toch af en toe aan meer hartige dingen. Wel mis ik nog een goed boek met heerlijke recepten op mijn kookboek plank! Dit zou een mooi begin zijn😊

    Beantwoord
  25. Marit langenbarg

    30 september 2017 20:46

    Ik vindt het lastig om met “anders”eten te beginnen en dan is dit een goed steuntje in de rug.

    Beantwoord
  26. Chantal Rijneveen

    30 september 2017 20:54

    Ohhhh ik zou heel graag willen winnen! Ik heb zijn bakbijbel ook en alles wat ik daaruit maak, is een groot succes 🙂 Maar het is ook leuk als je lekker wilt borrelen, om hartige hapjes klaar te maken. Dus ik zou zijn boek goed kunnen gebruiken.

    Beantwoord
  27. Nienke

    30 september 2017 20:57

    Wat tof dat je door hem zelf geselecteerd was! Je blog is dus écht een groot succes, dat moet een fijn gevoel zijn.

    Ik doe graag mee! Het weekend van 13 oktober gaat mijn moeder met haar zussen een weekend weg. Mijn nichtjes en ik zijn dus moederloos dat weekend en willen graag allemaal lekkere dingen klaarmaken voor onze vaders. Met dit boek voor recepten lukt dat denk ik wel!

    Beantwoord
  28. Yvonne Gommans

    30 september 2017 21:02

    Ik hou ervan om de mensen om mij heen mee te laten genieten van mijn baksels hartig of zoet. Dit boek zou heel goed van pas komen om nog meer inspiratie te krijgen . Groetjes Yvonne

    Beantwoord
  29. Hilde

    30 september 2017 21:14

    ik zou het boek graag winnen zodat ik wat kennis kan opdoen voordat ik op cursus ga!!Ik heb me ingeschreven om over enkele weken te gaan leren bakken, dit zou dus al een leuke voorzet zijn…en… ik kan andere cursisten jaloers maken met het gesigneerd boek natuurlijk😜

    Beantwoord
  30. Stephanie Koster

    30 september 2017 21:25

    Ik zou het leuk vinden om dit boek te winnen. Waarom? Omdat ik het leuk vind om te koken net als vele anderen maar ik vind het vooral erg inspirerend om nieuwe recepten uit te proberen. En omdat ik tegen me vriend eindelijk kan zeggen dat ik een nieuwe boekenkast nodig heb omdat anders dit nieuwe boek niet meer in het servies kast past!

    Beantwoord
  31. Annemieke

    30 september 2017 21:26

    Ben groot fan van Rutger, bakbijbel van hem van voor tot achter doorgewerkt. Na zoveel zoet heel veel zin in lekker hartige dingen bakken dit najaar en winter!

    Beantwoord
  32. Yvonne Drenth

    30 september 2017 21:44

    Ik heb een aantal favoriete gerechten en juist omdat ze zo favoriet zijn, maak ik ze erg vaak. Super lekker natuurlijk, maar weinig afwisselend! Hoog tijd dus voor wat nieuwe favorieten en ik ben ervan overtuigd dat ik er daar genoeg van kan vinden in zijn nieuwe kookboek! 😀

    Beantwoord
  33. Eline

    30 september 2017 22:17

    Jaaaa! Gewoon omdat ik fan ben van Rutger z’n recepten!! Alles is te lekker!

    Beantwoord
  34. Manon

    30 september 2017 22:27

    Dit boek zou ik graag willen winnen! Ik ben erg fan van de bakbijbel, maar wat heerlijke hartige hapjes als afwisseling zou leuk zijn!

    Beantwoord
  35. louise

    30 september 2017 22:38

    Ik ben dol op koken en bakken. De bakbijbel van Rutger is mijn favoriet voor zoet bakken. Hoewel ik van hartige snacks houd, maak ik die bij gebrek aan inspiratie eigenlijk nooit zelf. Daar zou ik met het hartige bakboek graag verandering in brengen.

    Beantwoord
  36. Edith

    30 september 2017 23:21

    Wat lijkt me dat ontzettend gaaf om daar bij te zijn! Ik zou net zo overdonderd zijn als jij was. Het lijkt mij een heel leuk boek! Zou er graag uit bakken.

    Beantwoord
  37. Marlon

    30 september 2017 23:22

    Echte liefde is niet zoet maar hartig :-)!!! Super leuke winactie eefje. Ik heb weinig woorden nodig om te laten zien dat ik het boek heeeeeel graag zou willen hebben! 😉

    Beantwoord
  38. Leanne

    30 september 2017 23:36

    Wat leuk! Ik doe graag mee!
    Zo kan ik de 9 andere studenten in mijn huis heerlijke hapjes voorschotelen 🙂

    Beantwoord
  39. Tessa

    30 september 2017 23:38

    Super leuke actie. Ik wil graag winnen, omdat dit kookboek nog mist in mijn grote verzameling kookboeken. Bovendien nemen mijn collega’s regelmatig baksels mee naar werk en ik kan/mag niet achterblijven. Dan komt dit boek uiteraard goed van pas!

    Beantwoord
  40. Rebekka

    1 oktober 2017 00:07

    Het lijkt me een origineel en interessant kookboek, weer eens een andere insteek t.o.v. wat er allemaal nog meer verschijnt aan kookboeken. Ik ben zelf ook meer van t hartige snacken dan van zoetigheid (behalve als het met chocola te maken heeft :p) dus ik zou er heel blij mee zijn! Fijn ook zo op tijd voor de feestdagen, genoeg momenten in t vooruitzicht waar ie goed van pas zou komen!

    Beantwoord
  41. Sanne

    1 oktober 2017 01:59

    WoW netjes ff geselecteerd worden door Rutger zelf👌🏻 En hartige hapjes is altijd een goed idee aangezien ik vaak alleen op zoete hapjes uitkom dus Yes im in!!!

    Beantwoord
  42. Annagreet

    1 oktober 2017 02:37

    Leuk zo’n hartig bakboek! Ik mag graag zowel zoet als hartig bakken. Maar mijn boekenkastcollectie is nog niet heel erg groot. Ik ‘steel’ mijn recepten nu meestal van internet. Bij jou, bij Rutger en nog een paar andere Foodies. Dus dit boek komt hier zeker wel van pas!

    Beantwoord
  43. Fleur Jacobs

    1 oktober 2017 08:12

    Geen speciale reden of dat ik het boek voor iemand anders wil winnen. Gewoon omdat ik van koken houd en dit boek graag voor mezelf zou willen winnen. Zo kan ik het toevoegen aan m’n collectie kookboeken!
    Groetjes, Fleur

    Beantwoord
  44. Marloes

    1 oktober 2017 08:16

    Jaaa! Deze staat echt heel hoog op mijn ‘ik-moet-dit-boek-hebben’-lijstje! Dus hoe vet zou het zijn als ik deze win! Kijk er naar uit om dit boek van voor naar achter uit te pluizen, te ontdekken en natuurlijk om aan de slag te gaan!
    Enne.. ik volg jou ook altijd op insta en vind je super tof 😆
    Als ik m niet win, heb ik iig even gezegd dat ik het leuk vind om je te volgen en hoop ik dat je ons lekker blijft verassen! Fijn weekend!

    Beantwoord
  45. Jolien

    1 oktober 2017 08:25

    Voor mijn moeder! 24/7 aan het bakken (vaak taarten maar ook quiche) en denk dat ze dit heel ergleukvindt!

    Beantwoord
  46. Tasha

    1 oktober 2017 08:43

    Jaaaa ik zou dit heel graag willen winnen. Ik ben momenteel hoogzwanger (32 weken) en ik hoop na mijn bevalling weer mijn gezonde lifestyle op te kunnen pakken, weer lekker en gezond te eten en dus zou dit boek echt een geweldige toevoeging zijn om weer back in shape te raken!

    Beantwoord
  47. Mirjam

    1 oktober 2017 08:51

    Graaaaaaag! Ik ben erg van het bakken of het nou zoet of hartig is! Een hartelijk welkom boek op de plank 😃

    Beantwoord
  48. Romy

    1 oktober 2017 09:16

    Ik maak graag een kansje op dit te gekke kookboek omdat ik groot fan ben van Rutger! Daarnaast ga ik over een maand samenwonen en kan ik wel wat hulpmiddelen in de keuken gebruiken! Duimen maar

    Beantwoord
  49. Mirthe

    1 oktober 2017 09:25

    Oeoeoeoe, zou goed van pas komen! Onze nieuwe keuken is al 2 maanden onbruikbaar omdat steeds het verkeerde keukenblad geleverd wordt, we moeten het dus doen met alleen een oven. Alle recepten die we hiervoor kennen hebben we ondertussen al 3x gehad, tijd voor nieuwe inspiratie dus!

    Beantwoord
  50. Madelon

    1 oktober 2017 09:37

    WOW heel vet! En tof dat je daar uitgenodigd werd zeg, cool!!! Ik zou dit top boek graag willen winnen om mijn hartige bakcreaties te kunnen uitbreiden. Al geruime tijd bak en kook ik onwijs veel en laat ik dit op Instagram zien, maar sinds afgelopen zomer blog ik ook over heerlijke recepten en hapjes, dus wie weet binnenkort over de recepten van Rutger!!! 😃

    Beantwoord
  51. Eline Schoonderwoerd

    1 oktober 2017 09:55

    Ik gebruik de bakbijbel van Rutger heel vaak maar is mis hartige baksels in mijn assortiment. En aangezien er bij elke gelegenheid word gevraagd of ik iets wil bakken lijkt het me leuk om ook hartige dingen te kunnen voorschotelen. Dus deze is super welkom 😃

    Beantwoord
  52. Lorraine

    1 oktober 2017 09:56

    Dit boek staat al op mijn verlanglijstje zou te gek zijn als ik hem eerder zou kunnen krijgen dan met de kerst 🙂 ik hou erg van bakken en dan met name het zoete bakken. Met dit boek zou ik wat meer kunnen oefenen met hartig bakken! Misschien wordt ik ooit zo goed dat ik een foodblogger kan worden vind het zo leuk om jullie pagina’s te volgen!
    Groetjes!
    Lorraine

    Beantwoord
  53. Myrthe

    1 oktober 2017 12:06

    Wat cool dat je door hem persoonlijk was uitgenodigd!
    Als ik denk aan HHB dan blijft Rutger altijd mijn nummer 1.
    Ik heb zijn bakbijbel en de recepten hebben gewoon een lukgarantie :P.
    In de herfst nijg ik toch meer naar hartig dan naar zoete baksels. Ik maak graag kans op zijn nieuwste boek! Ik weet zeker dat ik met die inspiratie de winter wel door kom 😉

    Beantwoord
  54. Susan Janssen

    1 oktober 2017 12:22

    Wij zitten middenin een keukenverbouwing en wat verheug ik me nu al op een goed werkende oven. In onze oude oven mislukte zo’n beetje alles. En ja, dat lag aan de oven. 🙈
    Met een nieuwe keuken, een nieuwe oven én een nieuw boek kan het toch echt niet meer fout gaan. Komen we er dan definitief achter of het niet ook een klein beetje aan onszelf lag… 🤣
    Ik duim! 👍

    Beantwoord
  55. Gerrie van Hek

    1 oktober 2017 14:14

    Ik zou deze heel graag willen winnen. Ik hou van koken/ bakken. Zoete gerechten vind ik leuk om te maken, maar niet om te eten. 🙈
    Ik ben echt een hartige gerechten eter. I love it! En hoe leuk zou het dan zijn om dit keer mooie gerechten van Rutger te mogen maken die ik ook nog eens opeet 😄
    Fingers crossed🤞

    Beantwoord
  56. Rebecca de Krosse

    1 oktober 2017 15:23

    Wat een leuke winactie!
    Sinds heel holland bakt ben ik zelf ook begonnen met bakken!🍰 Voornamelijk met recepten van Rutger en laatst ook een recept van jouw blog uitgeprobeerd😊
    Dit boek zou een mooie basis vormen om de hartige kant van bakken te gaan ontdekken!

    Beantwoord
  57. Shirley

    1 oktober 2017 15:35

    Om de baksels die je hierboven noemt alleen al doe ik mee! 🙂 Ik vind het leuk dat een bakboek eens niet zoet is en ben gewoon ontzettend nieuwsgierig naar de recepten in dit boek.

    Beantwoord
  58. Silvia

    2 oktober 2017 16:12

    Na taarten, koekjes en andere zoete lekkernijen is het nu eens tijd om me te gaan verdiepen in de hartige lekkere dingen. Wat zou Rutger zijn boek daar een goede hulp bij zijn.
    Groetjes Silvia

    Beantwoord
  59. MamaMinke

    2 oktober 2017 20:35

    Ik bak graag samen met mijn zoontje. Hoe leuk is het om hem kennis te laten met hartige gerechten. Hij kent bakken nu alleen nog van ziet. Hij is net 4 geworden maar vind bakken al erg leuk. Dit zouden we dan mooi vaak kunnen doen nu het weer kouder wordt. Een ideaal cadeau voor ons.

    Beantwoord
  60. Corine Zuurmond

    4 oktober 2017 17:31

    Graag zou ik het boek willen winnen. Mijn broer wordt 50. Iedereen moet iets meenemen bij de borrel. Als ik iets kan maken uit het boek dan weet ik zeker dat mijn hapjes het lekkerste zijn. Ik kan dan gelijk reclame maken voor het bakboek

    Beantwoord
  61. Linda Pen

    5 oktober 2017 13:01

    Ik zou hem graag willen winnen. Ik maak ook best vaak taarten en koekjes. Maar altijd zoet. Ik hou ook van hartig. Maar vind het lastig om hartige baksels te maken/zoeken/vinden. Ik zou dit graag aan de hand van dit boek willen maken.
    Omdat ik sinds kort weer alleen ben, ben ik weer lekker veel aan het bakken. Tijd voor hartige baksels!

    Beantwoord
  62. Demi Bruggink

    5 oktober 2017 14:58

    Ik ben ontzettend fan van heel Holland bakt en Rutger! Ook lijkt het me heel tof om dit boek te winnen zodat ik wat meer kan variëren met hartige hapjes. Ik wilde eerst opgeleid worden tot bakker/chef maar heb toch voor een andere richting gekozen om bakken en koken erbij te houden als hobby. Dit is de perfecte aanvulling voor mijn collectie!

    Beantwoord
  63. Marlies snoek

    5 oktober 2017 21:06

    Ja, ik doe ook mee!!
    Om weer nieuwe dingen uit te proberen en ideeën op te doen!

    Beantwoord
  64. Lise

    5 oktober 2017 23:01

    Wag knap dat je nog snel iets wist te verzinnen bij de begroeting, ik had met mijn mond vol tanden gestaan!
    Ik ben erg fan van Rutger, maar heb zijn laatste boek nog niet. Mijn vriend is na alle zoete baksels toe aan wat hartigs! Ik doe graag mee aan de winactie!

    Beantwoord
  65. Lianne

    7 oktober 2017 16:41

    Wat tof dat hij zelf zijn mensen heeft geselecteerd, en wat een eer dat je bent uitgenodigd, ik zou echt even met mn mond vol tanden staan. Nou ik ben wel erg van het zoete en zoete recepten verzinnen gaat nog wel, maar op hartig gebied blijf ik altijd een beetje hangen. Altijd kaas en salami. Dat is lekker hoor, maar ik wil proberen wat te variëren. Dus een hartig bakboek komt zeker van pas! 🙂

    Beantwoord
  66. Tessa B

    7 oktober 2017 18:42

    Mijn zusje houdt super veel van bakken. Ze heeft ook al een ander boek van Rutger en is er helemaal fan van! Mijn zusje is bijna jarig en ik zou haar dolgraag dit boek cadeau willen geven, zodat we samen lekkere recepten kunnen maken.

    Beantwoord
  67. Eefje

    8 oktober 2017 18:56

    Iedereen super bedankt voor het meedoen! Het was echt leuk om alle reacties te lezen. Ik heb de winnaar een mailtje gestuurd en dit ook toegevoegd in de post hierboven. Misschien snel weer een toffe winactie ! Liefs, Eef

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Arretjescake met nougat en amandel

volgend bericht

Q&A #1 | Eet ik al mijn baksels zelf op?! | EEFSFOOD

meest gelezen
65.887x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.343x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.500x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.297x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord