Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

Ik was laatst voor het eerst in mijn leven op een boekpresentatie. En wel eentje van Rutger, je kunt hem kennen als winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt. Hij heeft namelijk al zijn vierde bakboek uitgebracht. Daar mocht ik bij zijn! Een bakboek met alleen maar heerlijke hartige recepten. En ik mag een gesigneerd exemplaar weggeven. Hoe leuk is dat?

Winnaar! Wauw, wat een hoop reacties! Het liefst gaf ik jullie allemaal dit boek want er zijn een heleboel leuke reacties op gekomen. De winnares is: Mirthe. Gefeliciteerd! Ik heb je een mailtje gestuurd en het boek komt zo snel mogelijk je kant op. Nogmaals bedankt voor het meedoen iedereen! Liefs, Eef. 

Verrassende wending
Ik had verwacht dat ik als ‘blogger’ was uitgenodigd door bijvoorbeeld de uitgeverij van het boek. Weet ik veel hoe dat werkt, het was mijn eerste keer. Eenmaal op locatie bleek dat niet zo te zijn. Ik kwam binnen, liet mezelf afstrepen van de lijst, hing mijn jas op en wierp een blik naar binnen om eventueel al een bekende te spotten. Zo ver kwam ik niet want Rutger stond bij de deur iedereen persoonlijk te begroeten. Wij staken onze handen uit en hij zegt: ‘Hoi, leuk je een keer in het echt te ontmoeten.’ Ik dacht HUH?! Dat is mijn tekst! Ik verzon snel een andere en zei: “Hoi, ook leuk om jou eens te ontmoeten en tof dat ik hier mag zijn’. Ik was een beetje overdonderd. Hij lichte toe en zei dat hij mij met plezier volgt op Instagram en mij zelf had geslecteerd om uitgenodigd te worden. Oké, weer iets geleerd. Zo kan dat natuurlijk ook haha! 

Heerlijke hapjes
Tijdens de presentatie werden we verwend met heerlijke hartige hapjes. De rundvlees kroketjes waren favoriet bij mij. Zo enorm knapperig! In Rutger zijn praatje kwam al naar voren dat hij liever draadjesvlees in zijn kroketten doet ipv stukjes. Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn, winning! Er lagen ook prachtige broden, manchego koekjes en bladerdeeg hapjes. De recepten hiervan staan ook allemaal in zijn boek. En meer! Zoals hartige broodjes, hoe maak je zelf bladerdeeg en muffins. Ik ben enthousiast en heb nog niet kunnen kiezen wat ik als eerst ga maken. 

Hoe maak je kans?
Vertel onder dit bericht waarom jij dit gesigneerde boek zou willen winnen. Zo maak je automatisch kans. Zondag 8 oktober zal ik de winnaar kiezen en een mailtje sturen. Succes!

67 reacties op “Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

 1. Yes ik doe mee! Ik ben goed op weg om weer beter voor mezelf te zorgen, inclusief weer nieuwe dingen koken uitproberen. Weer lekker de tijd nemen om te koken! Daar kan ik dit boek goed bij gebruiken!

 2. Ja ik doe mee.
  Niet voor mijzelf maar voor mijn vriend.

  Hij houdt van hartig.
  Ik van zoet.

  Hij vind het leuk om hapjes te maken op verjaardagen maar die standaard hapjes komen zijn neus uit zoals wraps en blokje kaas/plakje worst.

  Dus wil ik hem verrassen met een hartig bakboek!:)
  Liefs Pascale Aay

 3. Als fan van Rutger ben ik zó blij dat hij dit boek geeft uitgebracht. Al die zoetigheid ziet er mooi uit hoor, maar ik ben veel meer een liefhebber van wat hartigs. Zou heel fijn zijn om dit boek te winnen!! Dan hoef ik geen niet voor kerst te vragen.. (lees: niet te wachten tot eind december voor ik eruit kan koken/bakken!)

 4. Ik doe mee! Ik heb veel bakboeken waar vooral zoetigheden in staan. En hoe geweldig is dit dan?! Alleen maar hartigheden om van te genieten! Ik sta met veel plezier in de keuken en een tof boek vol met lekkere recepten zou me daar goed bij helpen!

 5. Ik wil dit boek heel graag winnen, omdat ik langzaam maar zeker heb geleerd voor mezelf te zorgen en eten te koppelen aan positieve gedachtes en gevoelens. Bakken heeft hier een hele grote rol in gespeeld, dus ik wil de stijgende lijn graag doorzetten! Ik zou het super fijn vinden om meer gezonde dingen te leren bakken en dit boek kan daar zeker bij helpen 🙂

 6. De enige hhb winnaar waar ik de boeken van heb. Alleen deze nog niet aangeschaft.
  Duidelijke uitleg, heerlijke baksels.
  Mijn nieuwe lief is een zoetekauw, ik ben aan het lijnen, hij heeft het niet nodig maar doet met mij mee door geen suiker te eten. Nu kan ik hem alsnog verwennen maar dan met hartig lekker!

 7. Als een echte zoetekauw vind ik écht lekkere hartige hapjes lastig te bedenken. De meeste die ik online vind zijn vrij standaard of had ik zelf al bedacht. Met zoveel positieve reacties geloof ik dat dit boek wel écht super hartige hapjes bevat.

 8. Ik doe supergraag mee, ben wel van het bakken maar qua hartig kom ik nu niet veel verder dan een quiche 🙈 lekker uiteraard maar wil dolgraag uit dit prachtige boek gaan bakken

 9. Wat gaaf dat hij jou persoonlijk uitnodigde. Ik hoop dat je het naar je zin gehad hebt, deze actie is in ieder geval super leuk. Ik wil deze winnen Eefje! Waarom? Omdat ik al best aardig kan bakken maar ik toch zeker weer dat ik van Rutger nog wel wel wat leren kan. En stiekem hoop ij dat het recept van die verrukkelijke kroketjes er ook in staat.. Ik ga duimen!

 10. Ik doe heel erg graag mee. Ik volg Rutger al vanaf zijn deelname aan Heel Holland Bakt. Al zijn vorige boeken staan al mooi op de boekenplank alleen zijn hartige bakboek ontbreekt hier nog aan. Ik hoop door dit boek ook steeds vaker hartige recepten te maken;)

 11. Ja natuurlijk wil ik dit boek ook winnen!!

  Als ik moet kiezen tussen zoet of hartig, dan zeg ik met volle mond 😉 HARTIG!

  Lijkt me dus een heerlijk boek om nieuwe recepten uit te gaan proberen.

  Ik heb al vanaf vorig jaar kerst zo’n kroketten apparaat liggen (ongebruikt), dus die komt dan ook even mooi van pas.

 12. Door Rutger heb ik het plezier in bakken weer gevonden en dank zij de goede tips lukken ze aardig . Denk dat het ook erg leuk zal worden om ipv zoete de hartige baksels te maken en mijn familie en vrienden hiermee te verrassen.

 13. Super leuk ik doe mee! Wat gaaf om bij zo’n boekpresentatie te zijn. En helemaal als je zo ontvangen wordt! Ik zou graag willen winnen omdat dit boek heel hoog op mijn lijstje staat. Altijd als hier vrienden komen probeer ik wat leuks op tafel te zetten. Maar vooral bij hartige recepten kan ik wel wat hulp gebruiken! Zelf ben ik momenteel hard bezig met een afval strijd maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds dol op bakken ben! Alleen geef ik het nu weg 🙂 dus voor mij zou dit boek nu echt heel erg welkom zijn.

  Succes allemaal😊

 14. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek! Ik bak voornamelijk zoete dingen, maar hartig wordt hier thuis ook erg gewaardeerd haha. Dit boek zou perfect zijn om ook eens lekker hartig te bakken.

 15. Aangezien ik geen zoetekauw ben, maar wel gek ben op koken, zou zo’n hartig bakboek natuurlijk top zijn!
  Kan ik ook weer eens een andere “taart” maken 😉

 16. Ik zou het supergaaf vinden om dit boek te winnen! Ik ben fan van Heel Holland Bakt en natuurlijk ook van Rutger zelf! En ik vind het heerlijk om in receptenboeken te bladeren en krijg dan gelijk zin om alles te gaan maken! Ik heb nog geen hartig bakboek, dus ik zou die graag aan mijn collectie toevoegen!

 17. Rutgers recepten en boeken zijn favoriet in mijn keuken. Het is voornamelijk zoet wat wat ik maak, maar daar kan zeker verandering in komen. Zeker mijn man is wel te porren voor wat extra hartige lekkernijen. Ik doe graag mee en blijf je volgen Eef!

 18. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee 😊 met de zo te lezen bekende reden.. Ik bak veel zoets, maar zou best wat meer hartig willen bakken, benieuwd naar de recepten!

 19. Ik vind koken en bakken hartstikke leuk. Maar door mijn drukke baan en 3 kindjes ontbreekt het me vaak aan inspiratie.
  Zooooo jammer om steeds hetzelfde op tafel te zetten. Ik zou het tof vinden ook eens wat anders, lekkers en nieuws voor te zetten 😍

 20. Ik heb tot nu toe een vrij zoete inval gehad maar begin nu toch af en toe aan meer hartige dingen. Wel mis ik nog een goed boek met heerlijke recepten op mijn kookboek plank! Dit zou een mooi begin zijn😊

 21. Ohhhh ik zou heel graag willen winnen! Ik heb zijn bakbijbel ook en alles wat ik daaruit maak, is een groot succes 🙂 Maar het is ook leuk als je lekker wilt borrelen, om hartige hapjes klaar te maken. Dus ik zou zijn boek goed kunnen gebruiken.

 22. Wat tof dat je door hem zelf geselecteerd was! Je blog is dus écht een groot succes, dat moet een fijn gevoel zijn.

  Ik doe graag mee! Het weekend van 13 oktober gaat mijn moeder met haar zussen een weekend weg. Mijn nichtjes en ik zijn dus moederloos dat weekend en willen graag allemaal lekkere dingen klaarmaken voor onze vaders. Met dit boek voor recepten lukt dat denk ik wel!

 23. ik zou het boek graag winnen zodat ik wat kennis kan opdoen voordat ik op cursus ga!!Ik heb me ingeschreven om over enkele weken te gaan leren bakken, dit zou dus al een leuke voorzet zijn…en… ik kan andere cursisten jaloers maken met het gesigneerd boek natuurlijk😜

 24. Ik zou het leuk vinden om dit boek te winnen. Waarom? Omdat ik het leuk vind om te koken net als vele anderen maar ik vind het vooral erg inspirerend om nieuwe recepten uit te proberen. En omdat ik tegen me vriend eindelijk kan zeggen dat ik een nieuwe boekenkast nodig heb omdat anders dit nieuwe boek niet meer in het servies kast past!

 25. Ben groot fan van Rutger, bakbijbel van hem van voor tot achter doorgewerkt. Na zoveel zoet heel veel zin in lekker hartige dingen bakken dit najaar en winter!

 26. Ik heb een aantal favoriete gerechten en juist omdat ze zo favoriet zijn, maak ik ze erg vaak. Super lekker natuurlijk, maar weinig afwisselend! Hoog tijd dus voor wat nieuwe favorieten en ik ben ervan overtuigd dat ik er daar genoeg van kan vinden in zijn nieuwe kookboek! 😀

 27. Ik ben dol op koken en bakken. De bakbijbel van Rutger is mijn favoriet voor zoet bakken. Hoewel ik van hartige snacks houd, maak ik die bij gebrek aan inspiratie eigenlijk nooit zelf. Daar zou ik met het hartige bakboek graag verandering in brengen.

 28. Echte liefde is niet zoet maar hartig :-)!!! Super leuke winactie eefje. Ik heb weinig woorden nodig om te laten zien dat ik het boek heeeeeel graag zou willen hebben! 😉

 29. Super leuke actie. Ik wil graag winnen, omdat dit kookboek nog mist in mijn grote verzameling kookboeken. Bovendien nemen mijn collega’s regelmatig baksels mee naar werk en ik kan/mag niet achterblijven. Dan komt dit boek uiteraard goed van pas!

 30. Het lijkt me een origineel en interessant kookboek, weer eens een andere insteek t.o.v. wat er allemaal nog meer verschijnt aan kookboeken. Ik ben zelf ook meer van t hartige snacken dan van zoetigheid (behalve als het met chocola te maken heeft :p) dus ik zou er heel blij mee zijn! Fijn ook zo op tijd voor de feestdagen, genoeg momenten in t vooruitzicht waar ie goed van pas zou komen!

 31. WoW netjes ff geselecteerd worden door Rutger zelf👌🏻 En hartige hapjes is altijd een goed idee aangezien ik vaak alleen op zoete hapjes uitkom dus Yes im in!!!

 32. Leuk zo’n hartig bakboek! Ik mag graag zowel zoet als hartig bakken. Maar mijn boekenkastcollectie is nog niet heel erg groot. Ik ‘steel’ mijn recepten nu meestal van internet. Bij jou, bij Rutger en nog een paar andere Foodies. Dus dit boek komt hier zeker wel van pas!

 33. Geen speciale reden of dat ik het boek voor iemand anders wil winnen. Gewoon omdat ik van koken houd en dit boek graag voor mezelf zou willen winnen. Zo kan ik het toevoegen aan m’n collectie kookboeken!
  Groetjes, Fleur

 34. Jaaa! Deze staat echt heel hoog op mijn ‘ik-moet-dit-boek-hebben’-lijstje! Dus hoe vet zou het zijn als ik deze win! Kijk er naar uit om dit boek van voor naar achter uit te pluizen, te ontdekken en natuurlijk om aan de slag te gaan!
  Enne.. ik volg jou ook altijd op insta en vind je super tof 😆
  Als ik m niet win, heb ik iig even gezegd dat ik het leuk vind om je te volgen en hoop ik dat je ons lekker blijft verassen! Fijn weekend!

 35. Jaaaa ik zou dit heel graag willen winnen. Ik ben momenteel hoogzwanger (32 weken) en ik hoop na mijn bevalling weer mijn gezonde lifestyle op te kunnen pakken, weer lekker en gezond te eten en dus zou dit boek echt een geweldige toevoeging zijn om weer back in shape te raken!

 36. Ik maak graag een kansje op dit te gekke kookboek omdat ik groot fan ben van Rutger! Daarnaast ga ik over een maand samenwonen en kan ik wel wat hulpmiddelen in de keuken gebruiken! Duimen maar

 37. Oeoeoeoe, zou goed van pas komen! Onze nieuwe keuken is al 2 maanden onbruikbaar omdat steeds het verkeerde keukenblad geleverd wordt, we moeten het dus doen met alleen een oven. Alle recepten die we hiervoor kennen hebben we ondertussen al 3x gehad, tijd voor nieuwe inspiratie dus!

 38. WOW heel vet! En tof dat je daar uitgenodigd werd zeg, cool!!! Ik zou dit top boek graag willen winnen om mijn hartige bakcreaties te kunnen uitbreiden. Al geruime tijd bak en kook ik onwijs veel en laat ik dit op Instagram zien, maar sinds afgelopen zomer blog ik ook over heerlijke recepten en hapjes, dus wie weet binnenkort over de recepten van Rutger!!! 😃

 39. Ik gebruik de bakbijbel van Rutger heel vaak maar is mis hartige baksels in mijn assortiment. En aangezien er bij elke gelegenheid word gevraagd of ik iets wil bakken lijkt het me leuk om ook hartige dingen te kunnen voorschotelen. Dus deze is super welkom 😃

 40. Dit boek staat al op mijn verlanglijstje zou te gek zijn als ik hem eerder zou kunnen krijgen dan met de kerst 🙂 ik hou erg van bakken en dan met name het zoete bakken. Met dit boek zou ik wat meer kunnen oefenen met hartig bakken! Misschien wordt ik ooit zo goed dat ik een foodblogger kan worden vind het zo leuk om jullie pagina’s te volgen!
  Groetjes!
  Lorraine

 41. Wat cool dat je door hem persoonlijk was uitgenodigd!
  Als ik denk aan HHB dan blijft Rutger altijd mijn nummer 1.
  Ik heb zijn bakbijbel en de recepten hebben gewoon een lukgarantie :P.
  In de herfst nijg ik toch meer naar hartig dan naar zoete baksels. Ik maak graag kans op zijn nieuwste boek! Ik weet zeker dat ik met die inspiratie de winter wel door kom 😉

 42. Wij zitten middenin een keukenverbouwing en wat verheug ik me nu al op een goed werkende oven. In onze oude oven mislukte zo’n beetje alles. En ja, dat lag aan de oven. 🙈
  Met een nieuwe keuken, een nieuwe oven én een nieuw boek kan het toch echt niet meer fout gaan. Komen we er dan definitief achter of het niet ook een klein beetje aan onszelf lag… 🤣
  Ik duim! 👍

 43. Ik zou deze heel graag willen winnen. Ik hou van koken/ bakken. Zoete gerechten vind ik leuk om te maken, maar niet om te eten. 🙈
  Ik ben echt een hartige gerechten eter. I love it! En hoe leuk zou het dan zijn om dit keer mooie gerechten van Rutger te mogen maken die ik ook nog eens opeet 😄
  Fingers crossed🤞

 44. Wat een leuke winactie!
  Sinds heel holland bakt ben ik zelf ook begonnen met bakken!🍰 Voornamelijk met recepten van Rutger en laatst ook een recept van jouw blog uitgeprobeerd😊
  Dit boek zou een mooie basis vormen om de hartige kant van bakken te gaan ontdekken!

 45. Om de baksels die je hierboven noemt alleen al doe ik mee! 🙂 Ik vind het leuk dat een bakboek eens niet zoet is en ben gewoon ontzettend nieuwsgierig naar de recepten in dit boek.

 46. Na taarten, koekjes en andere zoete lekkernijen is het nu eens tijd om me te gaan verdiepen in de hartige lekkere dingen. Wat zou Rutger zijn boek daar een goede hulp bij zijn.
  Groetjes Silvia

 47. Ik bak graag samen met mijn zoontje. Hoe leuk is het om hem kennis te laten met hartige gerechten. Hij kent bakken nu alleen nog van ziet. Hij is net 4 geworden maar vind bakken al erg leuk. Dit zouden we dan mooi vaak kunnen doen nu het weer kouder wordt. Een ideaal cadeau voor ons.

 48. Graag zou ik het boek willen winnen. Mijn broer wordt 50. Iedereen moet iets meenemen bij de borrel. Als ik iets kan maken uit het boek dan weet ik zeker dat mijn hapjes het lekkerste zijn. Ik kan dan gelijk reclame maken voor het bakboek

 49. Ik zou hem graag willen winnen. Ik maak ook best vaak taarten en koekjes. Maar altijd zoet. Ik hou ook van hartig. Maar vind het lastig om hartige baksels te maken/zoeken/vinden. Ik zou dit graag aan de hand van dit boek willen maken.
  Omdat ik sinds kort weer alleen ben, ben ik weer lekker veel aan het bakken. Tijd voor hartige baksels!

 50. Ik ben ontzettend fan van heel Holland bakt en Rutger! Ook lijkt het me heel tof om dit boek te winnen zodat ik wat meer kan variëren met hartige hapjes. Ik wilde eerst opgeleid worden tot bakker/chef maar heb toch voor een andere richting gekozen om bakken en koken erbij te houden als hobby. Dit is de perfecte aanvulling voor mijn collectie!

 51. Wag knap dat je nog snel iets wist te verzinnen bij de begroeting, ik had met mijn mond vol tanden gestaan!
  Ik ben erg fan van Rutger, maar heb zijn laatste boek nog niet. Mijn vriend is na alle zoete baksels toe aan wat hartigs! Ik doe graag mee aan de winactie!

 52. Wat tof dat hij zelf zijn mensen heeft geselecteerd, en wat een eer dat je bent uitgenodigd, ik zou echt even met mn mond vol tanden staan. Nou ik ben wel erg van het zoete en zoete recepten verzinnen gaat nog wel, maar op hartig gebied blijf ik altijd een beetje hangen. Altijd kaas en salami. Dat is lekker hoor, maar ik wil proberen wat te variëren. Dus een hartig bakboek komt zeker van pas! 🙂

 53. Mijn zusje houdt super veel van bakken. Ze heeft ook al een ander boek van Rutger en is er helemaal fan van! Mijn zusje is bijna jarig en ik zou haar dolgraag dit boek cadeau willen geven, zodat we samen lekkere recepten kunnen maken.

 54. Iedereen super bedankt voor het meedoen! Het was echt leuk om alle reacties te lezen. Ik heb de winnaar een mailtje gestuurd en dit ook toegevoegd in de post hierboven. Misschien snel weer een toffe winactie ! Liefs, Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *