Deze kippenpoten zijn lekker bij gebakken aardappeltjes en een salade of juist bij de borrel. In dat laatste geval kun je misschien beter voor kleine pootjes gaan in plaats van deze drumsticks. Gebruik er dan een stuk of 10 in plaats van 5. De baktijd zal dan uiteraard ook korten zijn. Ze zijn niet super spicy en ook niet super sticky, maar wel super lekker! En makkelijk te maken, dus dat is ook fijn.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 20-25 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1,5 uur
Wat heb je nodig? (5 stuks)
• 5 kippenpoten
• 1 chilipeper, fijngehakt
• 2 el olijfolie
• 1,5 el honing
• 1 el bruine basterdsuiker
• 1 el ketjap
• 1 el soyasaus
• 1/2 el azijn
Lak:
• 1 el honing
• 1/2 el ketjap
• 1/2 el soyasaus
Benodigdheden:
• schaal
• ovenschaal of bakplaat
Zo maak je het!
1. Meng alle ingrediënten bij elkaar tot marinade. Doe de kippenpoten in een schaal en giet de marinade hier overheen. ‘Kneed’ dit een beetje door elkaar en zet de kip voor een uur in de koelkast.
2. Zet de oven aan op 180 graden. Gebruik een ovenschaal maar als je een bakplaat gebruikt, leg hier dan een bakpapiertje op.
3. Leg de kippenpoten hierin of op en schuif deze voor 10 minuten de oven in. Giet dan de rest van de marinade eroverheen en zet de oven op 200 graden met de grill stand aan.
4. Schuif de kippenpoten voor nog eens 10 minuten terug in de oven.
5. Meng de ingrediënten voor de lak en smeer dit (kan met een kwastje) over de kippenpoten voordat je ze op tafel zet. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pita’s met crispy nacho cheese kip
– Makkelijke kipburgers met avocado en spek