Bakrecepten

Krokante karamel kikkererwt rotsjes met kaneel

Vraag me niet hoe ik op deze combinatie ben gekomen maar ineens stond ik het te maken. Krokante karamel kikkererwt rotsjes met kaneel. Heb jij het ooit ergens gezien? Als je van zoet-zout houdt dan is dit zeker het proberen waard.

Kikker rotsjes close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 16 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Wat heb je nodig? (8 rotsjes)
• 200 gram kikkererwten 
• 80 gram suiker 
• 40 ml water 
• 1 el zonnebloemolie 
• 2 tl kaneel 

Benodigdheden:
• steelpan
• bakplaat 
• bakpapier
• houten lepel

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 180 graden. Giet de kikkererwten af, spoel deze om en droog ze vervolgens tussen een paar velletjes keukenpapier. 

2. Hussel de erwten samen met de zonnebloemolie en kaneel. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verspreid hierop de kikkererwten. Bak deze voor 8 minuten. Rol ze met een spatel om en bak nog eens 8 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

3. Zet een koude bakplaat klaar met een nieuwe bakpapiertje erop. 

4. Doe de suiker en het water in een steelpan. Laat de suiker smelten en breng het mengsel aan de kook. Laat dit net zolang doorkoken op laag vuur tot het een goud bruine karamel kleur heeft. 

5. Voeg hier de gedroogde kikkererwten aan toe. Gebruik een houten lepel om deze door de karamel te roeren. Zorg dat je snel werkt want de karamel wordt snel hard. Maak hoopjes van het geheel en wacht rustig af tot het volledig is afgekoeld. De karamel is nu super crispy maar ook scherp, dus pas een klein beetje op met eten.

6. Belangrijk om te weten! Omdat de kikkererwten niet volledig gedroogd zijn hebben deze rotjes niet het ‘eeuwige leven’. Suiker trekt vocht aan en dat zal hierbij ook gebeuren. Ik raad aan om ze binnen 2 uur te consumeren. Als je toch langer wacht wordt de karamel weer zacht.

Kikker rotsjes bovenaf EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Zelf karamelsaus maken
Kokos-karamel ijskoffie

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.