Bakrecepten

Gezouten karamel pecannoten brownies

Deze brownies doen mij echt heel erg denken aan de tijd dat ik bij Starbucks werkte. In tegenstelling tot ongeveer iedereen was ik helemaal niet zo’n fan van alle zoetigheden die daar worden verkocht. Oké de blueberry muffin, cinnamon roll, carrotcake en vooral de frosting van van de lemon cake vond ik wel lekker. Maar die gehypte cheesecake, bleh! Na een paar maanden daar werken kwamen er brownies met karamel en pecannoten in het assortiment. Deze vond ik wel heel lekker. Waarom heb ik die zelf nog nooit eerder gemaakt? Bij deze! Maar dan een klein beetje anders. Salted caramel pecan brownies klinkt misschien beter maar ik heb ze toch gezouten karamel pecannoten brownies genoemd. Ze zijn overheerlijk en ook nog eens heel geschikt om in te vriezen en er op een later moment van te genieten. 

Pecan brownie geheel EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten
Wachttijd: 2 uur 
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (12 stuks)
Beslag:
• 225 gram kristalsuiker 
• 180 gram pure chocolade 
• 180 gram roomboter 
• 3 eieren 
• 60 gram zelfrijzend bakmeel
• 60 gram cacaopoeder 
• 1/2 tl baking soda 
• mespuntje zout
Karamel:
• 100 gram kristalsuiker 
• 50 ml slagroom 
• 45 gram roomboter 
• 1/2 tl zout
Topping:
• 2 handjes pecannoten 
• grove zeezout korrels 
• 50 gram melkchocolade (optioneel)

Pecan brownie stukjes EEFSFOOD

Benodigdheden:
• bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm 
• steelpan
• beslagkom 
• spatel 
• bakpapier 

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 165 graden. Strooi de pecannoten in de bakvorm en zet deze er gelijk bij in de oven om te roosteren. Haal deze er ongeveer na 15 minuten uit. Komt er dan nog geen notengeur vanaf? Laat ze dan nog een paar minuutjes staan. Dit is wel een goede indicatie van of ze al genoeg geroosterd zijn of niet.
 
2. Smelt de boter in een steelpan en zet het vuur uit als dit gesmolten is. Doe dan de chocolade en het zout erbij en laat dit even staan.

3. Meng het cacaopoeder samen met het bakmeel en de baking soda. Haal door een bolzeef en doe dit in een beslagkom.

4. Roer nu het chocolade boter mengsel glad. Voeg de kristalsuiker toe en dan 1 voor 1 de eieren. Giet dit mengsel al roerend bij het bloem-cacao mengsel. Meng dit tot je een glad beslag hebt. 

5. Giet dit in de bakvorm waar de pecannoten inmiddels uit zijn. Bekleed de bodem van de vorm met een bakpapiertje en giet het beslag hierop. Bak de brownie voor ongeveer 30 minuten. Hij hoeft niet 100% gaar te zijn want dan is hij nog een beetje shewy van binnen. 

6. Wanneer de brownie voor een groot deel is afgekoeld maak je de karamel. De beschrijving daarvoor vind je HIER. Ik heb de karamel zelf iets langer doorgekookt. Dit resulteerde in hele taaie karamel. Eenmaal in de koelkast werd het krokant. Ook super lekker maar het maakt het snijden van de brownies bijna onmogelijk. 

7. Laat de karamel een klein beetje afkoelen zodat de ergste hitte eraf is en giet deze dan op de brownie. Smeer het uit en strooi dan snel de pecannoten eroverheen. Deze blijven dan goed plakken in de karamel.

8. Smelt de melkchocolade en swirl deze over de brownie. Maak af met nog wat zout flakes. Wacht tot alles volledig is afgekoeld en snijd de brownie dan in blokjes. 

Pecan bronwnies verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit
Walnoot M&M brownies

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.