Bakrecepten

Frambozen muffins met bastogne-amandel topping

Deze frambozen muffins met bastogne-amandel topping zijn echt heel makkelijk te maken. En kunnen zomaar, als je een beetje je best doet binnen 10 minuten in de oven staan. Mijn oorspronkelijke plan was om blueberry muffins te maken maar ik had helemaal geen blauwe bessen in huis. Dan maar frambozen want die had ik nog wel. Ik had ook net een andere taart gemaakt waar ik bastogne koeken van over had dus die kon ik ook mooi gebruiken. Zo ontstond het idee voor de bastogne kruimels bovenop. 

Frambozenmuffins close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20-25 minuten
Totale tijd: 1 uur

Wat heb je nodig? (4 grote of meerdere kleintjes)
• 170 gram zelfrijzend bakmeel 
• 120 gram kristalsuiker 
• 65 ml zonnebloemolie 
• 65 ml (volle) melk
• 1 ei
• 1 zakje vanillesuiker 
• 1/2 tl baking soda
• citroenrasp van een halve citroen 
• mespuntje zout 
• 100 gram (diepvries) frambozen 
Topping:
• 1,5 bastogne koek
• 30 gram roomboter 
• 1 el bloem 
• 1 el amandelschaafsel 
• 1/2 el kristalsuiker 

Frambozenmuffins bovenaf EEFSFOOD

Benodigdheden:
• staafmixer met maalbakje 
• metalen muffin tray 
• velletje bakpapier
• mengkom 
• spatel/garde
• rasp

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 180 graden. Knip 1 vel bakpapier in 6 ongeveer vierkante stukken. Bekleed hiermee de bakvormpjes. Dit gaat het handigst als je het bakpapier even onder de kraan houdt en deze dan uitknijpt. Hier worden ze veel flexibeler van en ze blijven ook beter zitten in de vorm. Ik heb een vorm voor grote muffins gebruikt maar je kunt ook gewoon kleine gebruiken. Dan zul je iets meer vormpjes kunnen vullen.

2. Doe de suiker, vanillesuiker, melk, citroenrasp, zonnebloemolie het ei en zout in de mengkom en roer dit glad met een spatel of garde.

3. Meng de baking soda met het zelfrijzende bakmeel en voeg dit toe aan het natte mengsel. Spatel dit er doorheen tot je een glad beslag hebt. Voeg dan de frambozen toe. Roer kort door en verdeel het beslag over de vormpjes.

4. Maal de bastogne koek fijn in het maalbakje en voeg dan de rest van de kruimel ingrediënten toe. Maal dit kort tot er kruimels ontstaan. Verdeel dit over de muffins.

5. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar. Check altijd even met een satéprikker of ze ook echt gaar zijn van binnen. Als je kleine muffins bak zullen deze ongeveer tussen de 15 en 20 minuten gaar zijn. Laat afkoelen en smullen maar!

Frambozenmuffins verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Pecan-peren muffins
Pumpkin spice appelmuffins met sinaasappelroom

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.