Als ik pasta eet maak ik meestal iets met een romige saus. Er gaat altijd wel een schep crème fraîche of een scheut slagroom doorheen. Dat vind ik gewoon heel erg lekker! Rode saus maak ik zelden maar na deze keer ga ik dat echt vaker maken want ik heb echt gesmuld hiervan. Pasta met spicy tomatensaus, mozzarella en pijnboompitten. Klinkt goed toch? Als je trouwens echt geen olijven lust kun je deze er gerust uitlaten maar ik vind dit echt een goede toevoeging.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 2-3 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
• ongeveer 400 ml tomatensaus met basilicum (uit pot)
• 2 tomaten, in blokjes
• 2 uien, fijngesnipperd
• 2 tenen knoflook
• 10 zwarte olijven in ringetjes
• 1 middelgrote chilipeper
• 1,5 tl paprikapoeder
• 250 gram verse (supermarkt) pasta
• 1 bol mozzarella
• 2 el pijnboompitten, geroosterd
• 2 bosuitjes in ringetjes
• peper
• zout
• olijfolie
Benodigdheden:
• hapjespan
• spatel
Zo maak je het!
1. Zet de hapjespan op halfhoog vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe en bak op laag vuur voor een paar minuten. Snijd ook de chilipeper fijn incl pitjes en voeg dit samen met de paprikapoeder toe.
2. Snij de tomaten in blokjes en bak ook deze nog een minuut of 2 mee. Giet dan de tomatensaus erbij en laat dit pruttelen voor ongeveer een kwartier met de deksel erop.
3. Voeg dan zout en peper naar smaak toe en ook de zwarte olijf ringetjes. Breng in een andere pan water aan de kook met een snuf zout erin voor de pasta. Kook dit volgens de verpakking.
4. Giet af en verdeel de pasta over 2 borden, schep de saus erop. Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel ook dit. Maak af met de pijnboompitten en bosui. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Spaghetti met tomatensaus, tonijn, champignons en mozzarella
– Linguine met kalkoen en pesto roomsaus