Blog

Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?

Dat gaat rap! Ik ben inmiddels alweer 2 maanden bezig met interemittent fasting. Mijn eerste update was natuurlijk één groot feest. Of dat deze maand ook zo was ga ik jullie vertellen. Ben ik weer zoveel kwijt of valt het nu een beetje tegen? Ik voel me er nog steeds heel goed bij en ben nog steeds heel blij dat het erop lijkt alsof ik eindelijk iets gevonden heb dat echt werkt voor mij. 

Waarom zoveel trek?
De eerste week nadat mijn vorige update online kwam had ik echt de hele week alleen maar zin om te eten. Ik kon echt aan niks anders denken! Ik vond dit echt belachelijk aangezien de honger en zin in allemaal lekkers best wel was afgezwakt en daar was ik juist zo blij mee.. Blijkbaar hing het in de lucht. Mijn moeder en een vriendin bleken er ook ‘last’ van te hebben precies deze week. 

Maar wat doe je dan? Ik heb er niet echt aan toegegeven. Waar ik voorheen al op mijn fiets naar de supermarkt zat als ik alleen dacht dat ik heel binnenkort misschien trek zou krijgen in iets lekkers, dacht ik nu nou jammer dan! Je zoekt het maar uit met je trek, doei. Ik moet wel toegeven dat ik deze week meer heb gegeten dan ik zou willen. Aan toetjes doe ik niet echt meer eigenlijk, soms een perenijsje of iets anders kleins. Toch moet ik bekennen dat ik deze week wel op jacht ben gegaan naar iets zoets voor na het eten. Ik had niet veel in huis maar het resulteerde in 2 beschuitjes met roomboter en muisjes (ik vind dat ZO lekker). Eerst baalde ik dat ik eraan had toegegeven maar later dacht ik, ach so be it.

Niet te vaak wegen
Gelukkig ging het die week daarna een stuk beter met de hele dag door trek, het was weer bijna verdwenen. Wel had ik een bbq en 2 etentjes deze week, dus dat schoot ook niet mega op. Ik heb echt 0 moeite om tussen die 12-20 uren te blijven dus hier heb ik nog geen één keer mee ‘vals gespeeld’. Ik heb ’s ochtends nog steeds nooit tot zelden honger en dat is heel fijn. Trek wel, maar dat is heel iets anders natuurlijk. 

Weer had ik mij voorgenomen om mezelf de hele maand niet tussentijds te wegen. FAILED! Nieuwsgierigheid won en na 1 week stond ik er alweer op. De cijfers vertelde heel subtiel (not) dat ik die beschuitjes had moeten laten staan en misschien ook wat minder grote porties had moeten eten. Maar ach, zoals ik al zei, so be it. Ik had ook niet veel anders verwacht en toch voelde het eventjes als eye opener dat het allemaal niet vanzelf gaat. En dat ik blij moet zijn met een vliegende start zoals de eerste maand.

Het tweede deel van juli
Dit deel ging goed. Ik zat wel weer best lekker in de flow. Hier en daar was het ook wel wat moeilijker omdat ik midden in de verbouwing van mijn keuken zat en nog steeds zit. Er zaten wat dagen bij dat ik overdag amper at en ’s avonds bij de snackbar stond. #kluslife Gelukkig woon ik deze paar weken in mijn moeders huis waar ik wel gewoon kan koken dus dat is fijn!

IF Tony's post EEFSFOOD

Resultaten
Deze maand is er 3,2 kilo vanaf en dat maakt het totaal nu -10 kilo. Eindelijk begin ik het een beetje te voelen en af en toe zie ik er ook wel wat van. Ik voel me echt goed en zit vol motivatie om dit voort te zetten. Volgens mij is het me nog nooit eerder zelfstandig gelukt om 10 kilo af te vallen. En daar ben ik nu best wel trots op! Het is natuurlijk niet eens de helft van wat ik vorige maand ben afgevallen. Eerst was ik daar een heel heel heel klein beetje over teleurgesteld. Maar als je dan het gemiddelde bekijkt en ziet dat er 10 kilo af is in 2 maanden kan ik niet anders dan blij en tevreden zijn.

Uitdaging
Ik heb besloten dat ik tot het weeg moment van volgende maand HELEMAAL NIET op de weegschaal ga staan tussendoor. En dat vind ik knetter moeilijk want je bent altijd nieuwsgierig naar of je goed bezig bent of niet. Voor mij is dat dus een mega uitdaging! Ik ga voor nog 5 kilo eraf in de komende maand. Let’s do this!

Tony's blij ei hoofd EEFSFOOD
Ik ben dus helemaal niet meer zo’n chocolade gek. Maar een oranje Tony’s reep gaat er op z’n tijd wel in! Deze heb ik helemaal in mijn eentje opgegeten binnen een half uur (geloof ik) om mijn –10 kilo te vieren. Enorm van genoten! Ik zal morgen wel met een knorrende maag wakker worden door al die suiker. Jammer dan, het was het waard!

Tot de volgende update en bedankt voor het lezen <3

Liefs,
Eef

18 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.