• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?

Eefje
18 reacties
27 juli 2017
Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?

Dat gaat rap! Ik ben inmiddels alweer 2 maanden bezig met interemittent fasting. Mijn eerste update was natuurlijk één groot feest. Of dat deze maand ook zo was ga ik jullie vertellen. Ben ik weer zoveel kwijt of valt het nu een beetje tegen? Ik voel me er nog steeds heel goed bij en ben nog steeds heel blij dat het erop lijkt alsof ik eindelijk iets gevonden heb dat echt werkt voor mij. 

Waarom zoveel trek?
De eerste week nadat mijn vorige update online kwam had ik echt de hele week alleen maar zin om te eten. Ik kon echt aan niks anders denken! Ik vond dit echt belachelijk aangezien de honger en zin in allemaal lekkers best wel was afgezwakt en daar was ik juist zo blij mee.. Blijkbaar hing het in de lucht. Mijn moeder en een vriendin bleken er ook ‘last’ van te hebben precies deze week. 

Maar wat doe je dan? Ik heb er niet echt aan toegegeven. Waar ik voorheen al op mijn fiets naar de supermarkt zat als ik alleen dacht dat ik heel binnenkort misschien trek zou krijgen in iets lekkers, dacht ik nu nou jammer dan! Je zoekt het maar uit met je trek, doei. Ik moet wel toegeven dat ik deze week meer heb gegeten dan ik zou willen. Aan toetjes doe ik niet echt meer eigenlijk, soms een perenijsje of iets anders kleins. Toch moet ik bekennen dat ik deze week wel op jacht ben gegaan naar iets zoets voor na het eten. Ik had niet veel in huis maar het resulteerde in 2 beschuitjes met roomboter en muisjes (ik vind dat ZO lekker). Eerst baalde ik dat ik eraan had toegegeven maar later dacht ik, ach so be it.

Niet te vaak wegen
Gelukkig ging het die week daarna een stuk beter met de hele dag door trek, het was weer bijna verdwenen. Wel had ik een bbq en 2 etentjes deze week, dus dat schoot ook niet mega op. Ik heb echt 0 moeite om tussen die 12-20 uren te blijven dus hier heb ik nog geen één keer mee ‘vals gespeeld’. Ik heb ‘s ochtends nog steeds nooit tot zelden honger en dat is heel fijn. Trek wel, maar dat is heel iets anders natuurlijk. 

Weer had ik mij voorgenomen om mezelf de hele maand niet tussentijds te wegen. FAILED! Nieuwsgierigheid won en na 1 week stond ik er alweer op. De cijfers vertelde heel subtiel (not) dat ik die beschuitjes had moeten laten staan en misschien ook wat minder grote porties had moeten eten. Maar ach, zoals ik al zei, so be it. Ik had ook niet veel anders verwacht en toch voelde het eventjes als eye opener dat het allemaal niet vanzelf gaat. En dat ik blij moet zijn met een vliegende start zoals de eerste maand.

Het tweede deel van juli
Dit deel ging goed. Ik zat wel weer best lekker in de flow. Hier en daar was het ook wel wat moeilijker omdat ik midden in de verbouwing van mijn keuken zat en nog steeds zit. Er zaten wat dagen bij dat ik overdag amper at en ‘s avonds bij de snackbar stond. #kluslife Gelukkig woon ik deze paar weken in mijn moeders huis waar ik wel gewoon kan koken dus dat is fijn!

IF Tony's post EEFSFOOD

Resultaten
Deze maand is er 3,2 kilo vanaf en dat maakt het totaal nu -10 kilo. Eindelijk begin ik het een beetje te voelen en af en toe zie ik er ook wel wat van. Ik voel me echt goed en zit vol motivatie om dit voort te zetten. Volgens mij is het me nog nooit eerder zelfstandig gelukt om 10 kilo af te vallen. En daar ben ik nu best wel trots op! Het is natuurlijk niet eens de helft van wat ik vorige maand ben afgevallen. Eerst was ik daar een heel heel heel klein beetje over teleurgesteld. Maar als je dan het gemiddelde bekijkt en ziet dat er 10 kilo af is in 2 maanden kan ik niet anders dan blij en tevreden zijn.

Uitdaging
Ik heb besloten dat ik tot het weeg moment van volgende maand HELEMAAL NIET op de weegschaal ga staan tussendoor. En dat vind ik knetter moeilijk want je bent altijd nieuwsgierig naar of je goed bezig bent of niet. Voor mij is dat dus een mega uitdaging! Ik ga voor nog 5 kilo eraf in de komende maand. Let’s do this!

Tony's blij ei hoofd EEFSFOOD
Ik ben dus helemaal niet meer zo’n chocolade gek. Maar een oranje Tony’s reep gaat er op z’n tijd wel in! Deze heb ik helemaal in mijn eentje opgegeten binnen een half uur (geloof ik) om mijn –10 kilo te vieren. Enorm van genoten! Ik zal morgen wel met een knorrende maag wakker worden door al die suiker. Jammer dan, het was het waard!

Tot de volgende update en bedankt voor het lezen <3

Liefs,
Eef

Afvallen Intermittent fasting
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
18 reacties
  1. Sofie

    27 juli 2017 08:01

    Je ziet er ook echt fantastisch uit!!! Super!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 09:08

      Wat super lief Sofie, dankjewel! 🙂

      Beantwoord
  2. Eefje

    27 juli 2017 09:16

    Super knap van je en heel veel succes met de volgende maand!!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 09:35

      Thanks Eefje! <3

      Beantwoord
  3. Anne

    27 juli 2017 09:17

    Goed bezig topper! Succes volgende maand..

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 09:19

      Dankjewel Anne! <3

      Beantwoord
  4. Romana

    27 juli 2017 09:53

    Hi Eef,

    Goed bezig! 10 kilo in 2 mnd is natuurlijk een mage resultaat!
    Succes komende maand!
    X Romana

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 09:54

      Super lief, dankjewel! Ik had het niet durven hopen nee 🙂 X Eef!

      Beantwoord
  5. Astrid

    27 juli 2017 10:18

    Jaaaaa!! Wat super goed te lezen Eef!
    Bam, die -10kg heb je in the pocket, maar het voornaamste:”; iT feels goooooood!! En zo ga je het volhouden.. zo fijn dat je iets hebt gevonden wat voor jou werkt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 10:22

      Jaja 🙂 Het voelt ook als iets dat ik heel heel voorlopig ga volhouden. Dat ik dit gewoon ga blijven doen tot ik eraf heb wat ik eraf wil hebben. En daarna ook om op gewicht te blijven, maar dan natuurlijk met wat uitzonderingen hier en daar. Maar zover zijn we nog lang niet! Een goed begin is er in ieder geval wel. Bedankt voor je berichtje <3

      Beantwoord
  6. Lindsey

    27 juli 2017 10:28

    TROTS! Echt goed man, lekker bezig!! Gewoon zo door gaan en komt helemaal goed :D:D

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 10:30

      Lief! <3 Ik heb goede hoop! En ik ga sowieso doorrrr 🙂 X Eef

      Beantwoord
  7. Francisca

    27 juli 2017 10:32

    Wauw ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat zo iets zou werken! Maar je hebt me geïnspireerd 🙂 Voorheen werkte ik wat meer onregelmatig, dus qua eten was dat niet ideaal. Nu heb ik een regelmatige baan en wil dit toch gaan proberen. In hoeverre heb je je eetpatroon ook omgegooid? Ik ben al begonnen met het skippen van brood/pasta/ aardappels/ rijst, maar als zoetekauw heb in het zooo lastig haha. You go girl!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2017 10:38

      Wow wat een tof berichtje! Het is inderdaad zeker niet gezegd dat het voor iedereen werkt. Wat mij het meest heeft verrast is dat je lijf er snel aan gaat wennen dat het ‘s ochtends geen eten krijgt. En dat is fijn dat als je wakker wordt je daar de eerste paar uren geen aandacht aan hoeft te besteden. Ik eet meestal maar 2 of 3 keer per dag en dan eet ik gewoon wel wat ik lekker vind. Hier zit ook regelmatig iets ongezonders bij maar juist hierom voelt het niet alsof je aan het diëten bent ofzo. Natuurlijk let ik op dat ik meer groenten eet dan voorheen. Ik wilde ook vaker brood gaan skippen etc, dat ik niet heel erg gelukt. Maar ik eet nu veel bewuster omdat ik het maar 2 of 3 keer per dag doe en dan mag het zeker iets lekkers zijn! Heb je je ook al een beetje ingelezen met artikelen hierover? Super veel succes als je dit ook gaat proberen en hoop dat het voor jou net zo goed werkt als bij mij! Liefs, Eef

      Beantwoord
  8. Katelijne

    27 juli 2017 12:29

    Je straalt✨!! Topper, zet m op! Ook met de verbouwing???.

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2017 10:33

      Lief, dankjewel! <3

      Beantwoord
  9. Joyce

    27 juli 2017 14:50

    Topper!
    Wat doe je het goed en wat zie jij er goed uit!
    Ik ben net een klein maandje bezig, en sporten erbij slinkt het vet op mijn buik goed!?
    Dus ik ga ook lekker door, een way of life for me!
    Liefs,
    Joyce

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2017 10:33

      Lief Joyce, danjewel! Jij bent ook lekker bezig. We komen er wel! X Eef.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Snelle vega burger met knoflook-sjalot sausje

volgend bericht

Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim

meest gelezen
66.413x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.300x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.785x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.654x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord