Met deze aardbei-kersentaart met Oreocrème heb je in ieder geval een eyecatcher op tafel staan. Je kunt elk fruit gebruiken wat je zelf lekker vindt en de Oreocrème is echt super zacht en romig. Welke Oreo fan ga jij met deze taart verrassen?
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur
Wat heb je nodig? (10 personen)
• 1 keer het basisrecept voor biscuit beslag
• 200 gram verse aardbeien
• 4 el kersenjam
Crème:
• 250 gram ongezouten roomboter, op kamer temperatuur
• 100 gram monchou, op kamertemperatuur
• 100 gram classic Oreo koekjes
• 75 gram poedersuiker
• merg van 1 vanillestokje
Topping:
• 100 gram aardbeien
• 54 gram classic Oreo koekjes
Benodigdheden:
• Kitchen aid achtige keukenmachine
• paletmes
• spuitzak + spuitmondje
• staafmixer met maalbakje
• lang kartelmes
Zo maak je het!
1. Maak eerst het biscuit volgens recept. Wanneer deze bijna is afgekoeld kun je aan de slag voor de crème en vulling.
2. Klop eerst de boter luchtig. 10 Minuten op de hoogste stand en dan nog 2 minuten op een lage stand.
3. In de tussentijd haal je de kroontjes van de aardbeien en snij je deze in klein stukjes, meng de monchou met de poedersuiker tot een roerbaar geheel en maal de Oreo koekjes volledig fijn.
4. Schep al roerend monchou-poedersuikermengsel bij de luchtige boter en voeg ook de vanille toe. Als dit helemaal glad geroerd is voeg je de Oreo kruimels toe. Zet de machine op een lage stand tot de crème egaal gemengd is.
5. Snij de cake horizontaal in drieën met een kartelmes. Smeer op de onderkant en hele dunne laag van de Oreocrème. Verdeel hier de helft van de aardbeien stukjes overheen. Besmeer dan de cake die er bovenop komt met 2 el jam. Leg deze met de jam kant naar beneden op de aardbeien. Herhaal dit bij de volgende laag.
6. Schep bijna alle crème bovenop de taart en smeer de taart daar strak mee af. Decoreer met overgebleven crème, Oreo’s en de aardbeien. Bewaar deze taart in de koelkast.
Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Oreo pindakaas cheesecake
– Oreo taart met witte chocolademousse