• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Eefje
12 reacties
29 juni 2017
Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Maandag 29 mei ben ik begonnen met intermitterent fasting. Een week voor ik begon schreef ik hier een blog over en deze kwam 1 juni online. Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij genaamd. Ik kreeg zoveel lieve en aanmoedigende reacties. Dit deed mij echt goed! Het is een strijd die vele mensen met mij delen. We zijn nu een maand later en is het dus tijd voor: intermittent fasting, hoe ging de eerste maand? Heb ik de rust gevonden die ik hoopte te vinden? Ben ik afgevallen? Hoe voel ik me erbij? Hoe kun je het combineren met etentjes? Ik ga het je allemaal vertellen:

Hoe ging de eerste week?
Al na een week voelde ik me er super goed bij. Geen strijd in mijn hoofd over wat ik wil eten later op de avond en geen zakken vol ongezonde dingen meer. Wat een rust! Hoe suf het ook klinkt. Het is niet meer dan de afspraak met jezelf dat je niet meer na 20h eet. Nooit gedacht dat dit zou werken. Maar dit was pas week 1, ik wilde mij niet te snel rijk rekenen. Er komen nog etentjes en events aan waar ik nog een gepaste manier moet vinden om dat toch te kunnen blijven doen.

Food events, hoe kun je dat toch combineren?
Na 1,5 week kwam daar mijn eerste ‘uitdaging’. Ik had een tof event, uiteraard met eten. Dit vond alleen plaats tussen 10:15 en 11:30. Niet na 12en dus. Wat doe je dan? Ik heb besloten om met dit soort situaties de tijden waartussen ik eet gewoon te verplaatsen. Ik nam om 10:45 mijn eerste hap wat inhield dat ik ‘s avonds om half 7 met mijn bordje eten op schoot zat. De dag daarna pakte ik gewoon de 12-20h weer op. 

De volgende uitdaging lag alweer op de loer. Een event dat tot 8 uur ‘s avonds duurt. Uit ervaring weet ik dat het vaak uitloopt en je wilt natuurlijk niet het toetje missen. Dus rekte ik de tijd een beetje op en at ik pas na 13h mijn eerste ding van de dag. 

Ben je ook al afgevallen?
Dat is natuurlijk de hamvraag! Daar gaat het mij vooral nu om. Ik moet kilo’s kwijt! Ja ik ben afgevallen, dit kon ook haast niet missen. Ik eet aanzienlijk minder en ook gezonder. Ik weet al bijna niet meer hoe een zak chips eruit ziet joh. En toch eet ik ‘alles’ wat ik wil. Dit is ook waarom het zo goed te doen is denk ik.

Ik ben nu 6,8 (ZESKOMMAACHT!!) kilo kwijt! Is dat even een fijn begin in 4,5 week. Echt boven mijn verwachting! Ik ben er nog laaaaang niet maar ik ben er toch heel blij mee. Ik meet ook wat delen van mijn lijf. Leuk zo’n weegschaal maar een meetlintje kan je nog meer en ander verschil laten zien. Het is nog niet veel maar ik ben ruim 3 cm taille kwijt en bijvoorbeeld mijn bovenbenen zijn ook alvast 3,5 cm dunner. 

Het jammere is: ik voel, zie en merk er nog ongeveer niks van. Ik weet dat dat tijd nodig heeft maar bij mijn voorgaande pogingen voelde ik het altijd vrij snel. Maar toen had ik ook niet zoveel kwijt te raken dan nu. Misschien is dat het verschil.

Zijn er ook nadelen?
Die zijn er zeker! Het was een prima maand, ik heb mij absoluut niet verveeld. En toch voelt het een beetje als ‘saaie’ maand. Ik heb ‘s avonds op geen terrasjes gezeten, geen wijntje gedronken dat soort dingetjes. Niet dat ik heel vaak in de verleiding kwam maar ik wil gewoon even een fijne start maken de eerste 2 a 3 maanden. Daarna ga ik echt wel uitzonderingen maken voor een avondjes terras met wijn en hapjes etc. 

Wat ik ook heb ervaren is dat ik ‘s avonds nog wel eens een te groot (voorheen normaal) portie at/eet. Omdat je maag over het algemeen minder te verduren krijgt en dan vervolgens een flink bord eten moet verwerken. Dat resulteerde in best een paar avonden met buikpijn op de wc. Dat gaat de laatste 2 weken al een stuk beter want ik let meer op de porties. 

Er zijn denk ik maar 3 ochtenden geweest dat ik echt de klok heb af zien tikken tot het EINDELIJK 12 uur was. En ik had niet eens echt honger maar gewoon zo ongelofelijk zin om te eten. Tot mijn grote verbazing heb ik echt geen één keer niet kunnen slapen omdat ik ‘s avond met honger in bed lag. 

En nu?
Ik ga door en hoop dat de komende maand mij ook zo goed bevalt. Uiteraard met nieuwe update, ervaringen en nog meer kilo’s eraf!

Liefs,
Eef

Spring strandfoto EEFSFOOD

Afvallen Intermittent fasting
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
12 reacties
  1. Astrid

    29 juni 2017 10:20

    Wooow!! Wat super goed dit te lezen zeg..
    Ik vind het zo fijn dat je iets hebt gevonden wat voor JOU werkt!! Super..
    die kilo’s en centimeters zijn uiteraard heel mooi meegenomen maar hoe fijn is het dat er een rust in je hoofd is gekomen en je deze afgelopen maand zo hebt kunnen genieten van alles :-)! Top Eef..

    En hoe is het met je gele schoenen? Haha!! (Insta; snoes-as)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 16:20

      Ja ik ben echt heel blij! Niet te vroeg juichen maar ik heb goede hoop!

      Mijn gele schoenen heb ik pas 1 keer aangehad. Moet mezelf nog steeds overtuigen dat ik ze leuk vind geloof ik.

      Liefs,
      Eef

      Beantwoord
  2. Eefje

    29 juni 2017 11:35

    Super goed zeg.. hier mag je zeker trots op zijn!
    Benieuwd naar de volgende update :)!

    Groetjes,
    Eefje

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 16:17

      Dankjewel, dan ben ik ook! 🙂

      Liefs, Eef

      Beantwoord
  3. Malaika

    29 juni 2017 22:42

    Ah, zo fijn dat je je zo goed voelt! Heel verstandig ook met dat verschuiven van die tijden, dan heb je niet het gevoel dat je cheat en dat je de volgende dag weer van voorafaan moet beginnen. Heb je ook dat je de psychologische effecten van eten merkt? Ik merk dat ik eet omdat ik me verveel…Scriptieschrijven is dan niet de beste tijd voor de lijn!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 22:46

      Elke reden is een reden voor eten. Zo was het dan!
      Ook al ben ik er 24/7 mee bezig kan ik het verlangen ernaar vrij gemakkelijk uitzetten, zeker als het voor 12en is en na 8en.
      Succes met je Scriptie!

      Beantwoord
  4. Deen

    27 november 2017 18:33

    Enne, smoothie, telt dat ook? In de ochtend?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 november 2017 18:35

      Het gaat erom dat je geen calorieën binnenkrijgt, dus ook geen smoothies 🙂

      Beantwoord
  5. Maaike

    27 november 2020 16:47

    Hi Eefje! Wat fijn om jouw artikel nu te lezen terwijl ik aan het nadenken ben om te starten met intermittent fasting. Bij Weet Wat Je Dieet (https://www.weetwatjedieet.com/intermittent-fasting) raakte ik erin geïnteresseerd, maar ging ik verder op zoek naar ervaringen met dit dieet. Ik moet zeggen dat ik me nog niet helemaal besefte dat dit ook betekent dat ik ‘s avonds niet gezellig met vriendinnen wat hapjes kan eten. Ik ga het toch eens proberen en zien of het het voor mij waard is!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 november 2020 23:47

      Hi Maaike,

      Wat leuk om te lezen! Ik heb er veel artikelen over geschreven. Ik snap je punt. Mij ging dat in het begin heel makkelijk af. Ik zou het sowieso proberen als het je wat lijkt. Succes! En als je een vraag hebt kun je die altijd stellen hoor 🙂

      Beantwoord
  6. Eefje

    9 februari 2021 09:06

    Ja ik heb een vraag. Zou het zo kunnen zijn dat je bijnieren extra hard moeten werken om je suikerspiegel door het niet eten op pijl te houden of vergis ik me? Hier ook een Eefje dus groetjes Eefje

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 februari 2021 09:30

      Hoi Eefje, daar heb ik geen idee over. Ik deel alleen mijn ervaringen en heb op geen enkele manier lichamelijke kennis of kunde hierover. Ik kan je dus niet van een antwoord voorzien. Misschien kun je een wetenschappelijk onderbouwd artikel vinden? Lieve groetjes!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zo maak ik mijn lievelings witlofsalade

volgend bericht

Aardbei-kersentaart met Oreocrème

meest gelezen
40.028x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
25.583x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
14.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
12.018x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE ALLERLEKKERSTE TOMATENSALADE🍅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben zó dol op tomaat en deze makkelijke salade is echt een en feest om te eten😍 Naast goddelijk is het ook extreem simpel👌🏻 Die bol burrata is een extra’tje, zelfs zonder is dit héérlijk! Lekker als maaltijd maar ook als bijgerecht voor 2-4 personen. Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️350 gram kleine tomaatjes, gehalveerd*
➡️1/2 rode ui, fijngesnipperd
➡️2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes
➡️2 el olijfolie
➡️1 el balsamicoazijn
➡️1 el (noten)azijn*
➡️1/2 el suiker
➡️1/2 tl versgemalen zwarte peper
➡️1/2 tl grofgemalen zeezout
➡️1/2 teen knoflook
➡️2 el geroosterde pijnboompitten
➡️Burrata of mozzarella🤍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat de gemarineerde tomaten minimaal een half uurtje staan op het aanrecht. Maak af met burrata, pijnboompitten en een takje basilicum🌱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
*het is lekker om verschillende soorten tomaat te gebruiken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
*notenazijn vind ik echt goddelijk! Hier niet zo makkelijk te krijgen, mijn fles komt uit Frankrijk. Mocht je het niet hebben of willen kun je gerust een tweede eetlepel balsamico gebruiken of een andere azijn die je lekker vindt🌰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bonustip! Het is ook nog heel lekker om kalamata olijven in dunne ringetjes te snijden en er doorheen te doen🫒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op?✅ Eet smakelijk🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #tomatensalade #makkelijkensnel #tomaten #burrata #basilicum #pijnboompitten #azijn #salade #receptenpagina #foodblog #foodienl #bijgerecht #burrata #olijfolie #balsamico #rodeui
EEN DROOM DIE UITKOMT❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ EEN DROOM DIE UITKOMT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
IK. HEB. EEN. BOOT. 😍. Eentje waarin je kunt slapen en koken, dus eigenlijk is het net een tweede huis🏠 Dat ik ooit een boot zou willen wist ik allang, maar een paar jaar geleden begon ik er serieuzer over te denken💭 En nu is het gewoon zover🙌🏻 Ik ben zó exited en iedere keer als ik zeg ‘dit is mijn boot’ voelt het nog méga onwerkelijk..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook al ben ik helemaal geen klusser, heb ik al plannen om om het keukentje een dikke upgrade te geven⚒️ Van de winter krijgt ie een andere kleur! Ik heb al wat op het oog, maar dit kan nog veranderen🌈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ultieme doel is het toch wel om een keer de trossen los te gooien voor minimaal een maand en lekker door Nederland heen te touren📍 Op taart bakken na kan er ook gewoon op gewerkt worden📷 Het lijkt me heerlijk om in een dorpje de haven uit te lopen en daar een koffie tentje op te zoeken bijvoorbeeld☕️ Dat zijn nu weer dromen voor later😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En ja, ik vind het ook knetter spannend!😱 Zoveel zin in dit🙌🏻 #eefsbootleef
BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑 ⠀⠀⠀ BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boterkoek is mijn standaard succesnummer! De mensen die het proeven zijn áltijd aangenaam verrast en vragen naar het recept😍 Een dikke tip als je iets lekkers wilt meenemen dus! Je hebt er geen moeilijke dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes is wel aan te raden. Zo kun je de abrikozen en rozemarijn makkelijk snijden en hakken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik denk aan goede messen, dan denk ik aan Wüsthof. Serieus waar! Een aantal jaar geleden werkte ik in een kookwinkel en daar verkochten we ook dit prachtige merk. Ik stond altijd glunderend naar messenkast te kijken met de gedachte “als ik later groot ben ga ik hier een set van kopen”💭 Dat is er tot op heden nog niet van gekomen en nu mag ik gewoon met ze samenwerken?! Dat zijn goals hoor!❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wüsthof is een Duits merk en bestaat al sinds 1814. Deze messen komen uit de Classic Ikon lijn. Het is echt een geweldig kado voor een kookgrage vriend, familielid of jezelf. Check wusthof.com voor meer informatie. Er is zelfs een lijn waarmee je je mes zelf kunt samenstellen🙌🏻 Het is echt een keukenvriend voor het leven want ze gaan héél lang mee!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij de boterkoek ook maken? Dit heb je er voor nodig:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️300 gram patentbloem
➡️250 gram roomboter
➡️100 gram kristalsuiker
➡️80 gram witte basterdsuiker
➡️1 zakje vanillesuiker
➡️flinke snuf zout
➡️75 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
➡️15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer)
➡️2 eetlepel melk of geklutst ei
➡️1 handje amandelstiften
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bereidingswijze kun je nu vinden op de homepage van eefsfood.nl ✨ Veel bakplezier!👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #WUSTHOF #MyWUSTHOF #boterkoek #recept #receptenpagina #succesnummer #bakrecept #messen #vlijmscherp #koksmes #abrikoos #rozemarijn #roomboter #foodienl #instarecept #foodblog #koek
BIJNA WEEKEND🥂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jaren gele BIJNA WEEKEND🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jaren geleden ging ik een keer uit eten en kreeg ik dit lekkere drankje om de avond mee te beginnen🍋 Het is me altijd bijgebleven en ik heb het al eens vaag in mijn stories gedeeld. Je hebt 5 ingrediënten nodig, meer niet! Één daarvan is verrassend, namelijk witte Port👌🏻 Het zijn 3 gelijke delen. Voor een lekker gevuld wijnglas neem je:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 ml witte Port
➡️50 ml tonic, ik nam Fever Tree citrus & fresh
➡️50 ml bruiswater met citroen, ik nam Charlie’s
➡️3-4 ijsblokjes
➡️2 schijfjes bio citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alles bij elkaar in een mooi glas en het proosten kan beginnen🥂 Mocht je geen fan zijn van tonic en het ook iets zoeter willen kun je het ook met bitter lemon proberen🍸 Perfect om vrienden of familie mee te verrassen die bij je komen eten🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt je dit lekker? Sla de video dan op om het makkelijk terug te kunnen vinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne vrijdag en PRRRRROOST☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #zomers #nix18 #tonic #witteport #bruiswater #citroen #ijsblokjes #biocitroen #aperitief #weekenddrankje #verfrissend #foodblog #receptenpagina #ijsklontjes
PIÑA COLADA SLOF🍍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Say wh PIÑA COLADA SLOF🍍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Say whuut? Ja echt! Ineens viel het kwartje en leek me dit een briljant idee. Ik ben het gelijk uit gaan voeren en hierbij het resultaat🎉 Hij is echt heeeeeel lekker😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wist jij dat o.a. verse ananas de werking van gelatine weet te kraken?! Een bepaald stofje uit deze vrucht zorgt ervoor dat gelatine niet doet wat het zou moeten doen. Toch wilde ik per se verse ananas gebruiken en heb ik een manier geprobeerd om toch een mooie en vooral lekkere toplaag te maken. Dat is gelukt💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De slof heb ik gevuld met een smeuïge spijs die voor een groot deel uit verse kokos bestaat🥥 De tussenlaag is gemaakt van kokosyoghurt. Een beetje fluffy gemaakt met xanthaangom, geinig spul is dat (niet noodzakelijk overigens)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Wat ik érg kan aanraden. Het recept staat nú voor je klaar op eefsfood.nl✨ Durf jij het aan? Sla de post op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Of tag de grootste piña colada lover die je kent👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nix18 #sloffentaart #pinacolada #ananas #kokos #rum #foodblog #bakrecept #cocktailtaart #fruit #koek #spijs #foodfotografie #pineapple #heelhollandbakt #coconut #yoghurt #slof #versekokos #kokosyoghurt #zomertaart
FAVORIETE SUSHIBOWL🍤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soms FAVORIETE SUSHIBOWL🍤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Soms heb ik ineens zóveel zin in sushi, dat ik daar dan echt iets mee moet doen😍 Als ik het dan thuis wil maken kies ik altijd voor een bowl. Veel sneller klaar en eigenlijk net zo lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben weinig experimenteel want ik maak ze bijna altijd hetzelfde. Op deze manier vind ik het gewoon het lekkerst🤤 Voornamelijk groene groentes, een licht pittige mayo, gebakken uitjes en wat tonijn, zalm of garnalen🐟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn ingrediënten voor deze bowl heb ik bij @flinknederland besteld🚴🏻‍♀️💨 Binnen minuten staan ze voor de deur en dan kun je gelijk de keuken in👩🏻‍🍳 Tijdbesparing en ultiem gemak als je het mij vraagt🙌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je Flink ook proberen?! Met de code EEFSFOOD ontvang je €15,- korting op een bestelling van minimaal €30,-. Deze code doet het alleen voor nieuwe gebruikers en is geldig tot en met 17 augustus✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Kook de rijst volgens de verpakking (ongeveer 75 gram pp) en breng daarna op smaak met wat sushi azijn.
➡️Snijd ongeveer 8 garnalen doormidden en marineer deze in wat olie, knoflook en chili poeder. Bak op hoog vuur in korte tijd gaar.
➡️Maak de mayo aan met wat chilipoeder.
➡️Schaaf de komkommer tot linten, snij een bosui in ringetjes en de avocado in blokjes.
➡️Doe de afgekoelde rijst in een kom, doe hier de edamame boontjes, bosui, avocado, komkommer & garnalen bovenop. Maak af met de mayo, sojasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en wat nori kruimels.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schenk een lekker drankje in en het feest kan beginnen! Eet smakelijk🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met Flink💞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #flinknederland #sushibowl #instarecept #garnalen #nori #sushirijst #komkommer #bosui #avocado #sojasaus #chilimayo #sesamzaadjes #comfortfood #gebakkenuitjes #foodienl #foodblog #receptenpagina
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
4 augustus 2022

Piña colada sloffentaart

Piña colada sloffentaart
3 augustus 2022

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos
30 juli 2022

Romige speculoos ijsjes

Romige speculoos ijsjes
27 juli 2022

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
11 juli 2022

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord