• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Eefje
12 reacties
29 juni 2017
Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Maandag 29 mei ben ik begonnen met intermitterent fasting. Een week voor ik begon schreef ik hier een blog over en deze kwam 1 juni online. Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij genaamd. Ik kreeg zoveel lieve en aanmoedigende reacties. Dit deed mij echt goed! Het is een strijd die vele mensen met mij delen. We zijn nu een maand later en is het dus tijd voor: intermittent fasting, hoe ging de eerste maand? Heb ik de rust gevonden die ik hoopte te vinden? Ben ik afgevallen? Hoe voel ik me erbij? Hoe kun je het combineren met etentjes? Ik ga het je allemaal vertellen:

Hoe ging de eerste week?
Al na een week voelde ik me er super goed bij. Geen strijd in mijn hoofd over wat ik wil eten later op de avond en geen zakken vol ongezonde dingen meer. Wat een rust! Hoe suf het ook klinkt. Het is niet meer dan de afspraak met jezelf dat je niet meer na 20h eet. Nooit gedacht dat dit zou werken. Maar dit was pas week 1, ik wilde mij niet te snel rijk rekenen. Er komen nog etentjes en events aan waar ik nog een gepaste manier moet vinden om dat toch te kunnen blijven doen.

Food events, hoe kun je dat toch combineren?
Na 1,5 week kwam daar mijn eerste ‘uitdaging’. Ik had een tof event, uiteraard met eten. Dit vond alleen plaats tussen 10:15 en 11:30. Niet na 12en dus. Wat doe je dan? Ik heb besloten om met dit soort situaties de tijden waartussen ik eet gewoon te verplaatsen. Ik nam om 10:45 mijn eerste hap wat inhield dat ik ‘s avonds om half 7 met mijn bordje eten op schoot zat. De dag daarna pakte ik gewoon de 12-20h weer op. 

De volgende uitdaging lag alweer op de loer. Een event dat tot 8 uur ‘s avonds duurt. Uit ervaring weet ik dat het vaak uitloopt en je wilt natuurlijk niet het toetje missen. Dus rekte ik de tijd een beetje op en at ik pas na 13h mijn eerste ding van de dag. 

Ben je ook al afgevallen?
Dat is natuurlijk de hamvraag! Daar gaat het mij vooral nu om. Ik moet kilo’s kwijt! Ja ik ben afgevallen, dit kon ook haast niet missen. Ik eet aanzienlijk minder en ook gezonder. Ik weet al bijna niet meer hoe een zak chips eruit ziet joh. En toch eet ik ‘alles’ wat ik wil. Dit is ook waarom het zo goed te doen is denk ik.

Ik ben nu 6,8 (ZESKOMMAACHT!!) kilo kwijt! Is dat even een fijn begin in 4,5 week. Echt boven mijn verwachting! Ik ben er nog laaaaang niet maar ik ben er toch heel blij mee. Ik meet ook wat delen van mijn lijf. Leuk zo’n weegschaal maar een meetlintje kan je nog meer en ander verschil laten zien. Het is nog niet veel maar ik ben ruim 3 cm taille kwijt en bijvoorbeeld mijn bovenbenen zijn ook alvast 3,5 cm dunner. 

Het jammere is: ik voel, zie en merk er nog ongeveer niks van. Ik weet dat dat tijd nodig heeft maar bij mijn voorgaande pogingen voelde ik het altijd vrij snel. Maar toen had ik ook niet zoveel kwijt te raken dan nu. Misschien is dat het verschil.

Zijn er ook nadelen?
Die zijn er zeker! Het was een prima maand, ik heb mij absoluut niet verveeld. En toch voelt het een beetje als ‘saaie’ maand. Ik heb ‘s avonds op geen terrasjes gezeten, geen wijntje gedronken dat soort dingetjes. Niet dat ik heel vaak in de verleiding kwam maar ik wil gewoon even een fijne start maken de eerste 2 a 3 maanden. Daarna ga ik echt wel uitzonderingen maken voor een avondjes terras met wijn en hapjes etc. 

Wat ik ook heb ervaren is dat ik ‘s avonds nog wel eens een te groot (voorheen normaal) portie at/eet. Omdat je maag over het algemeen minder te verduren krijgt en dan vervolgens een flink bord eten moet verwerken. Dat resulteerde in best een paar avonden met buikpijn op de wc. Dat gaat de laatste 2 weken al een stuk beter want ik let meer op de porties. 

Er zijn denk ik maar 3 ochtenden geweest dat ik echt de klok heb af zien tikken tot het EINDELIJK 12 uur was. En ik had niet eens echt honger maar gewoon zo ongelofelijk zin om te eten. Tot mijn grote verbazing heb ik echt geen één keer niet kunnen slapen omdat ik ‘s avond met honger in bed lag. 

En nu?
Ik ga door en hoop dat de komende maand mij ook zo goed bevalt. Uiteraard met nieuwe update, ervaringen en nog meer kilo’s eraf!

Liefs,
Eef

Spring strandfoto EEFSFOOD

Afvallen Intermittent fasting
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
12 reacties
  1. Astrid

    29 juni 2017 10:20

    Wooow!! Wat super goed dit te lezen zeg..
    Ik vind het zo fijn dat je iets hebt gevonden wat voor JOU werkt!! Super..
    die kilo’s en centimeters zijn uiteraard heel mooi meegenomen maar hoe fijn is het dat er een rust in je hoofd is gekomen en je deze afgelopen maand zo hebt kunnen genieten van alles :-)! Top Eef..

    En hoe is het met je gele schoenen? Haha!! (Insta; snoes-as)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 16:20

      Ja ik ben echt heel blij! Niet te vroeg juichen maar ik heb goede hoop!

      Mijn gele schoenen heb ik pas 1 keer aangehad. Moet mezelf nog steeds overtuigen dat ik ze leuk vind geloof ik.

      Liefs,
      Eef

      Beantwoord
  2. Eefje

    29 juni 2017 11:35

    Super goed zeg.. hier mag je zeker trots op zijn!
    Benieuwd naar de volgende update :)!

    Groetjes,
    Eefje

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 16:17

      Dankjewel, dan ben ik ook! 🙂

      Liefs, Eef

      Beantwoord
  3. Malaika

    29 juni 2017 22:42

    Ah, zo fijn dat je je zo goed voelt! Heel verstandig ook met dat verschuiven van die tijden, dan heb je niet het gevoel dat je cheat en dat je de volgende dag weer van voorafaan moet beginnen. Heb je ook dat je de psychologische effecten van eten merkt? Ik merk dat ik eet omdat ik me verveel…Scriptieschrijven is dan niet de beste tijd voor de lijn!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 juni 2017 22:46

      Elke reden is een reden voor eten. Zo was het dan!
      Ook al ben ik er 24/7 mee bezig kan ik het verlangen ernaar vrij gemakkelijk uitzetten, zeker als het voor 12en is en na 8en.
      Succes met je Scriptie!

      Beantwoord
  4. Deen

    27 november 2017 18:33

    Enne, smoothie, telt dat ook? In de ochtend?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 november 2017 18:35

      Het gaat erom dat je geen calorieën binnenkrijgt, dus ook geen smoothies 🙂

      Beantwoord
  5. Maaike

    27 november 2020 16:47

    Hi Eefje! Wat fijn om jouw artikel nu te lezen terwijl ik aan het nadenken ben om te starten met intermittent fasting. Bij Weet Wat Je Dieet (https://www.weetwatjedieet.com/intermittent-fasting) raakte ik erin geïnteresseerd, maar ging ik verder op zoek naar ervaringen met dit dieet. Ik moet zeggen dat ik me nog niet helemaal besefte dat dit ook betekent dat ik ‘s avonds niet gezellig met vriendinnen wat hapjes kan eten. Ik ga het toch eens proberen en zien of het het voor mij waard is!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 november 2020 23:47

      Hi Maaike,

      Wat leuk om te lezen! Ik heb er veel artikelen over geschreven. Ik snap je punt. Mij ging dat in het begin heel makkelijk af. Ik zou het sowieso proberen als het je wat lijkt. Succes! En als je een vraag hebt kun je die altijd stellen hoor 🙂

      Beantwoord
  6. Eefje

    9 februari 2021 09:06

    Ja ik heb een vraag. Zou het zo kunnen zijn dat je bijnieren extra hard moeten werken om je suikerspiegel door het niet eten op pijl te houden of vergis ik me? Hier ook een Eefje dus groetjes Eefje

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 februari 2021 09:30

      Hoi Eefje, daar heb ik geen idee over. Ik deel alleen mijn ervaringen en heb op geen enkele manier lichamelijke kennis of kunde hierover. Ik kan je dus niet van een antwoord voorzien. Misschien kun je een wetenschappelijk onderbouwd artikel vinden? Lieve groetjes!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zo maak ik mijn lievelings witlofsalade

volgend bericht

Aardbei-kersentaart met Oreocrème

meest gelezen
58.889x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.984x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.187x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord