Blog

Intermittent fasting, hoe ging de eerste maand?

Maandag 29 mei ben ik begonnen met intermitterent fasting. Een week voor ik begon schreef ik hier een blog over en deze kwam 1 juni online. Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij genaamd. Ik kreeg zoveel lieve en aanmoedigende reacties. Dit deed mij echt goed! Het is een strijd die vele mensen met mij delen. We zijn nu een maand later en is het dus tijd voor: intermittent fasting, hoe ging de eerste maand? Heb ik de rust gevonden die ik hoopte te vinden? Ben ik afgevallen? Hoe voel ik me erbij? Hoe kun je het combineren met etentjes? Ik ga het je allemaal vertellen:

Hoe ging de eerste week?
Al na een week voelde ik me er super goed bij. Geen strijd in mijn hoofd over wat ik wil eten later op de avond en geen zakken vol ongezonde dingen meer. Wat een rust! Hoe suf het ook klinkt. Het is niet meer dan de afspraak met jezelf dat je niet meer na 20h eet. Nooit gedacht dat dit zou werken. Maar dit was pas week 1, ik wilde mij niet te snel rijk rekenen. Er komen nog etentjes en events aan waar ik nog een gepaste manier moet vinden om dat toch te kunnen blijven doen.

Food events, hoe kun je dat toch combineren?
Na 1,5 week kwam daar mijn eerste ‘uitdaging’. Ik had een tof event, uiteraard met eten. Dit vond alleen plaats tussen 10:15 en 11:30. Niet na 12en dus. Wat doe je dan? Ik heb besloten om met dit soort situaties de tijden waartussen ik eet gewoon te verplaatsen. Ik nam om 10:45 mijn eerste hap wat inhield dat ik ’s avonds om half 7 met mijn bordje eten op schoot zat. De dag daarna pakte ik gewoon de 12-20h weer op. 

De volgende uitdaging lag alweer op de loer. Een event dat tot 8 uur ’s avonds duurt. Uit ervaring weet ik dat het vaak uitloopt en je wilt natuurlijk niet het toetje missen. Dus rekte ik de tijd een beetje op en at ik pas na 13h mijn eerste ding van de dag. 

Ben je ook al afgevallen?
Dat is natuurlijk de hamvraag! Daar gaat het mij vooral nu om. Ik moet kilo’s kwijt! Ja ik ben afgevallen, dit kon ook haast niet missen. Ik eet aanzienlijk minder en ook gezonder. Ik weet al bijna niet meer hoe een zak chips eruit ziet joh. En toch eet ik ‘alles’ wat ik wil. Dit is ook waarom het zo goed te doen is denk ik.

Ik ben nu 6,8 (ZESKOMMAACHT!!) kilo kwijt! Is dat even een fijn begin in 4,5 week. Echt boven mijn verwachting! Ik ben er nog laaaaang niet maar ik ben er toch heel blij mee. Ik meet ook wat delen van mijn lijf. Leuk zo’n weegschaal maar een meetlintje kan je nog meer en ander verschil laten zien. Het is nog niet veel maar ik ben ruim 3 cm taille kwijt en bijvoorbeeld mijn bovenbenen zijn ook alvast 3,5 cm dunner. 

Het jammere is: ik voel, zie en merk er nog ongeveer niks van. Ik weet dat dat tijd nodig heeft maar bij mijn voorgaande pogingen voelde ik het altijd vrij snel. Maar toen had ik ook niet zoveel kwijt te raken dan nu. Misschien is dat het verschil.

Zijn er ook nadelen?
Die zijn er zeker! Het was een prima maand, ik heb mij absoluut niet verveeld. En toch voelt het een beetje als ‘saaie’ maand. Ik heb ’s avonds op geen terrasjes gezeten, geen wijntje gedronken dat soort dingetjes. Niet dat ik heel vaak in de verleiding kwam maar ik wil gewoon even een fijne start maken de eerste 2 a 3 maanden. Daarna ga ik echt wel uitzonderingen maken voor een avondjes terras met wijn en hapjes etc. 

Wat ik ook heb ervaren is dat ik ’s avonds nog wel eens een te groot (voorheen normaal) portie at/eet. Omdat je maag over het algemeen minder te verduren krijgt en dan vervolgens een flink bord eten moet verwerken. Dat resulteerde in best een paar avonden met buikpijn op de wc. Dat gaat de laatste 2 weken al een stuk beter want ik let meer op de porties. 

Er zijn denk ik maar 3 ochtenden geweest dat ik echt de klok heb af zien tikken tot het EINDELIJK 12 uur was. En ik had niet eens echt honger maar gewoon zo ongelofelijk zin om te eten. Tot mijn grote verbazing heb ik echt geen één keer niet kunnen slapen omdat ik ’s avond met honger in bed lag. 

En nu?
Ik ga door en hoop dat de komende maand mij ook zo goed bevalt. Uiteraard met nieuwe update, ervaringen en nog meer kilo’s eraf!

Liefs,
Eef

Spring strandfoto EEFSFOOD

12 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.