De rest van het land

Rauwdouwer – Rotterdam

Misschien heb je het al in mijn vorige post gelezen, de komende weken ga ik het lijstje af met de plekken waar ik nog graag heen wil gaan. De keuze voor deze eerste plek was een absolute no-brainer, aangezien ik hier al heel lang heel wilde gaan. Net even buiten het centrum, in een voormalig reclasseringskantoor, vind je Rauwdouwer.

Sommige van ons hebben misschien ooit wel eens de ambitie gehad om profvoetballer te worden, brandweerman of misschien wel docent. Het kan niet anders of dit was de droom van Loran Reemer, chef en eigenaar van Rauwdouwer. Als de zijne niet was, dat is het wel die van mij. Er zijn nog weinig plekken die mij nog doen verbazen, maar Rauwdouwer heeft voor elkaar kregen. 

Het begint allemaal bij het binnenlopen van het pand. Het welbekende systeemplafond en de aanwezigheid van een sportschool, je vraagt je even af of je wel goed zit. Wanneer je verder naar links loopt zul je merken dat plots de plafondtegels ophouden en de grove, betegelde vloer overloopt in een strakke, gladde oppervlakte. Het contrast laat je nog meer genieten van alles wat er bij Rauwdouwer te zien is.

De wit betegelde bar omringt met een smalle lightbox is voor mij wel de blikvanger van de zaak. Helemaal met de vintage toonbank die eraan is geplakt. De bar zou bijna niet zonder kunnen. De opzet is heel gezellig, zo staan er in de hoek kleine tafeltjes om aan te zitten en aan de zijkant van ouderwetse wegrestaurant tafels met bijbehorende bank die je eigenlijk alleen nog maar tegenkomt in films. Met de vele planten, de vintage details en bij bijna elke tafel een stopcontact is Rauwdouwer de ideale plek voor de toevallige passant, het studieduo of de vriendengroep. 

De middag hebben we bescheiden gehouden met een tosti, een aantal koffietjes afkomstig van het Rotterdamse Giraffe Coffee, een goed biertje en een gin-tonic. Nu ik dit zo opsom, misschien toch niet zo bescheiden. Toch heeft Rauwdouwer nog veel meer te bieden. Als ik de foto’s mag geloven is dit dé plek in Rotterdam waar je echt een stukje voor wilt om te rijden om een ontbijtje te scoren. Laat staan de wisselde avondkaart die er ook echt mag wezen. Onze ‘bescheiden’ lunch smaakte overigens uitstekend. Bereid en geserveerd door de sympathieke Loran himself. Leuk detail: de glazen koffiekopjes waar mijn koffie in werd geschonken zijn exact dezelfde waar ik op de basisschool de koffie voor mijn juf in haalde. Nostalgie! 

Wanneer ik er weer eens heen ga vraag je je af? De eerstkomende eerste zondag van de maand, oftewel Maple Syrup Sunday. Zin in!

Hotspot Waar te vinden? Socials
Rouwdauwer Westzeedijk 381J, Rotterdam Instagram / Facebook

No products in the cart.