Blog

Ik wil workshops gaan geven, maar hoe?

‘Eef je moet echt workshops gaan geven! Mensen vertellen en uitleggen hoe je zo’n prachtige taart maakt.’ Dit krijg ik zeer regelmatig te horen. En weet je, het lijkt me fantastisch om te doen! Maar hoe? Mijn saaie reactie is dan ook eigenlijk altijd dat ik het heel graag wil en dat het heel hoog op mijn to do lijstje staat maar dat ik niet zo goed weet waar te beginnen…
RV1 EEFSFOOD

Nou dat begin is nu! Ik heb natuurlijk zelf enorm veel ideeën maar je doet het vooral om andere mensen een leuke tijd te bezorgen. Dus start ik bij deze mijn eigen consumentenonderzoek. 

Moet het alleen leuk zijn of ook leerzaam?
Een taart workshop kan natuurlijk leuk zijn voor bakfanaten maar ook voor de beginnende hobby bakker. Er zit natuurlijk een verschil tussen de doorgewinterde bakker die iets nieuws wil leren en iemand die bakken heel leuk vind en iets nieuws geleerd krijgt.  

RV2 EEFSFOOD

Thuis of op locatie?
Helaas laat de grootte van mijn huis het niet toe om deze workshops hier te houden. Al weet ik eerlijk gezegd ook niet of ik dit zou willen. Maar dat doet er al niet meer toe, want het is geen optie. 

Zou je het fijn vinden om dit op locatie te doen? Dit houdt wel in dat het kostenplaatje altijd hoger uit zou komen. Want deze ruimtes zijn meestal niet gratis.

Bij jou/iemand thuis. Dit lijkt mij zelf de beste optie. Ik kan bijna alle voorbereiding thuis doen en kom vervolgens jullie kant op om alles uit te leggen toe te lichten en daarna natuurlijk zelf aan de slag te gaan. 

RV 3 EEFSFOOD

Gelegenheid?
Met welke gelegenheid zou jij aan een workshop als deze denken? 
• vrijgezellenfeest 
• gezamenlijk verjaardagscadeau 
• gewoon voor een leuke middag
• anders?

RV 5 EEFSFOOD

Kosten $ tijdsduur
Wat zou jij maximaal willen betalen voor een volledig verzorgde workshop waarbij je natuurlijk met je eigen taartje naar huis gaat? 

Ook belangrijk! Hoe lang mag een workshop ongeveer duren? Zelf zit ik aan een uur of 2/2,5 te denken. 

RV 4 EEFSFOOD

Hoe ik het voor me zie!
Ik ga nu even uit van een workshop red velvet taart maken’. Hoe zie ik het voor me? Uitgaande van 6 personen. Er komt een aanvraag binnen en er wordt een datum afgesproken.

Ik ga aan de slag. Thuis bak ik alle cakes af en doe de inkopen voor alles wat nog meer nodig is. Samen met het apparatuur en het materiaal die we nog nodig hebben stop ik dit in de auto en sjees ik naar de locatie. Hier aangekomen leg ik uit wat we in de 2 uur gaan doen. Eerst laat ik nog zien hoe ik de cakes gemaakt heb door er op locatie nog eentje bij te bakken. Zo kun je zien hoe dit beslag gemaakt wordt en ook waarom er bepaalde ‘regels’ aanzitten.

Wanneer de cake in de oven staat laat ik zien hoe je de crème/icing maakt. Dan doe ik voor hoe je de taart opbouwt en daarna kunnen jullie zelf aan de slag. Ik help uiteraard waar nodig! Ook kan ik nog wat tips geven hoe je er een mooie foto van kunt maken. Daar ben ik natuurlijk geen expert in maar er zijn een paar simpele tips om dit te verbeteren. 

Uiteindelijk gaat iedereen met zijn of haar zelfgebouwde taartje naar huis incl een leuke goodiebag, ervaring en een gezellige middag. 

Red Velvet Cake EEFSFOOD

Wat vind jij het belangrijkst?
Kortom: Wat vind jij het belangrijkst? Ik ben benieuwd naar jullie tips en meningen. Ze zijn allemaal welkom. Want hiermee kan ik binnenkort eens een serieus plan op papier zetten. 

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Liefs, 
Eef

5 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.