Toffe zaken

Alley Cat Bikes and Coffee – Maastricht

Met alleen al Cafe Zondag op de route vanaf het station van Maastricht, zal dit niet de eerste plek zijn waar je stopt voor een kopje koffie. Toch is Alley Cat, dé espressobar van Maastricht, echt de moeite waard om je dag te beginnen. 

Het concept zal je vast bekend voorkomen, een espressobar waar je koffie kan drinken tussen de vele fixies en single speed fietsen. De ultieme coffee meets bicycle experience had ik een paar jaar terug in Londen. Look Mum No Hands is daar het paradijs voor koffie- en fietsliefhebbers. Hoge verwachtingen voor Alley Cat.

Verscholen achter een groot raam vind je een enorme winkel, met tafeltjes tot ver achterin. Bij binnenkomst is het meteen al duidelijk, hier wordt meer dan alleen koffie verkocht. Fietsen overal! Het even wachten aan de bar is daarom ook bijna een genot. We bestelde een cappuccino en een flat white met een brownie. Daarna namen we plaats aan een tafeltje.

Dit is waarschijnlijk echt de plek waar je gaat zitten als student zijnde. Overal lagen studieboeken, collegeblokken en laptops op tafel. Gelukkig hadden wij slechts een kleine reisgids bij ons en geen studiestress. Het duurde even, maar daar kwamen onze koffie’tjes en cake aan. De koffie wordt gebrand door Dutch Barista Coffee Company in Beek, een plaatsje net even boven Maastricht. De basis van de onze koffie is een blend van bonen uit Costa Rica Tarrazú, Brazilië Carmo de Minas, Guatamala Alta Verapaz en Burundi Buthinda. De koffie proeft vol, romig  en heeft tonen van karamel en zoete vruchten. Uitstekend gezet door de barista in een strak kopje.

Ben je binnenkort in Maastricht, voor een citytrip of woon je er simpelweg gewoon in de buurt. Alley Cat is de perfecte plek om of je dag te beginnen, of even bij te komen halverwege de dag. Daarnaast kun je dit bijna als cultureel bezoek beschouwen, want wat kijk je je ogen uit!

Hotspot Waar te vinden? Socials
Alley Cat – Bikes & Coffee Hoenderstraat 15-17, Maastricht Instagram / Facebook

No products in the cart.