Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Momenteel ben ik op mijn allergelukkigst wat betreft het leven, plezier maken, werk en de dingen die ik voor mijn blog en bedrijf mag/moet of kan doen. Er is echter 1 ding waar nog flink wat aan moet gebeuren. Jullie raden het al, mijn gewicht.. Ik ben nu op mijn zwaarst ooit en ik voel mij echt bluhh. Gek genoeg heb ik mij hier weleens rotter over gevoelt en toen woog ik minder dan nu. Ik weet dat het niet alleen maar om dat getalletje op de weegschaal gaat, maar daar moet nu wel echt dringend iets aan gedaan worden!

Terugblik
In september 2015 schreef ik hier dit stuk over. De vibe waar ik toen in zat heb ik al meerdere malen mogen beleven maar het einde wordt nooit gehaald. Sterker nog ik kom daarna meestal weer 2 keer zoveel aan. Na heel wat pogingen kun je wel raden dat dat flink aantikt..

Hoe zit dat nu?
Minimaal het afgelopen half jaar eet ik weer alles wat los en vast zit. Pffff, hoe erg eten je leven kan beheersen zeg. En dan ben je ook nog ‘foodblogger’, hoe dan?! Dit speelt de afgelopen 2 maanden heel erg door mijn hoofd. Dat het een onbegonnen zaak is omdat het gewoon deel uitmaakt van je werk/grootste hobby. Je zou misschien denken dat het het meeste fout gaat omdat ik veel te veel van mijn eigen baksels opeet. Niets is minder waar. Dit kan ik inmiddels best heel makkelijk laten staan. Er moet natuurlijk wel altijd een beetje geproefd worden maar dit is voldoende. Het zijn de croissantjes, kaas, hartige snacks, mayonaise en chips die het hem doen. Diep van binnen weet ik ook wel dat het gelul is en dat je als eten zo’n grote rol speelt in het dagelijkse leven je er ook voor kunt zorgen dat je kan afvallen. Maar hoe!?

Fijn gesprek
Toen ik voor het eerst met Teni van Fitbeauty.nl had afgesproken zaten wij lekker aan een punt taart en een koffie’tje rond een uur of 1 ’s middags. Ik zei dat dit mijn ontbijt was. Gelijk daar achteraan zei ik ‘ja ik weet dat het slecht is om die over te slaan blabla etc’. Ik ben het hier niet helemaal mee eens maar ik zei het om die reactie van haar te besparen. Negen van de tien mensen reageren namelijk zo als je zegt dat je niet ontbeten hebt en het al ‘laat’ is. Maar Teni kwam met een voor mij verrassende en hele fijne reactie. Oh joh dat is allemaal gelul, niet ontbijten is prima! Zij lichte daar gelijk wat over toe wat ze vanuit haar studie heeft geleerd. Ik dacht echt zie je nou! Opluchting is niet het goede woord maar het voelde goed om dit even aan te horen. Daarna gingen we snel verder met onze taart.

Maar Eef, wat ga je nu proberen dan?
Intermittent fasting. Wat fasting? Voor de ins en outs hierover verwijs ik je graag door naar één van de vele artikelen die Teni heeft geschreven. Je kunt het op heel veel manieren toepassen. Ik ga voor het tijdsschema dat je 8 uur per dag mag eten en dat zal zijn tussen 12 en 20 uur zijn. Ik heb het gevoel dat dit heel goed voor mij kan gaan werken. Het is in feiten een afspraak die je met jezelf maakt dat je voor en na die tijd gewoon niet eet. Ik denk dat mij dit heel veel rust kan geven wat strijd in mijn hoofd betreft vooral omdat ik een avond snaaier ben. Ook kan ik vrij gemakkelijk mijn ontbijt overslaan en mij daar niet slap of lamlendig door voelen. Wat ik moeilijk vind is dat eten zo’n grijs gebied is. Je moet het toch, en zie dan maar eens maat te houden of het nou om een gezond of ongezonde maaltijd gaat. Door dit toe te passen is het voor 12’en en na 8’en gewoon heel zwart\wit. Je eet niet, punt uit. 

En verder..
Ook ga ik proberen iets vaker de koolhydraten te laten staan. Hoe verzot ik ook op brood, suiker en pasta ben er zijn echt heerlijk alternatieve te maken. Die ervaring heb ik dan weer opgedaan uit twee eerdere pogingen waarin ik weinig tot geen koolhydraten at. 

Stok achter de deur
Persoonlijk heb ik er echt 0,0 moeite mee om over dit onderwerp open en eerlijk te zijn dus dat is ook één van de redenen dat ik hier nu ook over schrijf. Daarbij zijn jullie ook een beetje een stok achter de deur en hoop ik dat ik binnenkort een blog kan schrijven over dat dit echt goed voor mij werkt en de kilo’s eraf ‘vliegen’. Ook ga ik in september een weekje op vakantie en dat is misschien een goed vooruitzicht voor de momenten dat het even moeilijk is of dat je je afvraagt waar doe ik dit eigenlijk voor. Ik hoop er tegen die tijd 10 kilo af te hebben, ik denk dat dit best haalbaar is. Daarbij moet ik me ook gewoon bedenken dat het veel beter is voor mijn gezondheid. Die reden lijkt soms heel ver weg, gek eigenlijk maar toch is het zo. Ik ben het ook zat. Dat lijf, blehh.

Koekje erbij EEFSFOODBedankt voor het lezen <3

Liefs,
Eef

22 reacties op “Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

 1. Oh ik herken die gewicht ‘struggle’ best wel. Nu ben ik nooit de slankste geweest maar dat koken (en eten) zo’n groot deel van mijn leven ‘beheerst’ maakt afvallen soms wat lastiger. Door vegan te gaan ben ik nu wel een aantal kilo’s kwijt al dus ik ga lekker hier mee doe want ik voel me geweldig 😀

  Succes ermee, ben benieuwd naar de volgende stukken die je schrijft over je strijd tegen de kilo’s 😀

  Liefs!

  1. Hi Joyce,

   Slank zijn weet ik ook niet hoe dat is. Dat is ook niet zo per se mijn doel. Ik heb nog het gelukt dat ik lang ben en het optisch misschien allemaal wel mee lijkt te vallen (tenminste dat hoor ik met enige regelmaat). Maar het loopt nu echt de spuigaten uiten. Ik ben nu een paar dagen bezig en het bevalt tot nu toe goed! Laten we hopen een een succes verhaal haha. Bedankt voor je reactie!

   En fijn dat je door je vegan move ook al wat kwijt bent! 🙂

   Liefs,
   Eef

 2. Herkenbaar! Eet als ik gelukkig ben, als ik verdrietig ben, als ik mij verveel, voor de gezelligheid…
  Heel veel succes en hoop dat je mij inspireert! ?
  Groet, Suzanne

  1. Hi Suzanne,

   Ook dat is weer herkenbaar voor mij! Werkelijk aan elk moment kan ik een reden op te eten vastplakken. Erg is het!
   Wie weet wordt dit dan echt het succesverhaal voor mij.

   Liefs

 3. Zet hem op!! Ben benieuwd hoe het je vergaat en update ons af en toe :). Trouwens knap dat je niet zoveel van je eigen baksels eet, mij lukt het nooit om daar vanaf te blijven.

  1. Dankjewel! Heel raar maar ik zou zo graag een maandtje door willen spoelen in de tijd om te zien hoe het dan gaat. Even afwachten, er komt sowieso een update over een maand! Ik bak zoveel dat het bijna saai wordt ofzo, geen idee hoe ik dat moet omschrijven haha.

 4. Hoi Eef,

  Wat herkenbaar wat je schrijft!
  Wat knap dat je voor jezelf de knop om gezet hebt!
  Ik heb voor mezelf ook de knop om gezet en gaan met die banaan?.

  Je kunt het!!! Xx marit

 5. Hey topper,
  Wat goed dat je er mee begint en ik kan helemaal beamen wat Teni zegt! Sterker nog, het helpt mij ook enorm bij afvallen/op gewicht blijven. You go girl, je kan het zeker!
  Liefs, Milou

  1. Lief Milou, dankjewel! Het bevalt me echt heel goed tot nu toe. Ik ben pas een week verder maar heb wel het gevoel dat dit een prima vol te houden ding is. En ook die rust die ik hoopte te vinden is nu al best wel aanwezig. Super fijn! X

 6. Hi Eefje,
  Dit bericht is zo herkenbaar!
  Fijn dat andere mensen ook deze struggles hebben ! Ik hou zelf ook erg van koken en eet het helaas wel heel graag op ….
  Van dit soort blogs wordt ik blij, ik weet dat ik niet de enige ben!
  Bedankt voor het delen, ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!

  1. Je bent absoluut de enige niet Isabel! Zoveel mensen strijden hiermee. Mooi om te lezen dat je het een fijn stuk vindt. Succes in de strijd en bedankt voor de lieve woorden. X Eef

 7. Wat klinkt dit goed.. wel een vraag: mijn baan is best druk. Ik ben begeleider in de gehandicaptenzorg in een horeca gelegenheid, ga je niet helemaal stuk op het feit dat je dan sm morgens niet eet? Mijn dag begint om half 7 dus dan is t best een lange tijd naar 12 uur.. ( of sta ik nu op smoezenstand, haha )

  1. Hi Anne, geen smoezenstand hoor. Ik snap dat je het niet gelijk ziet zitten. Over het algemeen hoef ik niet zo vroeg op dus is de tijd naar 12 uur wat korter van wanneer je om half 7 opstaat. Ik ervaar echt dat mijn lijf er even aan moest wennen en kan soms ook zonder moeite tot bijvoorbeeld 14h zonder eten. Je kunt het ook bijvoorbeeld tussen 11 en 19h proberen. Ik kan dat niet voor een ander bepalen natuurlijk 🙂

   Groetjes,
   Eefje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *