• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Eefje
22 reacties
1 juni 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Momenteel ben ik op mijn allergelukkigst wat betreft het leven, plezier maken, werk en de dingen die ik voor mijn blog en bedrijf mag/moet of kan doen. Er is echter 1 ding waar nog flink wat aan moet gebeuren. Jullie raden het al, mijn gewicht.. Ik ben nu op mijn zwaarst ooit en ik voel mij echt bluhh. Gek genoeg heb ik mij hier weleens rotter over gevoelt en toen woog ik minder dan nu. Ik weet dat het niet alleen maar om dat getalletje op de weegschaal gaat, maar daar moet nu wel echt dringend iets aan gedaan worden! Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Terugblik

In september 2015 schreef ik hier dit stuk over. De vibe waar ik toen in zat heb ik al meerdere malen mogen beleven maar het einde wordt nooit gehaald. Sterker nog ik kom daarna meestal weer 2 keer zoveel aan. Na heel wat pogingen kun je wel raden dat dat flink aantikt..

Hoe zit dat nu?

Minimaal het afgelopen half jaar eet ik weer alles wat los en vast zit. Pffff, hoe erg eten je leven kan beheersen zeg. En dan ben je ook nog ‘foodblogger’, hoe dan?! Dit speelt de afgelopen 2 maanden heel erg door mijn hoofd. Dat het een onbegonnen zaak is omdat het gewoon deel uitmaakt van je werk/grootste hobby. Je zou misschien denken dat het het meeste fout gaat omdat ik veel te veel van mijn eigen baksels opeet. Niets is minder waar. Dit kan ik inmiddels best heel makkelijk laten staan. Er moet natuurlijk wel altijd een beetje geproefd worden maar dit is voldoende. Het zijn de croissantjes, kaas, hartige snacks, mayonaise en chips die het hem doen. Diep van binnen weet ik ook wel dat het gelul is en dat je als eten zo’n grote rol speelt in het dagelijkse leven je er ook voor kunt zorgen dat je kan afvallen. Maar hoe!?

Fijn gesprek

Toen ik voor het eerst met Teni van Fitbeauty.nl had afgesproken zaten wij lekker aan een punt taart en een koffie’tje rond een uur of 1 ‘s middags. Ik zei dat dit mijn ontbijt was. Gelijk daar achteraan zei ik ‘ja ik weet dat het slecht is om die over te slaan blabla etc’. Ik ben het hier niet helemaal mee eens maar ik zei het om die reactie van haar te besparen. Negen van de tien mensen reageren namelijk zo als je zegt dat je niet ontbeten hebt en het al ‘laat’ is. Maar Teni kwam met een voor mij verrassende en hele fijne reactie. Oh joh dat is allemaal gelul, niet ontbijten is prima! Zij lichte daar gelijk wat over toe wat ze vanuit haar studie heeft geleerd. Ik dacht echt zie je nou! Opluchting is niet het goede woord maar het voelde goed om dit even aan te horen. Daarna gingen we snel verder met onze taart.

Maar Eef, wat ga je nu proberen dan?

Intermittent fasting. Wat fasting? Voor de ins en outs hierover verwijs ik je graag door naar één van de vele artikelen die Teni heeft geschreven. Je kunt het op heel veel manieren toepassen. Ik ga voor het tijdsschema dat je 8 uur per dag mag eten en dat zal zijn tussen 12 en 20 uur zijn. Ik heb het gevoel dat dit heel goed voor mij kan gaan werken. Het is in feiten een afspraak die je met jezelf maakt dat je voor en na die tijd gewoon niet eet. Ik denk dat mij dit heel veel rust kan geven wat strijd in mijn hoofd betreft vooral omdat ik een avond snaaier ben. Ook kan ik vrij gemakkelijk mijn ontbijt overslaan en mij daar niet slap of lamlendig door voelen. Wat ik moeilijk vind is dat eten zo’n grijs gebied is. Je moet het toch, en zie dan maar eens maat te houden of het nou om een gezond of ongezonde maaltijd gaat. Door dit toe te passen is het voor 12’en en na 8’en gewoon heel zwart\wit. Je eet niet, punt uit. 

En verder..

Ook ga ik proberen iets vaker de koolhydraten te laten staan. Hoe verzot ik ook op brood, suiker en pasta ben er zijn echt heerlijk alternatieve te maken. Die ervaring heb ik dan weer opgedaan uit twee eerdere pogingen waarin ik weinig tot geen koolhydraten at. 

Stok achter de deur

Persoonlijk heb ik er echt 0,0 moeite mee om over dit onderwerp open en eerlijk te zijn dus dat is ook één van de redenen dat ik hier nu ook over schrijf. Daarbij zijn jullie ook een beetje een stok achter de deur en hoop ik dat ik binnenkort een blog kan schrijven over dat dit echt goed voor mij werkt en de kilo’s eraf ‘vliegen’. Ook ga ik in september een weekje op vakantie en dat is misschien een goed vooruitzicht voor de momenten dat het even moeilijk is of dat je je afvraagt waar doe ik dit eigenlijk voor. Ik hoop er tegen die tijd 10 kilo af te hebben, ik denk dat dit best haalbaar is. Daarbij moet ik me ook gewoon bedenken dat het veel beter is voor mijn gezondheid. Die reden lijkt soms heel ver weg, gek eigenlijk maar toch is het zo. Ik ben het ook zat. Dat lijf, blehh.

Koekje erbij EEFSFOOD
Bedankt voor het lezen <3

Liefs,
Eef

Afvallen Intermittent fasting
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
22 reacties
  1. Joyce

    1 juni 2017 11:58

    Oh ik herken die gewicht ‘struggle’ best wel. Nu ben ik nooit de slankste geweest maar dat koken (en eten) zo’n groot deel van mijn leven ‘beheerst’ maakt afvallen soms wat lastiger. Door vegan te gaan ben ik nu wel een aantal kilo’s kwijt al dus ik ga lekker hier mee doe want ik voel me geweldig 😀

    Succes ermee, ben benieuwd naar de volgende stukken die je schrijft over je strijd tegen de kilo’s 😀

    Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 16:56

      Hi Joyce,

      Slank zijn weet ik ook niet hoe dat is. Dat is ook niet zo per se mijn doel. Ik heb nog het gelukt dat ik lang ben en het optisch misschien allemaal wel mee lijkt te vallen (tenminste dat hoor ik met enige regelmaat). Maar het loopt nu echt de spuigaten uiten. Ik ben nu een paar dagen bezig en het bevalt tot nu toe goed! Laten we hopen een een succes verhaal haha. Bedankt voor je reactie!

      En fijn dat je door je vegan move ook al wat kwijt bent! 🙂

      Liefs,
      Eef

      Beantwoord
  2. Katelijne

    1 juni 2017 19:47

    Lieve Eef! Zet m op!???

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:12

      Dankjewel! <3

      Beantwoord
  3. Suzanne

    1 juni 2017 20:08

    Herkenbaar! Eet als ik gelukkig ben, als ik verdrietig ben, als ik mij verveel, voor de gezelligheid…
    Heel veel succes en hoop dat je mij inspireert! ?
    Groet, Suzanne

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:14

      Hi Suzanne,

      Ook dat is weer herkenbaar voor mij! Werkelijk aan elk moment kan ik een reden op te eten vastplakken. Erg is het!
      Wie weet wordt dit dan echt het succesverhaal voor mij.

      Liefs

      Beantwoord
  4. Kay

    1 juni 2017 21:14

    Zet hem op!! Ben benieuwd hoe het je vergaat en update ons af en toe :). Trouwens knap dat je niet zoveel van je eigen baksels eet, mij lukt het nooit om daar vanaf te blijven.

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:15

      Dankjewel! Heel raar maar ik zou zo graag een maandtje door willen spoelen in de tijd om te zien hoe het dan gaat. Even afwachten, er komt sowieso een update over een maand! Ik bak zoveel dat het bijna saai wordt ofzo, geen idee hoe ik dat moet omschrijven haha.

      Beantwoord
  5. Marit

    1 juni 2017 22:33

    Hoi Eef,

    Wat herkenbaar wat je schrijft!
    Wat knap dat je voor jezelf de knop om gezet hebt!
    Ik heb voor mezelf ook de knop om gezet en gaan met die banaan?.

    Je kunt het!!! Xx marit

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:16

      Wat goed van je! Jij kunt het ook!
      Bedankt voor je berichtje.

      Liefs, Eef

      Beantwoord
  6. Ashkan

    1 juni 2017 23:09

    Proud of you Eefje! Volgende week samen eten? 🙂 Ik wil aansluiten met dit plan! <3

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:17

      Lief!! <3 Gaan we doen, ik hou 'm vrij! Dan hebben we het erover. Xx

      Beantwoord
  7. Fleur

    1 juni 2017 23:42

    Succes, je kan het ??. En eerlijk geschreven, fijn om te lezen

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:36

      Dubbel dankjewel Fleur! X

      Beantwoord
  8. Kim

    2 juni 2017 09:11

    Mooi geschreven! Ik snap het zo goed hoe frustrerend de strijd in je hoofd is.

    Zet m op, elk stapje is er 1 ??

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:38

      Dankjewel Kim! Volgende maand komt er een update en tot nu toe bevalt het me goed. X

      Beantwoord
  9. Milou - HealthiNut

    2 juni 2017 14:05

    Hey topper,
    Wat goed dat je er mee begint en ik kan helemaal beamen wat Teni zegt! Sterker nog, het helpt mij ook enorm bij afvallen/op gewicht blijven. You go girl, je kan het zeker!
    Liefs, Milou

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:40

      Lief Milou, dankjewel! Het bevalt me echt heel goed tot nu toe. Ik ben pas een week verder maar heb wel het gevoel dat dit een prima vol te houden ding is. En ook die rust die ik hoopte te vinden is nu al best wel aanwezig. Super fijn! X

      Beantwoord
  10. Isabel stokman

    2 juni 2017 15:01

    Hi Eefje,
    Dit bericht is zo herkenbaar!
    Fijn dat andere mensen ook deze struggles hebben ! Ik hou zelf ook erg van koken en eet het helaas wel heel graag op ….
    Van dit soort blogs wordt ik blij, ik weet dat ik niet de enige ben!
    Bedankt voor het delen, ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:42

      Je bent absoluut de enige niet Isabel! Zoveel mensen strijden hiermee. Mooi om te lezen dat je het een fijn stuk vindt. Succes in de strijd en bedankt voor de lieve woorden. X Eef

      Beantwoord
  11. Anne

    30 juni 2017 07:32

    Wat klinkt dit goed.. wel een vraag: mijn baan is best druk. Ik ben begeleider in de gehandicaptenzorg in een horeca gelegenheid, ga je niet helemaal stuk op het feit dat je dan sm morgens niet eet? Mijn dag begint om half 7 dus dan is t best een lange tijd naar 12 uur.. ( of sta ik nu op smoezenstand, haha )

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juni 2017 10:12

      Hi Anne, geen smoezenstand hoor. Ik snap dat je het niet gelijk ziet zitten. Over het algemeen hoef ik niet zo vroeg op dus is de tijd naar 12 uur wat korter van wanneer je om half 7 opstaat. Ik ervaar echt dat mijn lijf er even aan moest wennen en kan soms ook zonder moeite tot bijvoorbeeld 14h zonder eten. Je kunt het ook bijvoorbeeld tussen 11 en 19h proberen. Ik kan dat niet voor een ander bepalen natuurlijk 🙂

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Deli Pie – Leiden

volgend bericht

Kokos-karamel ijskoffie

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.992x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.037x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.943x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord