WARNING: deze witte chocolade fudge met pistachenoten en limoen is machtig & mierzoet! Fudge is zo iets makkelijks om te maken. Je kunt er ook in doen wat je zelf lekker vindt dus de variatie is oneindig.
Bij dit fudge recept heb ik ervoor gekozen om er ook nog een koekbodem onder de doen. Extra lekker dus! Het is allemaal heel zoet maar het zout van de pistachenoten en het frisse van de limoen is toch een lichte tegenhanger. Dit recept is voor de echte zoetekauw!
Het recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 4,5 uur
Wat heb je nodig? (24)
• 190 gram Jodenkoeken (10 stuks)
• 35 gram roomboter
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 250 gram witte chocolade, fijngehakt
• 50 gram gezouten pistachenoten + nog 20 gram, fijngehakt
• 1 limoen, de rasp ervan
Benodigdheden:
• rasp
• cake blik
• bakpapier
• steelpan
• spatel
• keukenmachine
Zo maak je het!
1. Maal de Jodenkoeken tot kruim. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koeken. Roer dit goed door elkaar.
2. Doe een bakpapiertje in het cake blik en doe hier vervolgens de koekruimels in. Verdeel over de bodem en druk goed aan tot in de randjes.
3. Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpan. Blijf regelmatig roeren want dit kan snel aanbranden. Voeg dan de chocolade, pistachenoten en limoenrasp toe en roer dit tot de chocolade is gesmolten en het een dikke massa is geworden. Zet het vuur uit en giet dit in de vorm.
4. Maak af met de fijngehakte pistachenoten en laat het geheel afkoelen op het aanrecht. Zet het daarna voor een paar uur in de koelkast. Snij daarna de fudge in blokjes en bewaar het afgedekt in de koelkast. Is het veel te veel? Maak dan maar een half recept en gebruik hiervoor een bakje of klein cake blik.
5. Heb je niet zoveel tijd om te wachten? Zet de witte chocolade fudge met pistachenoten en limoen dan gelijk in de vriezer om het afkoel en opstijf proces te versnellen.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Witte chocolade fudge met noten en sinaasappel
– Caramel macchiato chocolade fudge taart