Burgers, wie is daar nou niet dol op? Nu heb ik voor het eerst in mijn leven een keer kip gehakt gekocht en dat is dus mega lekker om burgers van te maken. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al.. Ik ging voor de makkelijke weg en kocht gehakt dat al gekruid was. Je kunt natuurlijk ook naturel kopen en het zelf lekker kruiden. Dat ga ik de volgende keer eens doen.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Wat heb je nodig? (2 burgers)
• 2 (hamburger)broodjes
• 300 gram gekruid kip gehakt
• 1 avocado
• 1 tomaat, in blokjes
• 2 handjes ijsbergsla
• 4 plakjes ontbijtspek
• 1 rode ui, in ringen
• 1 el kwark
• 1 el mayonaise
• peper
• olijfolie
Benodigdheden:
• 2 koekenpannen
• spatel
• 2 velletjes keukenrol
Zo maak je het!
1. Zet een koekenpan op halfhoog vuur en bak hier kort de broodjes in totdat ze een krokant randje hebben.
2. Verdeel het gehakt in tweeën en kneed hier burgers van. Het kip gehakt is best vet dus je hebt geen tot nauwelijks olie nodig om in te bakken. Leg de burgers in de pan en bak deze om en om gaar met een lekker bruin korstje.
3. In de tussentijd bak je in een andere pan het spek bruin en krokant. Wanneer dit klaar is laat je ze uitlekken op keukenrol en bak je in het achtergebleven vet de uienringen.
4. Prak de avocado met een vork en meng dit met de tomaat blokjes, kwark, mayonaise en flink wat peper.
5. Verdeel wat sla op de onderkant van het broodje, vervolgens een flinke schep van het avocado mengsel, dan de burger (zorg dat deze goed gaar is), schep hier dan nog een beetje van het avocado mengsel op en maak af met de spek en de uien. Smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Mexicaanse burger
– Serrano-ham-burgers