Toffe zaken

GYS Amsterdamsestraatweg – Utrecht

Ik was al fan van Gys dus een uitnodiging voor het proeven van de nieuwe kaart sla ik natuurlijk niet af. Dit was de enige Gys waar ik nog niet eerder geweest was dus de locatie was wel nieuw voor mij. Ik dacht, en meerdere met mij dat ze overal dezelfde kaart hebben. Maar dit blijkt dus niet zo te zijn. Iedere Gys heeft zijn eigen kaart. Natuurlijk komen er wel gerechten overeen. Bestel de vegan kapsalon en je bent ook fan, beloofd!
Een leuk gedekte lange tafel stond voor ons klaar. Er zouden maar liefst 20 bloggers aanschuiven, volle bak dus! Het regende een beetje buiten en binnen was het bloedheet. Ik zat weer als eerste met de menu kaart te wapperen voor een beetje verkoeling. Na een heerlijk verfrissend homemade ijstheetje kwam de eerste gang op tafel. Ik zal jullie laten zien wat we allemaal te proeven kregen:

Broodjes eerste ronde Gys EEFSFOOD

Heerlijk brood met bietenspread en salsa, aubergine spread met gehaktballetjes en mijn favoriet van de 3 was die andere met kikkererwten en tempeh erop. Zo lekker, ik ben echt benieuwd welke kruiden ze daarvoor gebruiken. En volgens mij was dit dezelfde als die ze op hun kapsalon doen. 

Bietensalade Gys EEFSFOOD

Bietensalade. Ik ben zelf niet zo’n fan van bietjes maar ik eet het wel altijd gewoon als ik het voorgeschoteld krijg. Eerlijk: Ik vond deze salade tegenvallen. Ik miste dressing en een beetje een smaakmaker want het was echt flauw. Wel super gezond natuurlijk!

Lente salade Gys EEFSFOOD

Lentesalade. Deze was met onder andere geroosterde bloemkool. Ook hier miste helaas echt een smaakmaker. Wederom heel gezond haha!

Amuses Gys EEFSFOOD

Ik ben even kwijt wat voor een visje het nou precies was maar het smaakte wel goed. De gebakken courgette met geitenkaas crème vond ik ook lekker! Jammer dat we dit met 6 moesten delen. Meer dan alleen proeven zat er dus niet in.

Courgette carpaccio Gys EEFSFOOD

Courgette carpaccio, het plaatje van de middag als je het mij vraagt! Heerlijk met dat pistachekruim erop en het ziet er prachtig uit.

Lamsburger Gys

Lamsburger met geitenkaas crème, gegrilde aubergine en pesto. Ik vond dit echt lekker! En ik had geluk want ik had een vega naast me en iemand die geen geitenkaas lust. Winning voor mij dus.

Wortelburger Gys EEFSFOOD

Wortel kikkererwten burger. Eigenlijk het enige dat je proefde was wortel, niets meer, niets minder. Ik vond dit echt zonde want ik houd wel van een groenteburger. Ook dit was echt flauw van smaak. 

Dessert Gys EEFSFOOD

Toetjes! Als ik het goed heb onthouden was dit ook allemaal vegan. Achteraan ligt een stukje appeltaart, dit was echt heel erg lekker, daar had ik wel een hele punt van gelust! Gelukkig was de rest meer van chocolade dus dat kwam goed uit. De ‘cheesecake’ was ook lekker!

Een super gezellig middag gehad en leuk iedereen weer gezien te hebben. 

Hee maar Eef! Je bent helemaal niet zo positief over alles wat je gegeten hebt, waarom schrijf je er dan toch over? Nou ik was vooraf van plan hierover te schrijven omdat ik dus al fan was van Gys. Het viel hier en daar wat tegen maar ik ben hier graag eerlijk over en ik hoop dat jullie dat kunnen waarderen. Op de kaart houden ze veel rekening met van alles. Eet je dus vegan of vegetarisch? Kun je hier prima terecht! 

Als ik weer eens in de buurt ben ga ik zeker nog eens bij Gys langs!

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.