Toffe zaken

Sushi ’n Sake – Amsterdam

Laatst kon ik helaas niet bij een event van Sushi ’n Sake aanwezig zijn. Erg leuk dat je dan soms op een andere dag alsnog mag komen eten met iemand. Dit keer was mijn moeder de gelukkige. Met de trein vanuit Leiden is best goed te doen want je hoeft maar 1 keer over te stappen. En vanaf station Muiderpoort is het prima te lopen. Eigenlijk had ik alleen maar ervaring met de grotere all you can eat sushi concepten maar na deze avond is dat veranderd.
Ons tafeltje werd gewezen en wij kregen de dranken kaart op tafel. Mijn moeder en mij maak je eigenlijk het meest blij met een grote fles spa rood, dit bestelde wij dus ook. Met de reactie “oh wordt het zo’n avond’ lieten wij ons overhalen om ook verrast te worden door iets alcoholisch. Deze zaak heet niet voor niets Sushi ’n Sake natuurlijk. We kregen een licht zoete sake met een klein beetje bruis erin. Dit was echt lekker!Bubbel sake EEFSFOOD

Zoals besproken zouden we deze avond verrast worden met wat gerechten. Ik vond dat best spannend. Met ‘ander’ eten lust ik ongeveer alles maar in de sushi wereld ben ik iets kieskeuriger. Maar daarom wel leuk om misschien wat grenzen te verleggen. Als eerst kwam er sashimi van zalm, tonijn & makreel voor ons neus. Heerlijk!
Sashimi EEFSFOOD

Daarna kregen we een soort taartje met komkommer, krab & avocado. Ik ben niet zo’n fan van krab maar ik moet zeggen het viel me niet tegen! Sterker nog, het was best lekker. Volgende keren ga ik niet meer zo moeilijk doen om het ergens uit te vissen.
Taartje krap EEFSFOOD

Hierna kregen wij een bordje met vega sushi. 1 Soort gevuld met wortel en de andere met omelet, zeewier en ook wortel. De grote rol vond ik het lekkerst. Ik heb nog nooit eerder bewust vega sushi gegeten. Mijn favoriet gaat het niet worden maar als je echt vega bent is dit wel fijn.
Vega sushi EEFSFOOD

Hierna kwamen er nog 2 handrolls op tafel. 1 Was met krap en de andere met zalm. Ik nam die met zalm. Ik vind de soort pittige mayo die meestal in deze rolls zit zo ontzettend lekker. Smullen was dit. Met de camera was ik op dit moment minder vriendjes want geen een foto hiervan was scherp dus die laat ik even achterwegen. Wij kregen ook nog aan andere sake op tafel. Deze was nog voor beginners werd ons verteld.. Wauw als dat zo is, wat ik wel aanneem dus. Moet je echt een die hard zijn om echte echte sake lekker te vinden. Ik vond het echt niet lekker. Ik gaf het wel een heel glas de kans om die conclusie te trekken en het niet alleen op 1 slokje te baseren. Niet aan mij besteedt dit. Mijn moeder werd er ook niet heel blij van.

Toen kregen we iets op tafel wat echt fantastisch smaakte. Een soort loempia deegje met daarin beef, uitjes en nog meer wat heel lekker was. Ik weet niet of hier een naam voor is en wat er allemaal precies nog meer in zat maar het smaakte echt top! Hierna kregen we het nogmaals maar dan met kip. Ook zo lekker!Deeg hapje EEFSFOOD

Er werd gevraagd of we genoeg hadden of dat we nog iets wilde hebben. Ik kon het niet laten om nog naar mijn all time favo sushi te vragen. Namelijk die met een gefrituurde garnaal erin. Yummm!
Garnaal sushi EEFSFOOD

Toen dachten wij eigenlijk dat dit het was en stonden rustig op om onze jas aan toe doen. Maar toen bleek dat er nog een toetje aankwam. Razend snel gingen wij weer zitten. Jawel 2 grote bollen witte en zwarte sesamijs kwamen onze kant op. Heerlijke afsluiter!
Sesamijs EEFSFOOD

Leuke avond en lekker gegeten. Voor mij helemaal anders om een keer sushi op een rustig tempo te eten. Echt aan te raden om een keer te doen. Daarbij is Sushi ’n Sake ook klein met maar een stuk of 6 tafels. Ook rustig qua herrie om je heen dus. 

Sushi ’n Sake is te vinden op de Dapperstraat 34A te Amsterdam.

Liefs,
Eef

No products in the cart.