• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Video's

Aflevering 3: Zo zet je koffie met een Hario v60

Leroy
Geen reacties
16 mei 2017
yt-v60

Na drie keer snoozen en wetende dat ik flink moet gaan trappen voor de trein is dit mijn grote held in de ochtend: de Hario v60. Snel, effectief en super snel schoon. Eigenlijk moet iedereen die moeite heeft met de ochtenden deze koffiezetter in de kast hebben staan. 

De v60 lijkt een beetje op de filterdrager uit een ouderwets koffiezetapparaat. Plaats de filter erin, even doorspoelen, koffie erin en schenken maar met het water. Wat anders is zijn de gedraaide ribbels. Het water maakt een kleine draaibeweging voordat het je mok inloopt. Hierdoor worden de aroma’s en smaken van de koffie in de extractie opgenomen waardoor je kopje koffie nog lekkerder smaakt als anders.

Wat heb je nodig?
Hario v60 maat 2
Filters voor de Hario v60 maat 2
18 gram (gemalen) filter koffiebonen
Weegschaal
Kopje
Ketel (mag ook waterkoker zijn)
Koffiemaler (optioneel)
Water

Stap 1: Vouw de filter zo dat ie goed blijft zitten. Dit doe je door de ribbelkant naar binnen te vouwen. Schenk hier warm water overheen. Zo smaakt je koffie straks niet naar papier. Vergeet hierna het water niet weg te gooien.

Stap 2: Weeg nu 18 gram koffie af. Maal de koffie redelijk grof. 

Stap 3: Stop de koffie in de filter.

Stap 4: Gooi nu de koffie erin. Schenk hier 50 gram warm water overheen. Begin in het midden en schenk ik cirkels naar buiten toe. Dit staat gelijk aan 50 ml. Laat de koffie 30 seconden aan het water wennen. Dit proces wordt ook wel bloomen genoemd. 

Stap 5: Giet nu in mooie cirkels de overige 175 gram water in je filter. Wacht nu ongeveer 4 minuten.

Stap 6: Filter eraf, even draaien en drinken maar! Een lekker fris bakje koffie.

Coffeetalk
Delen:
geschreven door

Leroy

Het kan je passie zijn, je held op de maandagochtend of het drankje op een eerste date. Koffie. Wij Nederlanders zijn er gek op, maar ook ver daarbuiten wordt dit zwarte goud met liefde voor je bereid. Van ene speciale espressobar tot aan de bekendste branderij van Utrecht, je leest het nu allemaal hier op Eefsfood.
vorig bericht

Crispy risotto venkel balletjes met citroen en pecorino

volgend bericht

Sushi ‘n Sake – Amsterdam

meest gelezen
40.031x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
25.583x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
14.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
12.021x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas
Bakrecepten Recepten Taart Video's

Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas

1 min leestijd
9 november 2017
Een biscuitmix gebruiken of zelf bakken?
Video's

Een biscuitmix gebruiken of zelf bakken?

1 min leestijd
2 april 2018
Meringue kookschuim, zo maak je het!
Video's

Meringue kookschuim, zo maak je het!

1 min leestijd
21 augustus 2017
yt-jongenmeisje
Video's

Taart: wordt het een jongen of meisje?

1 min leestijd
19 februari 2017
Proefvideo #5 | Gevuld speculaas | EEFSFOOD
Video's

Proefvideo #5 | Gevuld speculaas | EEFSFOOD

1 min leestijd
30 november 2017
Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)
Eetdagboeken Video's

Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)

1 min leestijd
8 februari 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE ALLERLEKKERSTE TOMATENSALADE🍅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben zó dol op tomaat en deze makkelijke salade is echt een en feest om te eten😍 Naast goddelijk is het ook extreem simpel👌🏻 Die bol burrata is een extra’tje, zelfs zonder is dit héérlijk! Lekker als maaltijd maar ook als bijgerecht voor 2-4 personen. Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️350 gram kleine tomaatjes, gehalveerd*
➡️1/2 rode ui, fijngesnipperd
➡️2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes
➡️2 el olijfolie
➡️1 el balsamicoazijn
➡️1 el (noten)azijn*
➡️1/2 el suiker
➡️1/2 tl versgemalen zwarte peper
➡️1/2 tl grofgemalen zeezout
➡️1/2 teen knoflook
➡️2 el geroosterde pijnboompitten
➡️Burrata of mozzarella🤍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat de gemarineerde tomaten minimaal een half uurtje staan op het aanrecht. Maak af met burrata, pijnboompitten en een takje basilicum🌱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
*het is lekker om verschillende soorten tomaat te gebruiken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
*notenazijn vind ik echt goddelijk! Hier niet zo makkelijk te krijgen, mijn fles komt uit Frankrijk. Mocht je het niet hebben of willen kun je gerust een tweede eetlepel balsamico gebruiken of een andere azijn die je lekker vindt🌰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bonustip! Het is ook nog heel lekker om kalamata olijven in dunne ringetjes te snijden en er doorheen te doen🫒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op?✅ Eet smakelijk🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #tomatensalade #makkelijkensnel #tomaten #burrata #basilicum #pijnboompitten #azijn #salade #receptenpagina #foodblog #foodienl #bijgerecht #burrata #olijfolie #balsamico #rodeui
EEN DROOM DIE UITKOMT❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ EEN DROOM DIE UITKOMT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
IK. HEB. EEN. BOOT. 😍. Eentje waarin je kunt slapen en koken, dus eigenlijk is het net een tweede huis🏠 Dat ik ooit een boot zou willen wist ik allang, maar een paar jaar geleden begon ik er serieuzer over te denken💭 En nu is het gewoon zover🙌🏻 Ik ben zó exited en iedere keer als ik zeg ‘dit is mijn boot’ voelt het nog méga onwerkelijk..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook al ben ik helemaal geen klusser, heb ik al plannen om om het keukentje een dikke upgrade te geven⚒️ Van de winter krijgt ie een andere kleur! Ik heb al wat op het oog, maar dit kan nog veranderen🌈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ultieme doel is het toch wel om een keer de trossen los te gooien voor minimaal een maand en lekker door Nederland heen te touren📍 Op taart bakken na kan er ook gewoon op gewerkt worden📷 Het lijkt me heerlijk om in een dorpje de haven uit te lopen en daar een koffie tentje op te zoeken bijvoorbeeld☕️ Dat zijn nu weer dromen voor later😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En ja, ik vind het ook knetter spannend!😱 Zoveel zin in dit🙌🏻 #eefsbootleef
BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑 ⠀⠀⠀ BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boterkoek is mijn standaard succesnummer! De mensen die het proeven zijn áltijd aangenaam verrast en vragen naar het recept😍 Een dikke tip als je iets lekkers wilt meenemen dus! Je hebt er geen moeilijke dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes is wel aan te raden. Zo kun je de abrikozen en rozemarijn makkelijk snijden en hakken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik denk aan goede messen, dan denk ik aan Wüsthof. Serieus waar! Een aantal jaar geleden werkte ik in een kookwinkel en daar verkochten we ook dit prachtige merk. Ik stond altijd glunderend naar messenkast te kijken met de gedachte “als ik later groot ben ga ik hier een set van kopen”💭 Dat is er tot op heden nog niet van gekomen en nu mag ik gewoon met ze samenwerken?! Dat zijn goals hoor!❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wüsthof is een Duits merk en bestaat al sinds 1814. Deze messen komen uit de Classic Ikon lijn. Het is echt een geweldig kado voor een kookgrage vriend, familielid of jezelf. Check wusthof.com voor meer informatie. Er is zelfs een lijn waarmee je je mes zelf kunt samenstellen🙌🏻 Het is echt een keukenvriend voor het leven want ze gaan héél lang mee!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij de boterkoek ook maken? Dit heb je er voor nodig:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️300 gram patentbloem
➡️250 gram roomboter
➡️100 gram kristalsuiker
➡️80 gram witte basterdsuiker
➡️1 zakje vanillesuiker
➡️flinke snuf zout
➡️75 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
➡️15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer)
➡️2 eetlepel melk of geklutst ei
➡️1 handje amandelstiften
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bereidingswijze kun je nu vinden op de homepage van eefsfood.nl ✨ Veel bakplezier!👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #WUSTHOF #MyWUSTHOF #boterkoek #recept #receptenpagina #succesnummer #bakrecept #messen #vlijmscherp #koksmes #abrikoos #rozemarijn #roomboter #foodienl #instarecept #foodblog #koek
BIJNA WEEKEND🥂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jaren gele BIJNA WEEKEND🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jaren geleden ging ik een keer uit eten en kreeg ik dit lekkere drankje om de avond mee te beginnen🍋 Het is me altijd bijgebleven en ik heb het al eens vaag in mijn stories gedeeld. Je hebt 5 ingrediënten nodig, meer niet! Één daarvan is verrassend, namelijk witte Port👌🏻 Het zijn 3 gelijke delen. Voor een lekker gevuld wijnglas neem je:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 ml witte Port
➡️50 ml tonic, ik nam Fever Tree citrus & fresh
➡️50 ml bruiswater met citroen, ik nam Charlie’s
➡️3-4 ijsblokjes
➡️2 schijfjes bio citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alles bij elkaar in een mooi glas en het proosten kan beginnen🥂 Mocht je geen fan zijn van tonic en het ook iets zoeter willen kun je het ook met bitter lemon proberen🍸 Perfect om vrienden of familie mee te verrassen die bij je komen eten🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt je dit lekker? Sla de video dan op om het makkelijk terug te kunnen vinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne vrijdag en PRRRRROOST☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #zomers #nix18 #tonic #witteport #bruiswater #citroen #ijsblokjes #biocitroen #aperitief #weekenddrankje #verfrissend #foodblog #receptenpagina #ijsklontjes
PIÑA COLADA SLOF🍍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Say wh PIÑA COLADA SLOF🍍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Say whuut? Ja echt! Ineens viel het kwartje en leek me dit een briljant idee. Ik ben het gelijk uit gaan voeren en hierbij het resultaat🎉 Hij is echt heeeeeel lekker😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wist jij dat o.a. verse ananas de werking van gelatine weet te kraken?! Een bepaald stofje uit deze vrucht zorgt ervoor dat gelatine niet doet wat het zou moeten doen. Toch wilde ik per se verse ananas gebruiken en heb ik een manier geprobeerd om toch een mooie en vooral lekkere toplaag te maken. Dat is gelukt💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De slof heb ik gevuld met een smeuïge spijs die voor een groot deel uit verse kokos bestaat🥥 De tussenlaag is gemaakt van kokosyoghurt. Een beetje fluffy gemaakt met xanthaangom, geinig spul is dat (niet noodzakelijk overigens)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Wat ik érg kan aanraden. Het recept staat nú voor je klaar op eefsfood.nl✨ Durf jij het aan? Sla de post op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Of tag de grootste piña colada lover die je kent👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nix18 #sloffentaart #pinacolada #ananas #kokos #rum #foodblog #bakrecept #cocktailtaart #fruit #koek #spijs #foodfotografie #pineapple #heelhollandbakt #coconut #yoghurt #slof #versekokos #kokosyoghurt #zomertaart
FAVORIETE SUSHIBOWL🍤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soms FAVORIETE SUSHIBOWL🍤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Soms heb ik ineens zóveel zin in sushi, dat ik daar dan echt iets mee moet doen😍 Als ik het dan thuis wil maken kies ik altijd voor een bowl. Veel sneller klaar en eigenlijk net zo lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben weinig experimenteel want ik maak ze bijna altijd hetzelfde. Op deze manier vind ik het gewoon het lekkerst🤤 Voornamelijk groene groentes, een licht pittige mayo, gebakken uitjes en wat tonijn, zalm of garnalen🐟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn ingrediënten voor deze bowl heb ik bij @flinknederland besteld🚴🏻‍♀️💨 Binnen minuten staan ze voor de deur en dan kun je gelijk de keuken in👩🏻‍🍳 Tijdbesparing en ultiem gemak als je het mij vraagt🙌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je Flink ook proberen?! Met de code EEFSFOOD ontvang je €15,- korting op een bestelling van minimaal €30,-. Deze code doet het alleen voor nieuwe gebruikers en is geldig tot en met 17 augustus✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Kook de rijst volgens de verpakking (ongeveer 75 gram pp) en breng daarna op smaak met wat sushi azijn.
➡️Snijd ongeveer 8 garnalen doormidden en marineer deze in wat olie, knoflook en chili poeder. Bak op hoog vuur in korte tijd gaar.
➡️Maak de mayo aan met wat chilipoeder.
➡️Schaaf de komkommer tot linten, snij een bosui in ringetjes en de avocado in blokjes.
➡️Doe de afgekoelde rijst in een kom, doe hier de edamame boontjes, bosui, avocado, komkommer & garnalen bovenop. Maak af met de mayo, sojasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en wat nori kruimels.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schenk een lekker drankje in en het feest kan beginnen! Eet smakelijk🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met Flink💞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #flinknederland #sushibowl #instarecept #garnalen #nori #sushirijst #komkommer #bosui #avocado #sojasaus #chilimayo #sesamzaadjes #comfortfood #gebakkenuitjes #foodienl #foodblog #receptenpagina
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
4 augustus 2022

Piña colada sloffentaart

Piña colada sloffentaart
3 augustus 2022

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos
30 juli 2022

Romige speculoos ijsjes

Romige speculoos ijsjes
27 juli 2022

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
11 juli 2022

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord