Blog

EEFSFOOD overzicht week #19

Maandag
Maandag begon op tijd bij mij thuis! Leroy stond voor de deur en we hadden weer een aardige to do lijst af te werken. Ik sprokkelde wat dingen bij elkaar om voor ons een ontbijt te maken. Ik dacht echt dat het niet zo lekker zou zijn maar het viel mee en was eigenlijk verrassend lekker!
Storie ontbijt foto EEFSFOOD

Ik wil eigenlijk al heel lang iets verbeteren aan mijn site en het is eindelijk gelukt om dat te doen. Dat is precies 1 (van de vele) dingen die zo fijn zijn aan Leroy! Ik heb er 0 verstand van en hij gaat op onderzoek uit en stopt niet tot het gelukt is. Als je bij mij op een bepaald soort recept zocht zoals ontbijt of taart moest je kilometers scrollen om een beetje te zien wat voor een recepten ik erop had staan. Nu is dat allemaal veel overzichtelijker. Wel veel kleinere foto’s maar wel een stuk meer overzicht. Ik ben blij want ineens zie ik al mijn gemaakte taarten op een rijtje staan, en dat zijn er toch best een hoop. Ook zijn er op de homepage wat dingen aangepast. Dit zie je voor als je de site opent op je laptop. Wat vinden jullie?
Taart overzicht EEFSFOOD

Dinsdag
Op naar werk, prima dagje & vroeg naar bed. Joe!

Woensdag
Ik had echt zin in deze dag! Rond half 3 vertrok ik van huis richting Amsterdam. Ik was door Neuhaus PR namens restaurant 5&33 uitgenodigd om mee te gaan op asperge persreis. Super leuk! Eerst even langs een paar oud collega’s voor een verfrissend drankje. Wat een heerlijk weer!
Raspberry juice EEFSFOOD

Eenmaal aangekomen bleken we maar met een select groepje te zijn. Eerlijk gezegd zijn dat altijd de leukste! Je kunt gewoon met iedereen wel een praatje maken etc. Verdeeld in 2 taxi busjes reden we richting Bilthoven. Hier waren wij te gast bij de familie Buijs en kregen we uitleg en toelichting over het steken van asperges en het groeiproces. Rete interessant als je het mij vraagt! Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat je groene asperges gewoon rauw kunt eten. Iedereen mocht dan ook zijn eigen asperge afbreken en proeven. Ik was echt positief verrast! Super sappig.
asperge velden EEFSFOOD

Na het bezoek aan de asperges gingen we terug met de taxi. Er stond wijn voor ons klaar, in de taxi. Wat een leven! We hadden zelfs bonbons met asperge vulling gekregen. Gekke combi maar zeker niet vies. De wijn kickte er wel een beetje in bij ons allemaal want we hadden echt mega veel trek. Eenmaal terug bij 5&33 stond er een lange tafel mooi voor ons gedekt. Precies tegenover de open keuken dus we konden goed meekijken. De bakjes brood die op tafel kwamen waren in no time leeg. Fijn dat dat de hele tijd werd bijgevuld. We kregen hoe kan het ook anders een aspergesoep om mee te beginnen. Bij het voorgerecht en hoofdgerecht mochten we uit 2 dingen kiezen, dat was geen makkie. Vooraf kreeg ik witte en groene asperges met een gepocheerd ei en volgens mij was het Serranoham. Als hoofdgerecht kwam dit. Kijk en krijg vanzelf trek:
Asperges hoofdgerecht EEFSFOOD

Alsof dat niet genoeg was kwam chef Nadia nog een flinke berg verse truffel over de boel heen schaven. En als je denkt dat dat alles was kwam er ook nog een fantastische asperge risotto met geroosterde hazelnoot erop. Dit was echt hemels!
asperge risotto EEFSFOOD

Ja echt alles was van asperge! Zelfs het ijs dat we kregen bij het dessert. Dat was even net zo’n gekke gewaarwording als de bonbons eerder deze middag. Daarnaast lag een heerlijk taartje met lemoncurd en aardbeien. Er zat zelfs goud op! Echt wat een top diner en wat een super leerzaam en leuke middag. Ik heb echt super genoten!
Asperge dessert EEFSFOOD

Donderdag
Donderdag begon met een beetje uitslapen. Daarna een bakkie koffie/werkoverleg met Leroy op het terras.
Terras roos EEFSFOOD

Daarna verplaatste we naar de Coffee Company om onze laptop open te klappen. Ik kreeg het meest bizarre mailtje ooit en eigenlijk stond de rest van de middag in het teken hiervan. Een nee, niet in positieve zin maar gelukkig kon ik er ook gelijk al om lachen. Eenmaal thuis moesten er echt nog wat dingen gebeuren. Wat lekkers gemaakt en gefotografeerd.

Vrijdag
Aan het werk! Moederdag is nu echt bijna zover. Ik had het heel druk verwacht maar het was gewoon druk. Ergens fijn wel want ik stond maar in mijn eentje. Veeleisende moeders wonen er in Leiden. Wat een wensen allemaal! Mijn collega’s die zaterdag werkte zijn wel langzaam dood gegaan van de bizarre drukte. Trots op jullie girls!Doosjes bonbons EEFSFOOD

Zaterdag
Lekker uitgeslapen en een productieve middag, zo fijn vind ik dat! Het was de hele tijd bewolkt maar het licht was mooi. Want denk je? Mijn baksel is af en klaar voor de foto begint keihard de zon te schijnen. Doei goed licht.. Halve woonkamer weer verschoven en er toch nog iets van kunnen maken gelukkig. Ik maakte iets overheerlijks. Hier komende week meer over:
Risottoballen EEFSFOOD

’s Avonds ging ik nog uiteten met vriendinnen. Zij gingen daarna nog naar de film maar ik ben daar niet zo van. Gelukkig mocht ik wel met ze mee-eten! Onderweg naar huis schoot ik nog een mooi plaatje en was ik precies op tijd thuis voor het songfestival. Ja ik kan niet geloven dat ik dit typ Ik ben echt een songfestival ‘hater’ namelijk. Vorig jaar keek ik natuurlijk wel om dat held Douwe daar stond te shinen maar ik zat er dit jaar helemaal in..
Leiden view EEFSFOOD/

Zondag
Moederdag, ik heb er niet zoveel mee. Klinkt misschien een beetje makkelijk maar gelukkig denkt mijn moeder er ook zo over. Zij nodigde mij zelfs uit om te komen ontbijten. Winning! Ik verras haar wel een keer op een onverwacht moment. Dat is toch ook veel leuker? Ik heb in ieder geval genoten van een lekker ontbijt met verse broodjes. Daarna ging ik weer naar huis en was ik helemaal in een opruimen en weggooi mood. Daar heb ik even dankbaar gebruik van gemaakt. 

Daarna pakte ik mij laptop er nog bij om wat dingetjes uit te werken voor komende week. En ik genoot nog van een puntje Oreo pindakaas cheesecake wat ik nog in mijn vriezer had liggen.
Oreo taart happen EEFSFOOD

Tot volgende week! 

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.