Toffe zaken

Bar El Camino – Tenerife

Als je denkt aan Spanje, denk je aan tapas. Denk je aan tapas, denk je aan ‘die kun je daar overal eten’. Van dat laatste was ik overtuigd maar dat blijkt toch een beetje anders te liggen.
Bar El Camino gevel EEFSFOOD

Onze halve vakantie was al om en toch hadden we nog niet echt tapas gegeten. Er staan overal op de kaart wel kleine hapjes, maar bij de één onder de noemer ‘starters’ en bij de andere is het meer bedoeld om je gekozen gerecht mee aan te vullen. Na de middag dat wij alweer voor gaas gingen en mega honger hadden tijdens de siësta (lees: alles was dicht) was het genoeg geweest. Dan maar plannen dat we de volgende dag toch echt tapas gingen eten ergens. We raadpleegde internet voor wat tips. We kozen een tapas bar uit, en om daar op tijd te zijn was de opdracht van de volgende dag. Bar El Camino Broodje EEFSFOOD

Die hele bar hebben we niet bereikt! Onderweg in Puerto de la Cruz kwamen we iets leuks tegen namelijk: Bar El Camino. We besloten hier onze tapas te gaan eten. Geen nanoseconden spijt van gehad! Wat een leuk plekje. Binnen is het heel klein met maar 5 tafeltjes. Met het terras komen daar nog eens 8 tafels bij. Er stond best een harde wind en na 1 minuut op het terras besloten we toch binnen te gaan zitten. Dit was eigenlijk ook veel leuker want je maakte veel meer de sfeer van dit tentje mee. En een groot deel van de tapas staan je gewoon te roepen vanaf de bar.Bar El Camino Bar EEFSFOOD

De eigenaar vertelde vol trots dat hij real food serveerde. We snapte gelijk wat hij bedoelde toen hij ons uitnodigde even een kijkje in die pannen te nemen. Ook hebben ze hier geen kaart omdat de hapjes geregeld wisselen. Bar El Camino EEFSFOOD

Hier, bij Bar El Camino heb ik dus echt de lekkerste tapas ooit gegeten! Allemaal zo smaakvol en niet zo standaard. Er was ook een kikkererwten prutje en kip bij. Dit was misschien wel mijn lievelings! Ik was nog geen dag thuis en ik heb dit gelijk geprobeerd na te maken. Met succes! Het recept daarvoor kun je HIER vinden.Bar El Camino eenmaal aan het eten EEFSFOOD

Ik kan moeilijk zeggen boek even een retourtje naar Tenerife om hier te gaan eten. Maar mocht je ooit in de buurt zijn zou ik dat echt gaan doen!Bar El Camino zithoek EEFSFOOD

De vakantieweek was snel om, anders had ik hier echt nog een keer heen gewild!

Liefs,
Eef

No products in the cart.