Blog

Hapjes voor 120 personen – bruiloft catering

Heel lang naartoe gewerkt en dan is het ineens voorbij! Een catering als deze is niet even binnen een week geregeld. Maanden geleden werd ik hiervoor benaderd. Een hoop mail verkeer, belletjes en ook een afspraak ging eraan vooraf. En dan had ik nog niks gedaan met mijn eigen voorbereiding. Je kunt altijd alles wel vooraf plannen maar het bereiden van alle hapjes zijn toch wel lastig om in een tijdschema te plannen. En het blijft eten, dus je hebt te maken met versheid. Dan begint dat lange wachten tot de echte datum nadert en dan mag je eindelijk los!
Eigenlijk wilde ik een hele film maken van dit gebeuren. Al snel kwam ik erachter dat dat niet echt zou gaan werken en dat ik daar ook helemaal niet zo’n zin en tijd voor had. Ik kon mijn tijd wel aan iets beters besteden en dat was dit zo goed mogelijk uitvoeren. Er komt nog wel een video aan waarin beelden te zien zullen zijn van deze hele dag. 

Ik en mijn superteam moesten weer in het Bloemenbed in Noordwijk zijn. Hier deed ik al eerder een bruiloft catering voor 100 personen en een feest voor 60 personen. Fijn als je de locatie al kent! Ook zorgen wij deze avond voor de drankjes. Dit was wel allemaal ingekocht door het bruidspaar. Wij moesten alleen rondlopen met wat drankjes en een barretje creëren waar je zelf je drankje bij ons kon halen. 
EEFSFOOD superteam

Er stonden 4 hapjes op de planning: Italian style saucijzenbroodjes, croissant rolls met spinazie en feta, wraps met gerookte zalm, bieslook roomkaas en komkommer & mini kip saté met pindasaus, gebakken uitjes en alfalfa. 

Als eerste waren de saucijzen aan de beurt. Mijn grootste zorgen waren eigenlijk hoe ik dat snel en goed kon opwarmen in maar het mini oventje dat ze hier hebben staan. Gelukkig ging dit sneller van verwacht en waren mijn zorgen voor niets geweest. Wat deze saucijzen Italiaans maakt? Er zitten onder andere gebakken stukjes prosciutto ham, pijnboompitten, olijven en Italiaanse kruiden in. De eerste ronde werd er nog veel nee gezegd omdat iedereen net gegeten had. Maar ik had maar 3,5 uur om mijn 4 hapjes in te serveren dus we begonnen lekker op tijd.
Saucijzen EEFSFOOD

Daarna waren de wraps aan de beurt. Ik had bamboe bootjes gekozen om hier 3 stuks in te leggen. Gelukkig had ik hulp want het snijden en allemaal neerleggen kost wel wat tijd! Als topping strooide we er nog wat fijngesneden bosui overheen. Hier werd al meer van gegeten, vast ook omdat het iets lichter valt dan een saucijzenbroodje.
Wraps in de maak EEFSFOOD

Ronde 3 waren de rolls met spinazie en feta. Ook het opwarmen hiervan ging perfect. 
Spinazie rolls EEFSFOOD

Toen begon ik aan het grillen van maar liefst 300 mini saté’tjes. Ik dacht dat het aan de vroege kant was maar toen eenmaal bleek dat het niet zo snel ging was dat maar goed ook. 
Sate op grill EEFSFOOD

Deze dienbladen waren steeds binnen een halve minuut leeg. Of iedereen had ineens trek of dit viel het meest in de smaak. 
Sate in bakjes EEFSFOOD

Aan het einde van de avond hadden we een beetje teveel eten. Hoewel het zonde is heb ik dit toch liever dan te weinig. En alle hoeveelheden waren natuurlijk van tevoren besproken met het bruidspaar. Al met al weer een zeer geslaagde avond. En uiteraard was deze avond mede mogelijk gemaakt door toppers Guusje, Jolanda, Leroy, Tara Lee & Marjolein. Super thanks guys <3!

[grey_box]We hebben Eef ingehuurd voor de catering van onze bruiloft. Ze kwam met goede en lekkere voorstellen qua hapjes en stond ook altijd open voor suggesties vanuit onze kant. Tijdens het feest goede bediening en heerlijke hapjes! De dag erna ook nog kunnen genieten, want wat over was kregen we mee naar huis. Ook helpen met taart aansnijden en drankjes inschenken na de ceremonie was geen probleem. Kortom: helemaal top! Jeroen & Lotte, Rotterdam[/grey_box]

Liefs,
Eefje 

No products in the cart.