Toffe zaken

The Breakfast Club Wibautstraat – Amsterdam

Na Fest, het Volkshotel en The Student Hotel opende vorig jaar augustus de derde vestiging van The Breakfast Club aan de Wibautstraat. Wie regelmatig in Amsterdam te vinden is, kent The Breakfast Club van de naar verluid allerlekkerste pannenkoeken, te vinden in West en het centrum. Eens kijken hoe ze smaken in het hippe Oost.

Op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat zit je vanaf acht uur al goed om aan te schuiven voor een goed ontbijtje. Keuze genoeg als het gaat om zitplekken. Aan de bar, een tafelje voor twee, bij het raam of meteen rechts aan de lange tafel. Het zijn stuk voor stuk hele fijne plekken. Vanochtend schoof ik samen met twee studiegenootjes aan bij het raam, aan de lange houten tafel.  

Je zult meteen opmerken dat hier een enorm goede vibe hangt. Een combinatie van het personeel, de indeling van de ruimte en het feit dat menig Amsterdammer al op kantoor zat. De kaart, opvallend door zijn gekke figuren met fletse kleuren, maakte mij direct nieuwsgierig waar het menu uit zou bestaan. Qua keuze een hele bescheiden kaart, wat fijn is in de ochtend. Maar de gerechten die er op staan zijn alles behalve bescheiden. Uiteindelijk stond er bij ons op tafel; pannenkoeken met vers fruit, yoghurt met granola en vers fruit en een wafel met (wait for it) crispy chicken met Sriracha saus! Dit is nog eens wakker worden. De pannenkoeken met het verse fruit waren ook echt verrassend lekker. Daarnaast zag de presentatie er ook nog eens gelikt uit. 

De koffie komt van Lot Sixty One Coffee Roasters uit West. Eén van de beste koffiebranders van de stad wat mij betreft. Mijn flat white bestond uit een hele zachte espresso. Van mij had ie wel wat sterker gemogen. Gelukkig zorgde de sriracha saus ervoor dat ik flink wakker werd geschopt die ochtend. Verder is de koffie wel uitstekend bereid. De cappuccino’s tegenover mij waren, bereid met amandelmelk, waren qua smaak heerlijk. 

Wat de naam al doet vermoeden, The Breakfast Club is echt de plek waar je moet zijn voor je ontbijtje buiten de deur. Doordat er niet op elke centimeter een tafeltje staat en de muziek precies hard genoeg staat is de sfeer hier heel ontspannen en rustgevend. Perfect om je dag te beginnen. The Breakfast Club is ook een plek waar je goed kan studeren, zowel binnen of iets minder productief buiten. En heb je iets te vieren, ze hebben hier ook een hele fijne borrelkaart bestaande uit cocktails, gin tonics, spirits en wijn. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
The Breakfast Club Wibautstraat 56, Amsterdam Instagram / Facebook

No products in the cart.