Vind jij zelf pizza deeg maken soms ook teveel gedoe? Dan zijn naan broden een prima vervanging. Daarbij ben je ook nog eens snel klaar. Dat is meestal wat je wil toch als je trek hebt in pizza? Deze naan pizza met mozzarella, paprika en champignons kan dan ook direct op je snelle maaltijden lijstje. Eet je vega? Laat dan gewoon de chorizo achterwegen. Strooi er dan nog een klein beetje zout overheen voor de smaak! Of doe er nog extra een handje geraspte kaas op.RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd/kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig? (voor 2 kleine pizza’s)
• 2 naturel naan broden
• 1 el tomatenpuree
• 1 el crème fraîche
• 1,5 tl Italiaanse kruiden
• 1/2 tl peper
• 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
• 6 champignons, in vieren
• 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd
• 8 dunne plakhes chorizo, in stukjes gescheurd
• 1 kleine ui, in halve ringen
• 10 olijven, in stukjes
• een paar blaadjes basilicum
• 1 el pijnboompitten (optioneel)
Benodigdheden:
• bakplaat
• bakpapier
• mes
• schaaltje
• lepel
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg hierop de naan broden.
2. Meng in het schaaltje de crème fraîche, tomaten puree, peper en Italiaanse kruiden. Schep dit op de 2 borden en smeer dit uit tot aan de randjes.
3. Verdeel dan al het lekkers over de broden behalve de basilicum, die doe je er pas na het bakken op.
4. Bak de ‘pizza’ af in ongeveer 14 tot 15 minuten. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit recept ook leuk?
– Naan pizza met spek en geitenkaas